vineri, 13 aprilie 2012

Doctor Oz - Cum sa fiti sanatosi, mai ieftin: $1000 care v-ar putea salva sanatatea

Desi pare incredibil, exista metode sigure de a ne pastra sanatatea economisind. Cand sunt stramtorati, oamenii incearca sa faca economii la produsele sanitare, insa cheltuim pe baza emotionala, suntem nesiguri, facem alegeri irationale, cheltuim prea putin pe unele lucruri si prea mult pe altele. Nu ne mai putem opri si nu ne ajuta nici sanatatea, nici portofelele, dar putem economisi mentinandu-ne in acelasi timp si santatea.
Economisirea - cu medicamentele luate cu reteta (multe probleme cronice necesita medicamente pe termen lung), insa multe persoane nu iau medicamentele in mod corect, adesea deoarece cred ca nu si le permit. Efectele neglijarii tensiunii arteriale se pot vedea in poza de mai jos, unde se vede la ce grosime mare poate ajunge miocardul:
E bine sa nu suprasolicitam inima pentru a-i spori rezistenta. Multa lume nu stie, dar numeroase lanturi de bacanii (n.ed.: in America) ofera o cutie gratuita de medicamente pentru tensiunea arteriala. In plus, supermarketurile ofera medicamente pentru 30 de zile cu $4, comparativ cu $35 cat costa de obicei o cutie. Aceasta, plus medicamentele oferite gratuit, ne ajuta sa economisim ~$400. Desi multa lume nu e de aceeasi parere, medicamentele de firma sunt la fel cu celelalte, de obicei. Mai ales privind medicamentele pentru boli cronice, e bine sa nu cumparati medicamente de firma daca medicul dvs. e de acord.

Economisim ingrijindu-ne dantura folosind alimente care curata dintii. Alimentele crocante curata dantura de obicei. De exemplu, legumele crucifere, precum conopida, curata dantura. Branza tare este si ea printre alimentele ajutatoare, contine fosfor si peptide, foarte eficiente la protejarea smaltului. Capsunele contin acid malic care albeste dintii.

Suplimentele alimentare- trebuie cumparate de la magazin, in cutii mari, deoarece au cele mai bune preturi. Intr-un an se pot economisi $100. Cumparati cele mai ieftine produse ale marilor fabricanti. Nu trebuie renuntat la grasimile Omega3, bune pentru starea de spirit.

Protejarea picioarelor - avem nevoie de o buna sustinere a fasciei plantare, banda dintre degete si calcai, asa cum se vede in poza de mai jos:
Durerea apare mai ales in spate, cand banda e incordata. De asemenea, pot aparea si excrescente ale calcaiului. E important sa ne relaxam acea zona si pentru acest lucru nu e nevoie de produse scumpe: trebuie purtate talpi interioare. Acestea se pot cumpara de la farmacie, au pernite cu gel, o tehnologie foarte avansata:

Solutii ieftine pentru cele mai iritante probleme de sanatate:
1. Guma de mestecat cu aroma de menta=> remediu rapid pentru gaze. Menta relaxeaza muschii stomacali sa nu mai ai crampe si elimina gazele mai usor. Imbunatateste si curgerea bilei din ficat. Guma e buna, dar multa lume prefera ceaiul de menta, e medicinal si usor de pastrat.
2. Inlaturarea rimelului Samponul de copii contine, de obicei, acid lauric (se obtine din nuca de cocos si este un demachiant foarte bland).
3. Balsam de buze - hidrateaza foarte bine buzele, dar si cuticulele
4. Pentru mirosul neplacut al picioarelor, se poate folosi ceai (se introduc picioarele inel): contine acid tanic care usuca porii iar picioarele nu mai transpira si nu mai miros. Dupa turnarea ceaiului, se sta cu picioarele in el circa 20 minute.

Bolile arterelor carotide: atacurile cerebrale pot fi provocate de tensiunea arteriala ridicata. Ereditatea este un factor de risc in bolile arterelor carotide. Fumatul, diabetul, colesterolul rificat, abuzul de alcool, bolile de rinichi, varsta si chiar si bolile de inima sunt legate de bolile arterelor carotide. Arterele carotide sunt situate in gat si arata asa:
Inima pompeaza sange prin aceste artere mari, cu viteza. Uneori, se formeaza plachete in interiorul arterelor:
Sangele, venind cu viteza, le poate desprinde:

Apoi le transporta la creier unde formeaza cheaguri de sange si se coaguleaza, provocand tromboza. Neuronii se trang, sufocati, in lipsa irigatiei cu sange. Asa apare un atac cerebral (a se vedea zona albastra de mai jos):

Creierul e privat de sange, neuroniimor. E ca o echimoza pe creier. Cand se petrece din cauza arterelor carotide, e usor de vazut/ prevazut prin ascultarea acestora de catre medic, cu stetoscopul.
Exista un test facut printr-o ecografie cu care se poate vedea interiorul arterei cu ajutorul undelor sonore. In termeni simpli, e ca o problema de instalatii, ca niste tevi blocate. Stenoza arterelor creste riscul de atac cerebral. Prin ecografie, se vede gradul de ingustare si se evalueaza riscul.
Exemplu de artera problematica: se observa ingustarea arterei. Cu rosu, e sangele din artera. Nu e bine sa avem blocaje ale arterei, care limiteaza fluxul sangvin. Zona neagra e o umflatura care blocheaza sangele.
Artera carotida in timp real (la eco): cu rosu e sangele care trece prin artera:
Exista cateva masuri preventive, mai ales daca exista cazuri in familie:
-limitarea grasimilor si a colesterolului din alimentatie, care provoaca plachetele prezentate cu negru mai sus;
-trebuie sa stiti ce tensiune aveti. In cazul in care este ridicata, ati putea lua o aspirina pentru copii zilnic. E buna pentru toata lumea, mai ales cand imbatranim. Nu previne doar coagularea, ci si iritatia ce provoaca desprinderea plachetelor.

Secrete alimentare pentru slabit:

-Inghetata preparata din fructe congelate si putin topite (aparatul Yonana).

- PB2 -pudra de arahide, cu 85% mai putine calorii decat untul de arahide, o excelenta sursa de proteine. Se produce prin scoaterea grasimii, nu se adauga nimic. Se amesteca 2 linguri de pudra cu 2 de apa. COntine 45 calorii, pe langa 200 calorii cat are untul de arahide.

-dieta cu branza proaspata de vaci. Se poate consuma la masa de pranz, cu ton. La cina, se poate consuma branza cu salsa si muraturi.

Cele mai bune suplimente alimentare pentru a slabi:
1. Acest supliment arde grasimile, asigurandu-se ca toate caloriile din paine, zahar sau din paste nu se depun pe solduri: extractul din fasole alba (1000 mg/ zi). El opreste absorbtia amidonului.
2. Acest supliment arde grasimile tintind alimentele grase; se ia inainte de a manca hamburgeri si cartofi prajiti: chitosanul, un produs din scoici. Elimina grasimea nedigerata din intestine.
3. Suplimentul acesta arde grasimea abdominala si de pe picioare, locurile unde se depun cel mai repede: acidul linoleic conjugat ("conjugated linoleic acid") (2000 mg/zi). Femeile care il iau pierd, in medie, 0,5 kg la 5 saptamani. Este foarte eficient si actioneaza asupra celulelor noastre grase. Daca aveti un nivel ridicat al glucozei in sange, cereti insa sfatul medicului pentru ca e un supliment foarte puternic, dar, in general, sigur.

IN CAZ CA ATI RATAT:
Cumparati medicamente generice de la magazinele mari.
Demachiati-va cu sampon de copii! Cautati unul cu acid lauric ca sa nu irite ochii.
Daca aveti rude care au facut atacuri cerebrale, faceti-va o ecografie a arterelor carotide.
Suplimentele cu CHITOSAN blocheaza grasimea si va ajuta sa slabiti, dar evitati-le daca sunteti alergici la crustacee!