joi, 9 august 2012

Bolile la rinichi - prevenirea lor. Alimente pentru un somn mai bun

Rinichii elimina toxinele si lichidele in exces din organism. Ei au grija ce trebuie sa contina urina ta, apoi o elimina. In exteriorul rinichiului exista un tesut tare 
care impinge "materialul" in mijloc, care apoi e colectat si dus in jos inspre vezica ("ureter in poza"). Iata insa imaginea unui rinichi bolnav al unei persoane hipertensive, la care nu mai observam acele cercuri, nici nu ne mai putem da seama unde sunt partile de tesut:
Rinichiul care l-a socat pe dr Oz este acesta, care arata asa din cauza chisturilor renale:


Aceasta e o problema genetica de care multa lume sufera, cand rinichii sunt inlocuiti de acele chisturi. Risti sa ai asa ceva daca esti afro-american, hispanicii au si ei un risc sporti, amerindienii. Exista elementul genetic. De asemenea, exista si indicii din istoria medicala. Daca ai avut probleme cu rinichii, poate ca ai avut asa ceva in organism. Care sunt insa indicatorii pentru asa ceva? Dr. Oz spune ca sunt importante tensiunea si glicemia. In mod ideal, tensiunea ar trebui sa fie 115 cu 75 si nu mai mare de 140 cu 90. Glicemia ar trebui sa fie intre 70 si 100 mg/ dl.Daca nu va incadrati in acele limite normale, rinichii vor incepe sa fie distrusi. Rinichii sanatosi filtreaza lichidele si urina de toxine. Sa presupunem ca aveti zahar in sange, atunci rinichii nu mai pot face acea filtrare si in organism asta se traduce prin umflaturi. Nu mai esti in stare sa scapi de lichide, asa ca te umfli. In plus, nu poti scapa nici de toxine, motiv pentru care incepi sa te simti extenuata. Cand ai putin zahar in rinichi sau glicemia ridicata, acestia nu-ti mai functioneaza iar toxinele nu mai ajung in urina. 
A aparut o noua cercetare asupra bolilor de rinichi, inainte era verificata creatinina, insa datorita noilor cercetari se pare ca deseori nu observam problema daca nu verificam si urina. Cand te duci la doctor, faci un test de sange, dar si unul de urina. 
Ce faci daca ai probleme cu rinichii? Trebuie sa mananci sanatos si sa elimini des. Nu trebuie sa mananci prea multa sare si e recomandat sa mananci CAISE si MORCOVI pentru ca acestia contin mult potasiu. Daca ai potasiu in sange, acesta inlocuieste sarea, ceea ce duce la scaderea tensiunii. Cel mai eficient mod de a scadea glicemia este sa SLABITI. 

  • MANCARURI PENTRU UN SOMN BUN
 - seminte de floarea-soarelui. Floarea-soarelui contine un aminoacid care ne ajunge la creier si ne stimuleaza; e foarte important si in lupta contra stresului (cand spargi semintele). Contin triptofan - o substanta gasita si in carnea de curcan.
- mierea - contine zahar, glucoza iar asta ii transmite creierului sa te faca mai putin alert. De aceea, cand mananci zahar, te simti mai putin alert. Insa nu trebuie luat mai mult de o lingura inainte de culcare!
banana - reprezinta un somnifer cu invelis, e foarte puternica, avand si potasiu, magneziu, iti relaxeaza muschii. Mananca o banana cu 2 ore inainte de culcare, insa nu lua si cu miere pentru ca va trebui mai apoi sa te pui pe slabit.