marți, 7 iulie 2015

Impotriva oboselii - Revigorarea corpului din interior catre exterior


CUM NE INVIORAM DIN INTERIOR

Ashley Koff, nutritionist si invitata a dr. Oz, ne explica cum sa ne refacem corpul din interior urmand trei pasi simpli. Ea sustine ca totul incepe din interior; pacientii dr. Ashley au, de obicei, trei probleme. Acestia ii spun ca mananca bine, dar nu vad rezultatele. Altii spun ca nu au energie ca sa munceasca. Si o alta categorie de pacienti spun ca se simt presati si stiu ca nu mananca bine. Cateva schimbari simple ii ajuta sa rezolve problemele acestea.
Problema principala a femeilor este tenul lor; se plang ca e patat, ca apar riduri. Insa exista multe metode pentru refacerea fermitatii acestuia.
1. Cum sa slabim?
Regula celor 3 elemente: organismul trebuie sa primeasca ceva de mancat la fiecare 3 ore: putini carbohidrati, cateva proteine, legume si cateva grasimi sanatoase. Iata un exemplu pentru pranz luat gresit, desi pare sanatos:

In acest bol sunt prea multe grasimi; masline, galbenus, sunca si uleiul din salata. Toate caloriile acestea sunt depozitate de corp si de aceea nu slabiti. 
Iata o alta varianta de pranz care sa va ajute intr-adevar sa slabiti: o supa de broccoli, paine facuta din cereale etiopiene (ale caror minerale ajuta la scaderea in greutate) si o puteti manca cu tot cu germeni (pentru aportul de proteine). Daca nu gasiti paine etiopiana, luati orice paine ce contine germeni de grau deoarece mineralele din ei iti confera energie: 

In cazul in care nu puteti manca asa ceva in fiecare zi, puteti incerca niste boabe de fasole rosie: contin multe fibre, sunt bune pentru sistemul digestiv, va asigura nu doar proteine, ci si carbohidrati. Referitor la grasimi, va trebui sa alegeti intre avocado si branza. Puteti alege orice, insa nu le mancati impreuna! 
2. Cum facem sa avem rezistenta fizica? 
Multi spun ca nu au energia necesara toata ziua. La ora 3 simt nevoia sa manance: si mananca, au energie pe moment, dar apoi ea scade si mai mult. Asa ca cei mai multi dintre noi luam ciocolata: una dintre cele mai mari greseli! Sfatul dr. Koff este sa mancati cereale organice, combinate cu seminte de canepa, fulgi de nuca de cocos neindulcit. Semintele de canepa sunt o foarte buna sursa de proteine, lai ales pentru vegetarieni. Insa trebuie avut grija si la cantitate; daca faceti o portie cat pumnul, este ideal: nu va va mai fi foame toata ziua!
3. Cum depasim stresul acceptandu-l.
Dr. Koff le spune pacientilor sai ca stresul ne ajuta: sa facem operatii pe cord, sa avem grija de copii...insa ce e important de retinut e ca trebuie sa ne invatam corpul sa-si revina de pe urma lui. Deci trebuie sa acceptam lucrurile care declanseaza stresul. Sfatul d-nei doctor este ca trebuie sa mancam legume zilnic, mai ales varianta murata/ fermentata (varza murata, kimchi etc.). Prin murare sau fermentare, creste cantitatea de substante nutritive.
Antioxidantii din aceste legume ajung in corp si combat stresul. Insa mereu apar noi probleme care duc la stres; exista metode ce se pot folosi pentru combaterea acestuia: stimulentele pe baza de plante de la plafar (ex. de la New Chapter - Perfect calm, Sprayology _ Sleep ease, Quietude de la Boiron). Trebuie facuta diferentierea dintre somnifere si stimulentele pe baza de plante care doar accelereaza functiile naturale (au la baza musetel, roinita si fructul pasiunii). Suplimentul pe baza de musetel nu e acelasi lucru cu a bea ceaiul de musetel, deoarece cantitatea de substante active din supliment va ajuta sa va reveniti perfect.


CUM NE INVIORAM DIN EXTERIOR

Dermatologul Kunin sustine ca problemele noastre cele mai mari sunt cel mai usor de rezolvat. Ce avem de facut pentru dobandirea - acasa - unui ten minunat:
1. Refacerea echilibrului -  tenul depinde de echilibrul pH: cand e prea mare, tenul pare tern, lasat, ridat. Pentru combaterea acestui lucru, folositi un complex pe baza de lapte: in fiecare seara, dupa demachiere, scoti laptele integral (contine mult acid lactic) din frigider, il lasi sa ajunga la temperatura camerei, inmoi o discheta in el si te dai pe piele; aceasta va capata stralucire si se asigura si refacerea pH-ului corpului.


Sau puteti cumpara un produs hidratant pe baza de acid glicolic: orice varianta este una buna in acest scop.
2. Terapia prin culoare - Culoarea e vitala pentru sanatatea tenului. Curcubeul e format din mai multe culori si, in medicina, fiecare are rolul ei terapeutic. Lumina albastra, de exemplu, e folosita contra bacteriilor care produc acneea.

Aparatul folosit se numeste Tanda prestige system si costa 220 dolari. Lumina rosie insa e folosita impotriva urmelor imbatranirii: ajuta la formarea colagenului si la intarirea pielii.

3. Dieta pentru piele - pana acum nu mancam coaja de la vinete, dar acum avem cartofii vinetii care au aceleasi proprietati ca cele din coaja vinetelor.

Legumele vinetii (morcovi, rosii, cartofi etc.) contin un antioxidant numit antocianina; acesta produce colagen si intareste tenul si combate celulita. Exista un tip de prune de Australia - Kakadu - care au cel mai mare continut de vitamina C dintre toate plantele:
Daca nu gasiti acest tip de prune, puteti comanda un sirop facut din ele pe care il beti o data pe zi, cu apa (Kakadoodle dew).


GLEZNE UMFLATE
Cand vorbim despre picioare umflate, trebuie sa ne gandim la ce mancam, in special la prajeli si la sare. Consumul maxim trebuie sa fie de 15 mg de sare pe zi. Fireste, multa sare se gaseste si in alimente, deci nu o putem controla. Iata cateva solutii simple: poti lua un extract de castan (horse chestnut extract) ce reduce fluidele care se scurg pe langa vasele de sange. O alta solutie simpla impotriva picioarelor umflate este sa mancati banane cu iaurt fara grasimi (bogate in potasiu).
Daca aveti burta foarte umflata (ca in imaginea de mai jos), e bine sa mergeti urgent la medic pentru ca ati putea avea lichid acumulat care impiedica ficatul sa functioneze:

Sau daca aveti fata umflata, mai ales umflaturi sub ochi, inseamna ca rinichii nu functioneaza.





duminică, 5 iulie 2015

Detergent de spalat vase natural, homemade, special pentru bebicii nostri

In sfarsit, mi-am luat inima-n dinti acum doua saptamani si am facut detergentul la care ma tot gandeam de ceva vreme. Ideea am preluat-o de pe site-ul Cristelei: Am gatit detergent
careia ii multumesc pentru minunatele si multiplele ganduri si sugestii bune!
Asadar, se iau: 2 lamai, 150 gr de sare, o cana cu apa, 50 ml de otet de mere. La acestea, Cristela a adaugat ghimbir pe care l-a ras. Neavandu-l in casa, am decis sa folosesc plantele aromate din gradina, si anume oregano, busuioc si menta. Lamaile le-am taiat cubulete (cu tot cu coaja si seminte), dupa care am pus toate ingredientele in blender si le-am transformat intr-o pasta.


Le-am pus intr-o craticioara pe care am tinut-o la foc, la minim, amestecand in continuu ca sa nu se lipeasca, aproximativ 15 minute.
Am pus totul intr-un borcan deoarece pasta rezultata era destul de groasa si nu stiam daca o voi mai putea scoate cu usurinta daca as fi pus-o intr-o sticla (asa cum arata Cristela). Probabil ca nu le-am blenduit mai mult si  pasta a ramas mai grosiera, voi insista asupra acestui aspect la urmatoarea transa.
Detergentul astfel obtinut miroase extraordinar de fresh, curata vesela lui bebe si nu numai, insa nu face spuma - asa cum fac detergentii chimici. Eu sunt foarte multumita de el si de acul incolo nu voi mai apela la altceva! Multumesc, draga Cristela!