1) Lupta impotriva oboselii
Probabil ca cea mai mare problema cu care multe va confruntati este lipsa energiei. Asistenta si autoarea cartii: "Esti obosita si tensionata" , Marcel Pickens da sugestii in aceasta privinta. Totul porneste de la stresul cronic; au loc fluctuatii hormonale, femeile nu mai pot dormi noaptea si sunt extenuate dimineata. Pentru combaterea acestui lucru, avem nevoie de: SOIA (bogata in proteine)
stabilizeaza glicemia. Cofeina nu e recomandata, ea creste si scade energia. Ceaiul ashwagandha, branza si soia (edamame) reduc inflamatiile, stimuleaza glandele adrenale si imbunatatesc nivelul de energie.
2) Suplimentele hormonale ajuta dupa 40 ani. O crema cu progesteron e un mare sprijin hormonal
Progesteronul este hormonul "uitat", el se duce primul. Sunt cicluri in care nu avem ovulatie, sunt produse care se dau fara reteta si nu dau dependenta. Daca hotarati asa ceva, discutati cu medicul. Principala problema e scaderea libidoului sau a excitarii sexuale. Exista creme fara reteta care stimuleaza fluxul de sange in zona genitala, pot ajuta la excitare si pot face sexul din nou interesant: mentol si L-Arginine.
Dar unde se aplica? In zona genitala, la exteriorul clitorisului, deci nu intern. Initial dau o senzatie de furnicaturi care speram sa duca la excitare.
3) Minuni pentru slabit
Mancam alimente procesate: paine alba, cereale cu zahar, gogosi. Corpul nu se simte bine cand glicemia e mare: energia scade, clacam, obosim si alergam la cea mai apropiata gogoserie. Mananci gogoasa, glicemia creste, ti se face foame, te simti obosita, mananci mai mult decat are nevoie organismul si acumulezi kilograme. Schimband alimentatia, te vei simti mai bine. E recomandata fasolea ("cranberry beans")care contine tot atatea proteine cat un pahar cu apa (9 gr de fibre au doar 120 calorii). Este o arma secreta: fibrele dau senzatia de satietate.
Daca mananci asa ceva de cateva ori pe saptamana, corpul va fi mai fericit si nu vei mai fi asa de obosita. Farfuria de slabit trebuie sa arate cam asa:
Portiile prea mari sunt o problema. Folosind o farfurie portionata, controlezi consumul de alimente.
4) Alternative la botox
Zonele cele mai comune sunt ridurile de pe frunte si laba gastii de la ochi. Pe acestea, se poate aplica o crema super-oxidanta Gaba ($60). Aceasta contine Gaba, un acid butiric; ea actioneaza in 10 minute.
Primul supliment care ajuta femeile trecute de 40 de ani este esenta de seminte de alune ("horse chestnut seed"). Varicele se formeaza in felul urmator: gratie fortei gravitationale, sangele e atras spre picioare. Venele mici ajung sa para mari.
Efectul esentei este foarte bun: se pun 10 picaturi intr-un pahar si efectul e impresionant. Contracta peretii venelor si asa venele impaienjenite nu vor mai fi la fel de vizibile. Luati cate 300 mg/ zi.
Al doilea supliment pentru femeile de peste 40 de ani e Adaptogen (Astragalusul - un tratament natural impotriva oboselii) (200 mg de 2 ori pe zi).
Regenereaza vasele de sange si ajuta sangele sa circule spre creier. Imbunatateste functionarea creierului, te ajuta sa gandesti mai limpede.
Al treilea supliment pentru femeile de peste 40 de ani e unul venit in ajutorarea parului. Pielea si parul nu mai retin umezeala ca inainte, ca in tinerete, ci capata un aspect tern. Nu mai au aceeasi stralucire.
Acest supliment e un acid gras care hraneste parul, ajuta pielea si unghiile sa se regenereze mai bine. Parul, unghiile nu mai cresc la fel de repede, asa ca nu va asteptati sa apara rezultate peste noapte. Luati cate 500 mg de 2 ori pe zi din uleiul Borage.
Ei sunt cea mai buna aparare impotriva toxinelor si a microbilor. Sunt lucruri care pot dauna plamanilor, in primul rand aerul pe care-l inspiram. Acesta intra in trahee, inplamani, la inima. Aici sunt fibre delicate, cilii. Aerul e absorbit si dauneaza cililor.
Cand se strang, se vede acest material cremos...mucoasa incepe sa se acumuleze si sa stranga caile respiratorii.
Asa se formeaza alveola, care se extinde. Invadeaza tesuturile din jur si ajunge la exterior.
Acesta se numeste emfizem. Aceleasi toxine care provoaca emfizemul provoaca si cancerul pulmonar.
In interiorul plamanului gasim traheea:
Ea iese si se imparte spre plamanul stang si cel drept. Deasupra sunt vasele de sange, albastre in imaginea de mai sus, prin care intra sangele in plamani. E albastru fiindca nu contine oxigen - plamanii il curata si il fac rosu, introducand in el oxigen si trimitandu-l in tot corpul. Se produce un blocaj, se stranguleaza si sangele nu mai poate trece.
Acesta este un embolism pulmonar.
La exteriorul plamanului, putem vedea cum arata un cancer pulmonar:
Acesta invadeaza tesutul din jur, decolorandu-l. Cand apesi pe el, e tare, furios, frustrat; e ceva toxic ce distruge tesutul din jur. Printre CAUZELE comune ale cancerului pulmonar se numara si fumatul. Insa fumatul pasiv este si el o mare problema. Ar trebui evitat cu orice pret. Si poluarea de pe sosele e o problema. Daca ai o casa frumoasa cu radon pe ea, iarasi e o problema deoarece e o substanta chimica responsabila pentru cancerul pulmonar. Dar de unde stii ca ai radon in pivnita? Exista o trusa cu care puteti face masuratori. Potriviti autoritatii de sanatate, una din 15 case are un nivel ridicat de emisii de radon.
Daca sistemul imunitar e slab, poate aparea pneumonia. Spre deosebire de cancer, care invadeaza, pneumonia se instaleaza deasupra plamanilor. Ea ataca zone extinse, concomitent:
Apare hemoragia si zonele din imaginea de mai sus se necrozeaza, mor. Gripa slabeste mult plamanii si permite bacteriilor sa invadeze. E o cauza comuna si de aceea dr. Oz recomanda oamenilor sa-si faca vaccinul antigripal.Peste 65 de ani trebuie sa va vaccinati pentru pneumonie.
Al 3-lea pericol pentru plamani sunt inflamatiile. In poza de mai jos se pot vedea bronhiile, plamanii:
Exista o zona rosie, cu galben inauntru, aceasta fiind mucoasa care se acumuleaza:
Ai senzatia ca te strange in piept, parca ai avea o greutate - se blocheaza aerul inauntru si nu mai poti scapa de el. Reactiile acestea pot fi de la animale (daca le tineti in casa, aproape de dvs.) dar si de la produsele de curatenie, deoarece de obicei reactioneaza la chimicale. Se recomanda curatarea prin aspirare a covoarelor si stergerea mobilei destul de frecvent, precum si folosirea unor produse de curatenie care sa nu aiba un miros prea puternic. Si, in cele din urma, un alt factor e vremea rece. Merele contin flavonoizi care ne ajuta sa evitam atacurile de astm.
Multi nu aveti timp sa va faceti micul-dejun dimineata, asa ca mancati la fast food. Deci care e micul-dejun cel mai bun care sa nu va deranjeze dieta/ silueta? Ne vom juca de-a "micul-dejun uscat"!
Ai de ales intre: sandwich cu carnat de curcan si albus de ou sau
Aveti de ales intre: briosa cu branza topita si albus de ou sau
La Burger King - Un mic-dejun cu
BOALA CELIACA - cu cat ramane mai mult timp nediagnosticata, cu atat se agraveaza. Cade parul, pielea pare ca de cenusa. Tratamentul consta in o dieta fara gluten.
Reteta pentru biscuiti fara gluten- cu amidon din tapioca, bogat in nutrienti, guma Xanthan
In alimente, glutenul actioneaza ca un lipici. Deci adaugam guma Xanthan, sare, nucsoara:
Apoi trecem la celelalte ingrediente, se vor amesteca ingredientele lichide cu exceptia laptelui; se pun ingredientele uscate peste cele lichide. Nu se foloseste zahar rafinat: dieta vegetariana, fara gluten si zahar procesat. Folosim: sirop de artar, vanilie, banane decojite, sirop de orez brun, sos de mere proaspat, 2 linguri de ulei de rapita,toate se pun in bolul robotului. Se porneste robotul si se toarna treptat ingredientele uscate. La sfarsit, se adauga nuci si afine.
Se fac forme rotunde si se pun pe o hartie de copt, in tava si se baga la cuptor vreme de 20-25 minute la 180 grade.
-Mancati fasole rosie pentru a lupta impotriva grasimilor; o puteti pune in: salate, sosuri, supe. Combate oboseala si relaxeaza vasele de sange pentru a imbunatati circulatia spre creier.
-Cremele Gaba umplu ridurile, relaxand muschii - e o alternativa grozava la botox
-Tineti geamurile masinii inchise in trafic pentru a va proteja plamanii controland aerul pe care-l respirati.
-Data viitoare cand mergeti la fast-food pentru micul-dejun, alegeti cereale