Asistentele sunt cele care au grija de bolnavi, NU doctorii. Cand medicii interneaza un pacient, ii fac un plan de ingrijire. Si asistentele ii fac un plan de ingrijire, ii sunt alaturi 24 de ore, 7 zile pe saptamana. Ele monitorizeaza atent evolutia pacientului pentru a observa orice schimbari si pentru a initia actiuni de urgenta, daca e cazul.Daca vrei sa ai parte de cea mai buna ingrijire intr-un spital, atunci trebuie sa ai in vedere nivelul de experienta al asistentei: cu cat asistentele sunt mai calificate, cu atat mai bine pentru pacient. Ea trebuie sa aiba in grija un numar mai restrans de pacienti.
Sunt 3 lucruri cu care o asistenta se confrunta:
- Sa caute un oftalmolog cu agenda plina? Da, e semn ca e respectat si ca e un doctor bun.
- Sa va dea semne de siguranta. Aceste semne sunt subtile, lucrurile pe care le fac va pot arata ca pun sanatatea si ingrijirea voastra pe primul loc. Inaintea consultului, se spala pe maini? Inainte sa foloseasca stetoscopul, il curata?
- Doctorii ar trebui sa fie deschisi metodelor non-traditionale de tratament.
Pentru vindecarea RANILOR, un leac stiut de asistente si de moase este ca VARZA are proprietati de vindecare. Puteti aplica o foaie de varza direct pe rana, o inveliti cu tifon iar varza trage tot ce e mai rau din rana; pansamentul va trebui schimbat.
O metoda perfecta pentru a combate RACEALA sunt SPALATURILE NAZALE SALINE, hiper tonice. E o varianta ieftina pentru irigarea nasului. Se folosesc 3 lingurite cu varf de sare si una cu bicarbonat de sodiuneiodata. Se pot folosi seringi pentru copii, dar cu grija pentru a nu aplica o presiune prea mare sau se poate folosi o pipeta. Trebuie sa ne asiguram ca iese pe partea cealalta; se poate folosi si la bebelusi. Se umple si se introduce intr-o nara, inclinand capul astfel incat nara in care se introduce sa fie deasupra. Lichidul va iesi pe partea cealalta a nasului.
Solutia perfecta pentru MAHMURELI: Pedialyte nu mai e doar pentru copii, deoarece dupa o noapte in care ati baut prea mult alcool, electrolitii au de suferit. Tratamentul cu Pedialyte are o concentratie mult mai mare de electroliti si te rehidrateaza mai repede decat energizantele tipice.
Secretul pentru ARSURI: pentru arsurile minore, folositi lapte. Daca te arzi in bucatarie, de obicei fugi la robinet, insa o solutie mai buna e laptele care e mai eficient decat apa de la robinet. Se tine in lapte timp de 15 minute si apoi se limpezeste.
Un secret pentru MANCARIMI: este ceaiul de menta. Menta are proprietati anti-inflamatorii si contine si acid marionic. Se iau cate 30 gr de frunze de menta uscate si se face un ceai cu 2 cani cu apa fiarta. Se acopera si se lasa sa infuzeze. Se aplica cu un prosop curat, imbibat in ceai, direct pe zona cu probleme. Functioneaza bine cand e rece.
Tensiunea ideala e 120/ 80. Daca sunteti intre 120 si 140, aveti pre-hipertensiune.
Persoanele care au peste 140 cu 90, au hipertensiune. Numarul mare indica de cata presiune are nevoie inima pentru a pompa sange in artere. Cifra mai mica arata cat va puteti relaxa cand inima nu pompeaza sange. Una ne spune cat de rigide sunt vasele de sange, cealalta ne spune cum ne putem relaxa. Cand ai hipertensiune, arterele sunt mult mai inguste si mai rigide, totul devine mai greu. Ele nu mai reactioneaza la fel.
Ce ne "omoara" cand avem tensiunea mare e ca inima devine rigida. E ca un culturist care nu se poate relaxa. Totul se deregleaza, inima are de suferit pentru ca trebuie sa faca asta zilnic. Exista cateva solutii, dintre care: ceaiul de hibiscus. El are proprietati diuretice, asemenea pilulelor cu apa. Afecteaza un hormon important care contracta vasele de sange. O cana pe zi poate avea aceleasi avantaje ca multe medicamente.
A doua solutie e POTASIUL. Vorbim mereu de sarea din dieta; potasiul e cel care o contracareaza. El se regaseste in banane si in somon. Aveti nevoie de 4 grame pe zi.
Ultima solutie: putem manca super sanatos, insa adesea ce ne afecteaza e stresul zilnic. E un dispozitiv de acu-presiune ce s-a dovedit eficient in reducerea tensiunii. Se gaseste punctul cel mai inalt al urechii, apoi se conecteaza varful urechilor si varful capului.
Mana cealalta o puneti pe stomac. Prin miscari circulare, aplicati o presiune moderata pe crestet. In acelasi timp, inspirati adanc, impingand stomacul in afara.
Relaxati-va stomacul, lasati-l sa redevina moale. Impingeti-l inauntru si in afara.
Puteti face asta cateva minute pe zi, mai ales in perioadele stresante. Va va ajuta sa va relaxati. Tehnica se foloseste frecvent in alte parti ale lumii.
Tarantula gigant (care mananca pasari) e un animal benign in natura, desi are venin. Aerul e unul din mecanismele lor de aparare. Stiinta le-a studiat pentru venin, care e ca o intepatura de albina. Tarantula nu e deloc daunatoare oamenilor, prevenind afibrilatiile. Afibrilatia e atunci cand simti ca-ti sare inima din piept.
Adesea, cauza sunt bataile neregulate. Medicamentele descoperite ajuta cu distrofia musculara si bolile de inima.
Pisica de mare poate rezista multor lucruri si se vindeca singura, foarte rapid, de multe infectii. Se incearca identificarea elementelor din sistemul lor imunitar care duc la aceasta reactie. Cercetatorii spera sa le poata transfera apoi la oameni.
Cartita e un animal folositor oamenilor, ea hiberneaza si sapa si reuseste sa-si reduca temperatura corpului la 36 de grade. Se ingrasa mult, are aceeasi dieta tot anul, insa toamna se ingrasa si primavara slabeste.
Cum reusesc aceste animale care hiberneaza sa-si schimbe asa dramatic corpul? Daca oamenii descifreaza secretul la cartita, poate il vor putea aplica la oameni.
Bufnita are un auz incredibil, putand vana in intuneric total, bazandu-se doar pe auz. Urechile sale sunt diferite, una cu tonalitati mai inalte, cealalta mai joase si pot determina exact unde e soarecele. Conform unor studii, bufnitele isi dilata pupilele dupa frecventa sunetelor din mediul inconjurator. Ar putea folosi si oamenii asta, pentru a putea testa auzul bebelusilor, copiilor sau adultilor. Se poate face acest test auditiv la oamenii raniti sau la tineri, inainte sa fi fost diagnosticati, pentru a putea vedea daca li s-a imbunatatit auzul sau nu.
Solutii pentru zonele problematice: gusa de curcan, laba gastii si ochii de raton
1. Ridurile din jurul ochilor (laba gastii) se combat cu o crema cu vitamina C. Deci asigurati-va ca vitamina C exista in compozitia cremei.
2. Cearcanele de sub ochi (ochii de raton) se ascund cu anticearcan, care trebuie sa aiba culoarea piersicilor, sa nu fie galben sau bej.