Primul indiciu este prezenta unui miros (uneori e doar un iz usor). Acest lucru inseamna ca sunteti sanatosi.
Urmatoarea categorie este mirosul de amoniac, puternic, intepator. Acesta e un indicator al deshidratarii (ca si culoarea inchisa).
Ultima categorie este urina cu miros de fructe. care este un indicator al diabetului. In acest caz, este produsa multa urina, dar cu miros de fructe din cauza glucozei (ca in cazul vinului).
Se mai poate face un test cu o bandeleta, care se cufunda in urina. Se amesteca timp de 5 secunde. Se urmareste o coloratie rosu-aprins. Daca bandeleta se inroseste, inseamna ca urina contine glucoza si ca prezentati risc de diabet. Culoarea urinei normale este cea una de un galben-piersica. Asigurati-va ca depistati problemele, intelegand: mirosul, culoarea si testul cu bandeleta.
- Alimente ce va regleaza consistenta si forma scaunului (in caz de constipatie sau diaree)
CONSTIPATIE. Trebuie sa combini lichidele adecvate cu fibrele insolubile. Ai nevoie de: paine integrala si paste din grau integral. Cand mai mananci pizza, paste albe sau paine alba, imagineaza-ti pasta de dinti in intestine!
CONSTIPATIA din cauza MEDICAMENTELOR. De regula, pastilele incetinesc eficienta intestinului iar materiile se acumuleaza in corp. Ceaiul de menta este o solutie foarte eficienta pentru constipatia provocata de medicamente: imbunatateste motilitatea tubului digestiv, are gust bun, vei merge la toaleta aproape imediat.
DIAREEA are mai multe cauze. Indulcitorii artificial sunt, probabil, principalul motiv pentru care oamenii au diaree si despre care nu stiu ca ar fi o cauza. Organismul nu-i absoarbe, asa ca ei atrag apa in intestine, dar nu o si elimina. Organismul e pacalit si apar scaunele apoase. Asa ca e mai bine sa pui o lingurita de zahar (16 gr) ca sa scapi de diaree! Daca zaharul nu rezolva problema, ea trebuie analizata. Stim ca diareea este si un efect al cafelei, de aceea e recomandat sa beti mai putina cafea (nu sa renuntati de tot la ea!). Un alt sfat ar fi ca, pentru micul-dejun, sa se consume: banane, ovaz, sos de mere si paine integrala prajita.
- PUNGILE DE SUB OCHI
Sarea din alimentatie: Lumea nu se gandeste ca sarea nu provoaca doar umflarea corpului, ci se acumuleaza si in pleoapele inferioare. De exemplu, cand consumi chipsuri, acestea ajung in stomac iar sarea ajunge in rinichi - care nu fac fata. Vena renala (care absoarbe lichidul din rinichi) duce sarea inapoi in organism, care ajunge la ochi. Aici, exista fibre de colagen, dar vasele de sange elimina sare. Odata cu trecerea anilor, fibrele de colagen slabesc, iar sarea ne inunda si formeaza pungi sub ochi.
Alergenii: sunt a treia cauza a aparitie pungilor de sub ochi, acestia iritand ochii. De exemplu, poti avea: praf in casa, polen in aer (de pe perna, din par, de pe haine), zgura si alti alergeni din blana animalelor de casa sau parfumurile din produsele de curatat. Chiar si o cantitate mica de iritanti poate fi devastatoare. Pielea se intinde si ai ochii umflati mereu.
SOLUTIILE: In afara de spalarea pernelor mai des, doctorul Oz recomanda doua solutii destul de eficiente. Prima este laptele integral rece, care contine grasimi: va reduce inflamatia, deoarece contine vitaminele A si D si grasimile ajuta la reducerea iritatiei ochilor. Se tine timp de 10 minute un tampon inmuiat in lapte. A doua solutie sunt feliile de cartofi reci care, spre deosebire de cele de castraveti, raman reci mai mult timp si contin substante astringente in amidon, eliminand apa de sub ochi (tot 10 minute).
- Minuni cosmetice simple si necostisitoare ce va vor intineri cu 10 ani
PIELEA OBOSITA: se recomanda Pepto-Bismol (la noi: subsalicilat de bismut) ca fiind un remediu simplu; nu scrie in prospect, dar e eficient. Are acelasi efect ca si in stomac: protejeaza pielea, extrage elementele nedorite si e astringent. Este o combinatie de aspirina si bismut. E ieftin si disponibil, curata porii si confera stralucire. Se usuca in circa 10 minute, apoi se indeparteaza cu apa calduta.
BUZE CRAPATE: uleiul de migdale dulci e usor accesibil. Se face un gomaj pentru buze din el, sa pune putin zahar. Se da periuta de dinti prin ulei si se freaca apoi buzele. E important sa fie ulei pur 100%. Da jos tesuturile m oarte de la suprafata si lubrifiaza iar zaharul functioneaza ca exfoliant. E nevoie de cateva aplicari si e mai bun decat alte uleiuri pe care le aplicam pe buze si care blocheaza porii, nelasand buzele sa respire.
RIDURILE FINE: Reduce aparitia acestora; se foloseste miere de manuka. In spital, e un remediu important folosit de dr. Oz pentru ranile care se vindeca greu. Se aplica pe zonele problematice pentru 10-20 minute, se clateste cu apa calduta.
- ADJUVANTI AI MEMORIEI
O bautura bogata in acid folic (important pentru stocarea informatiilor in creier) este sucul de PORTOCALE (1 pahar pe zi)