joi, 22 august 2013

Exercitiu pt abdomen plat in 7 zile, de pe canapeaua dvs.!



Voi incerca si eu! Yuhuuuu!


  • Cinci exercitii care sa te ajute sa ai sani frumosi si fermi:
1. Aplica presiune pe bustul tau: in pozitie verticala, stai cu fata spre un perete, sprijina-te cu mainile de acesta si apleaca-te spre zid, impingandu-l timp de 10 secunde. Repeta de 10 ori.

2. Foloseste-te de coate: stai in picioare, indoaie usor coatele si scoate pieptul in fata. Coatele se vor apropia incet, fortand muschii pectorali sa se intinda. Repeta exercitiul de opt ori si lucreaza incet, fara sa fii brusca.

3. Pastreaza pozitia verticala si uneste-ti palmele in dreptul bustului. Impinge palmele una spre cealalta timp de 3 secunde si incordeaza-ti sanii. Fa exercitiul de zece ori.

Mai multe pe acasatv.ro.

miercuri, 21 august 2013

Moduri simple de a redeveni sanatos

10 metode de sporire a energiei corpului:
DIMINEATA
 bei cafea, insa in timpul zilei simti nevoia sa mai bei inca una? Cand bei prea multa cafea, pe langa dependenta de chimicale, suprasoliciti organismul. Arzi cu putere, dar putin timp. Insa pana dupa-amiaza, oamenii incep sa se prabuseasca.
Exista insa alternative la cafeina.
1) - un ceai alb organic este o alternativa inteligenta la cafeaua de dimineata. Ceaiul alb e mai putin procesat decat cel negru sau verde, este tanar si contine multa L-teanina.
2) Guarana este un supliment la care ar trebui sa va ganditi; in loc de cafeina dupa-amiaza, ganditi-va la asta! Are un efect mai de durata fata de cafea si contine alta forma de cofeina (~200-800 mg/ zi). Se foloseste din mai multe motive de multi ani. Este o crestere a energiei mult mai graduala, sustinuta.
IMUNITATEA:
Energia merge mana in mana cu sistemul imunitar: daca acesta e ocupat, incepi sa nu mai ai energie.
3) Acest pont vizeaza un imunostimulent folosit  frecvent in India, numit: "chyawanprash". Este un gem facut din agrise indiene; se intinde pe paine; contine antioxidanti puternici.
Celalalt lucru care 
4) Imunitatea este importanta pentru a te proteja de infectii si de alergii. Organismul consuma energie ca sa te apere, crezand ca "praful", de exemplu, te ataca. Insa nu trebuie sa consumi acea energie, daca nu e absolut necesar. Dr. Oz recomanda in acest sens spray-uri nazale ce contin quercetin - o substanta ce se gaseste in mere si multe alte fructe. Este un compus natural si se poate pune intr-un spray nazal. Are efecte antiinflamatorii, ajuta daca-ti lacrimeaza ochii sau daca-ti curge nasul etc.
EPUIZAREA:
5) Acest pont are legatura cu dieta: sunt lucruri simple pe care le treci cu vederea in dieta. Primul are legatura cu hidratarea. Realitatea fundamentala a corpului e ca inima trebuie sa pompeze sange iar sangele trebuie sa aiba fluide, altfel nu poate circula. Adesea nu bem suficienta apa, insa e in regula daca luam destula apa din mancarurile pe care le ingeram. Asadar, sfatul este sa tratati hidratarea cu mancaruri bogate in apa. Evitati alimentele ambalate: nu contin apa, nu au cum! Insa fructele proaspete, ca: pepenele, perele, strugurii, citricele, capsunele etc., toate sunt bogate in apa. Legumele sunt si mai bune: telina contine 96% apa.
6) Mananca grasimile potrivite: ulei de cocos si ulei din miez de palmier.  Deci NU ulei de palmier, ci ulei din miez de palmier! Mai este ceva trecut cu vederea in dieta: tipul de grasimi incluse. Daca mananci graimi nepotrivitate (saturate), toata energia corpului se consuma incercand sa le digere. Si sunt inflamatoare, deci iritante. Uleiul de cocos si cel din miez de palmier sunt imediat descompuse de ficat in pachete pe care creierul le poate folosi. In mod normal, creierul paote folosi numai zahar: de aceea poftim la zahar mai ales cand obosim, dupa-amiaza. Creierul "ne cere" zahar ca sa faca fata la restul zilei. Insa aceste grasimi mentionate mai devreme iti dau imediat plusul de energie de care ai nevoie. Doctorului Oz ii place sa amestece ovazul cu putin ulei de cocos. Sau se poate gati cu el la tigaie; are un gust diferit, e adevarat. Orice esti obisnuit sa faci cu uleiul de masline, fa acum cu cel de cocos.
7) Un extract de ciuperci Cordyceps e folosit de sute de ani fiindca stimuleaza organismul (3 gr/zi) si ajuta la inlaturarea oboselii.
8) L-carnitina ajuta si ea la combaterea oboselii, fiindca duce la sporirea absorbtiei de oxigen. Se iau cate 500 mg de doua ori pe zi.
9) Sunt persoane care au tiroida marita (pipaiti chiar sub inelele traheei, inainte si dupa ce inghititi in sec...daca o simtiti la pipait, atunci e putin marita). De ce se mareste tiroida? Fiindca trebuie sa munceasca mai mult, fiindca nu produce destui hormoni. Ca orice altceva, poti munci ori inteligent, ori mult. Pontul este: stimuleaza tiroida cu carbohidrati complecsi: amarant, quinoa, muesli, paste din cereale integrale. Ca urmare a acestei stimulari, tiroida te va "inviora", eliberand mai multi hormoni tiroidieni. Metabolismul nu se modifica, dar te vei simti energizat. Atunci cand mananci carbohidrati simplii, ai variatii sus-jos.
10) Sucul de coacaze negre este un suc antioxidant foarte puternic. Previne inflamatiile din corp. Un pahar pe zi este suficient.

PONTURI USOARE PENTRU UN SOMN BUN:
1) Mananca ultima masa la ora 18:30! Nu se mananca cu 2 ore inainte de culcare sub nici un caz! Daca mananci insa seara, ti se va modifica felul in care digeri mancarea. Corpul va fi ocupat cu digestia; intestinele sunt astfel ocupate cu ceva ce trebuie sa faci cand esti treaz. Nu poti relaxa corpul, ca sa adormi.
2) Radiatia magnetica din telefonul mobil poate interfera cu felul in care intram in somnul profund. Asadar, cu o ora inainte de culcare, nu ar trebui sa ai un celular langa cap. Daca ai de vorbit, foloseste un telefon fix. Daca trebuie sa citesti e-mailuri, foloseste un computer. Cand te culci, seara, celularul trebuie sa fie la cel putin 1,5 m de tine.
3) Al treilea pont se refera la temperatura; ce e interesant la picioare e ca, daca cobori temperatura camerei, dormi cu atat mai rau, cu cat e mai frig in camera. Dar trebuie sa-ti pui mereu sosete. Motivul e urmatorul: picioarele simt temperatura, iar restul corpului se ia dupa picioare. Daca fixezi temperatura mai jos si ai picioarele reci, ele nu vor permite racirea corpului (ceea ce vrei tu). Insa daca porti sosete, picioarele sunt calde si pacalesc corpul, il fac sa creada ca e cald si asta permite racirea corpului. Cand scade temperatura corpului, dormi mai bine.
4) Fa o baie cu o ceasca de saruri Epsom (saruri de magneziu - relaxeaza muschii)  si o ceasca de praf de copt (este alcalina). Impreuna, se echilibreaza, avand un efect de calmare a pielii.

5 RITUALURI PENTRU O ZI MAI BUNA:

1) Scrie o lista cu lucruri de IGNORAT. Este foarte important sa-ti stabilesti prioritatile, astfel vei sti ce faci tot restul zilei.
2) Inainte de a pleca de acasa, alege-ti un lucru care sa fie un scop; poate fi ceva extern, o bijuterie, ceva de imbracat, ceva ce iti aminteste de ceea ce e important in viata. Gandeste-te dincolo de lucrurile materiale (ceva legat de partener, de un suvenir)! De exemplu, dr. Oz are la el poze cu copiii sai in care nu aratau chiar atat de bine. Acestea poze ii enerveaza pe copii, si tocmai acest motiv ii reaminteste doctorului de interactiunile dintre el si copii, mai mult decat faptul ca ii revede seara de seara.
3) Blocheaza-ti mintea timp de 5 minute. 5 minute in care sa iti eliberezi mintea de dialogul interior. Facand asta, te concentrezi asupra calmarii mintii. Pentru a intra in starea de relaxare, inspira profund de 5 ori. Concentreaza-te asupra respiratiei; poti respira oricum doresti, dar concentreaza-te asupra respiratiei. E un proces involuntar, de obicei; asa te vei calma cateva minute.
4) Scrie o lista a gratitudinii, asta iti va schimba prioritatile.Sunt lucruri simple, dar cand ti le amintesti, te simti mai bine apropo de lucrurile marunte.
5) Reflecteaza asupra partilor bune si a partilor rele ale zilei. E important sa procesezi ce a mers si ce n-a mers la sfarsitul zilei. E un mod de a te gandi la ce te face fericit si cum poti schimba viitorul. Un lucru bun poate fi o veste de la un prieten. Un lucru rau ar putea fi sa nu ajungi seara la cina.


miercuri, 7 august 2013

6 pasi impotriva Alzheimerului

Dr. neurolog Majid Fotuhi este un om de stiinta din cadrul unei noi cercetari in lupta cu pierderile de memorie. Cand vine vorba de creier, sustine dl. doctor, marimea conteaza: un creier mai mare este mai bun. Doctorul a realizat ca pierderile de memorie sunt o consecinta a micsorarii creierului nostru. In mod normal, creierul nostru se micsoreaza in timp. Multi factori care fac creierul nostru mai mic sunt tratabili si reversibili (diabetul, hipertensiunea, obezitatea, stresul, atacul, apneea de somn etc.). Vestea buna e ca va puteti dezvolta creierul. Schimbarile stilului de viata sunt mai puternice decat orice medicament. Ele va pot dezvolta memoria si salva creierul indiferent de cazurile din familie.
Planul doctorului Fotuhi se concentreaza asadar pe dimensiunea creierului. Multe studii noi ne-au aratat ca putem incetini micsorarea creierului. Ii putem spori dimensiunea ca sa-l facem mai mare. O parte a sa, de la exterior, se ocupa cu gandirea, o alta cu limbajul:

insa cea mai importanta pentru memorie este HIPOTALAMUSUL (pe stanga, dar si pe partea dreapta), e aproape la fel de mare ca degetul:

Cea care conteaza este dimensiunea hipotalamusului: cei cu hipotalamusul mai mare nu dezvolta Alzheimer, chiar daca au cazuri in familie. Cu cat e mai mare hipotalamusul, cu atat e mai bine.
Dr. Fotuhi se concentreaza pe ce e in interiorul creierului, unde e ceva foarte important:
Exista o zona mediana, o continuare a hipotalamusului care se mareste; este partea din creier care ia toate gandurile si le retine:

 Sunt 6 pasi de urmat:
1. Luati suplimente cu acid docosahexaenoic (DHA). Acesta stimuleaza circulatia creierului, reduce inflamatiile si placile asociate cu Alzheimer. Un studiu ne-a indicat ca persoanele care au luat DHA timp de sase luni isi imbunatatesc memoria pana la nivelul din urma cu trei ani. Neurologii recomanda pacientilor lor DHA (600mg) si Omega3.
2. Stimularea creierului este foarte importanta; "muschii creierului" sunt mai importanti decat cei fizici. Domnul doctor le recomanda oamenilor sa faca exercitii zilnice care sa implice activitate in ambele emisfere cerebrale. De exemplu: tango-ul, va puneti ceasul pe cealalta mana, schimbati mainile cu care va pieptanati si va uscati parul, scrieti invers si mancati cu cealalta mana.
3. Respiratia 777 care distruge stresul este al treilea pas in acest demers. Stresul mareste nivelul de cortizol - care e cea mai rea "otrava: pentru creier. Oamenii care au probleme de stres au un hipotalamus mic. Cei care sufera de apnee in somn, care sunt obezi si sforaie au si ei niveluri mari de cortizol. Iata ce se intampla cu creierul cand nivelul de cortizol este mare sau cand oamenii au apnee in somn ori alti factori de risc. Acestea sunt doua exemple de creiere de la indivizi diferiti; una dintre persoane a imbatranit frumos si, dupa cum se vede, creierul e frumos si intreg (cel din stanga imaginii):

In partea dreapta insa vedem un creier al unui pacient care a suferit de dementa. Cei care sufera de apnee in somn sau au un nivel inalt de stres au si ei parte de o micsorare sporita. Candva, a fost mult tesut si in acest creier. Se observa niste crevase mult mai adancite, creierul incretindu-se ca o nuca. Creierul din dreapta este cu 30% mai mic decat cel din stanga, asa ca oamenii au mai multi factori de risc vascular, diabet, hipertensiune. Doctorul ne recomanda sa reducem stresul, iar un mod foarte simplu de a o face este folosind o tehnica de respiratie. Inspiri numărând până la 7, ții aerul 7 secunde, după care expiri numărând până la 7. S-a demonstrat ca acest exercitiu iti calmeaza nervii, iar studiile au aratat ca oamenii care fac exercitii de acest gen isi maresc hipotalamusul in 8 saptamani. Hipocampul nostru se poate mari si micsora foarte usor.
4. Tachineaza-ti memoria este pasul patru. Multi oameni se "lauda" cu faptul ca uita numele. Ei nu-si dau seama ca detin abilitatea unica a unei memorii bune. Oricine poate memora 20 sau 30 de lucruri,dar e nevoie de tehnici simple. Sa zicem ca ai de memorat 4 lucruri: lapte, ou, mar si carne de hamburger. Da frau imaginatiei si gandeste-te la o cutie cu lapte si iau un ou mare, gol, in care torn laptele. Apoi iau un mar mare si il strivesc ; acesta, impreuna cu laptele, va face multa mizerie. Se ia carnea de hamburger si se sterge.
5. Daca faceti "flotari cerebrale" va puteti dezvolta muschii creierului si este vorba de flotari adevarate. Explicatia e urmatoarea: daca-ti sporesti conditia fizica si rezistenta, ai cele mai bune arme impotriva efectelor de imbatranire a creierului. Exercitiile sporesc circulatia sangelui la creier, sporesc factorii de crestere si creeaza noi celule cerebrale
6. Ultimul pas prin care va puteti proteja creierul sunt dietele - supermâncărurile. Exista doua lucruri legate de dieta: cat de mult mananci si ce mananci. Obezitatea e daunatoare pentru creier. Din pacate, cand ai burta mare, creierul tinde sa se contracte. Asadar, primul sfat al domnului doctor pentru oameni este sa lucreze la cantitate. Alimentele care va vor salva memoria sunt:
FRUCTELE DE SOC AMERICAN (engl. "elderberry"): Stim cu totii ca afinele si toate cele asemenea lor sunt bune pentru creier, insa boabele de soc contin quercetina. Aceasta din urma sporeste activitatea mitocondriilor, care genereaza mai multa energie. Se gaseste si gem de fructe de soc american si este delicios.
NUCILE PECAN: contin colina, care este foarte buna pentru memorie.
ORGANELE DE PASARE (inima, ficatul) sunt o sursa excelenta de B-12, o vitamina esentiala pentru sanatatea creierului. Oamenii care au niveluri mici de B-12 au un hipotalamus mai mic.

SCOICILE au aceleasi proprietati de imbunatatire a memoriei. Pe langa B-12, ele mai contin foarte mult zinc si fier, si acestea fiind foart eficiente in ceea ce priveste comunicarea in creier.
O solutie pentru vegetarieni este sa consume B-12 ca supliment sau sa isi faca injectii cu ea.
SUCUL DE LEGUME este o mina de aur de vitamine si antioxidanti. Ele contin atat vitaminele cunoscute, cat si multe altele ce inca nu au fost descoperite. De aceea e recomandat sa beti zilnic 240 ml.
SFECLA ROSIE: contine foarte multi nitrati, acestia stimuland circulatia la creier. Stiati ca o treime din creierul nostru e compusa din vase de sange?

METODE ALTERNATIVE PT. A VA SIMTI MAI TINERI:
Prima metoda combate si deteriorarea provocata de radiatiile UV. Avem nevoie de soare, dar acesta ne imbatraneste. Remediul natural e laptisorul de matca care provine de la bondari: el protejeaza pielea de radiatiile UV, de deteriorarile cauzate de soare. Daca va faceti griji pentru riduri si pigmentari sau cancer de piele, solutia este laptisorul de matca. Regina se hraneste cu asa ceva, la fel ca si cateva albine atent selectionate, acelea care concureaza sa devina urmatoarea regina a stupului. Aveti nevoie de un sfert de lingurita, sublingual. Are foarte multi aminoacizi, vitamine si antioxidanti. Ca supliment, doza este de 500 mg pe zi. 
Urmatorul secret care va va face sa va simtiti mai tineri si mai bine e consumul de muguri de broccoli pentru a combate cancerul. Aveti nevoie numai de doua linguri in salata sau pe sandvich.
Al treilea sfat are legatura cu extractul din samburi de struguri. Ajuta la scaderea tensiunii arteriale, astfel reduceti riscul de infarct sau de atac. Se iau cate 150-300 mg zilnic.
Perierea uscata este ultima metoda de a va simti mai tineri. Este vorba de o perie cu peri naturali. Acet procedeu ajuta la detoxifiere si va veti simti mai tineri si mai revigorati.

Aceasta se foloseste pentru a inlatura celulele moarte de pe corp inainte sa faceti dus (miscari circulare). Si sangele se pune in miscare inainte sa faceti dus. Urcati pe brat cu miscari circulare, duceti sangele si limfa inapoi spre inima. Incepeti de la talpi, se urca pe picioare; astfel va veti simti intineriti. Daca aveti vreo iritatie, nu periati si acolo. Pielea va straluci, sangele si limfa se vor misca, iar organismul se va detoxifia. Limfa este, oarecum, sistemul gunoier al organismului: cand se duce inapoi, poti elimina toxine de la periferie.

CELE MAI PUTERNICE REMEDII:
DURERILE DE CAP - E folosit uleiul de menta cu care e bien sa va masati tamplele.  Masajul craniului ajuta la relaxarea muschilor. Uleiul de menta este o aromoterapie care reduce durerea.
STRESUL poate fi combatut prin spray-ul antistres Bach ("Rescue Bach spray remedy") care e compus din cinci esente de flori:  http://eshop.cabinetlotus.ro/spray-antistres-bach-essences-originale-de-flori-remediu-spray-de-salvare-07-fl-oz-20-ml-bach-original-flower-essences-rescue-remedy-spray-07-fl-oz-20-ml/
Acest remediu iti indeparteaza temerile si iti permite sa evoluezi mai bine.
PROBLEMELE CU MUSCHII - au ca remediu sarea Epsom (sarea amara). Este excelenta daca esti sportiv. Inaintea unui meci dificil, torni sarea in cada cu apa calda, dupa care te scufunzi. Magneziul din sare iti relaxeaza muschii.
Impotriva TAIETURILOR sau a JULITURILOR cea mai buna este mierea.Cand folositi miere, nu cumparati miere de la magazin care sa fie nepasteurizata. Cand se pasteurizeaza se anuleaza proprietatile antimicrobiene care o fac sa fie dezinfectanta.
Impotriva ARSURILOR cel mai indicat este uleiul de lavanda care se aplica de 4 ori pe zi.
Daca aveti GAZE, atunci puteti folosi seminte de chimen. Au gust de lemn dulce, asa ca pentru cei carora le place e bine. Daca nu puteti sa le luati asa, se pot pune semintele in apa fierbinte din care faceti un ceai.

AVETI UN COPIL CARE NU DOARME?
Noptile nedormite iti pot da peste cap sanatatea. Dr. Harvey Karp, autorul ghidului pentru  somnul bebelusilor: "The happiest baby guide to great sleep", spune ca, in primul an, parintii pierd cam 200-3-- de ore de somn. O cercetare indica faptul ca jumatate dintre cei care au copii nu dorm bine. Copiii nu se duc la culcare sau se trezesc in toiul noptii. Asta nu e doar ceva deranjant, ci o problema medicala serioasa. In ceea ce priveste mariajul, asta duce la depresie, la accidente de masina si chiar la obezitate. Cand esti extenuat, iei decizii proaste in legatura cu alimentatia.
Sfaturi pentru mamele care nu dorm: exista mai multe moduri prin care iti poti adauga ore de somn. Sunt 3 tehnici care se aplica celor mici. Prima e infasatul: copilul trebuie infasat cu mainile in jos, lipite de corp. Paturica e impaturita cu un colt in jos.

Aceasta e tehnica jos-sus (cand coltul dinspre picioare se da inspre cap). Ultima parte a infasurarii este "cureaua": se trece paturica de jur-imprejurul copilului. Daca paturica nu e stransa prea bine si se lasa prea moale, ii vor iesi mainile si va plange. Soldurile insa trebuie sa fie mai libere, ca sa se poata misca. Nu vrei sa supraincalzesti un bebelus, dar nici sa fie strans la burta. Verifica mereu daca se incinge: daca transpira si e rosu, trebuie sa-l dezbraci. Daca locuiesti intr-un loc calduros, paturica e de ajuns, pentru ca prin aceasta pielea respira.
Al doilea sfat este "sunetul alb". In pantec, sunetele se aud mai tare decat un aspirator, asadar e ciudat sa se afle intr-o camera linistita.  Trebuie sa produci "sunete albe", adica asemanatoare celor din burta mamei. Nu toate sunetele albe insa sunt la fel. Atunci cand plange copilul, trebuie sa incepi prin a-i face un "shhhh" destul de puternic la ureche; se scade apoi intensitatea sunetului, pe masura ce se calmeaza copilul. Sunetele inalte iti atrag atentia. Cele joase, insa, ca de exemplu un tren sau un avion, ne adorm. Sunetul preferat al doctorului Karp este cel jos, asemanator cu picaturile de ploaie. Ideea este sa scadem sunetele inalte si sa le amplificam pe cele joase. Sunetul e bun pentru toti bebelusii de pana in 12 luni, de-a lungul intregului an. Acelasi sunet ajuta bebelusul sa doarma si in timp ce-i cresc dintii. Puteti pune sa se auda in difuzoare picuri de ploaie curgand pe acoperis. Chiar Doctorul Karp adoarme in fiecare noapte ascultand acest sunet: te ajuta sa nu auzi zgomotele exterioare si nici macar conversatiile interne. Este un lucru cert ca si adultii dorm mai bine cu sunete albe.
Pentru copiii mai mari putin, doctorul Karp ne recomanda exersarea somnului. In primul rand, trebuie sa ne antrenam in timpul zilei. Cand "concepi" (din minte) o carticica cu poze despre cina, joaca, spalat pe dinti, imbracat in pijama si culcat si citesti asta in timpul zilei, copilul poate anticipa si exersa mental ce va face. Cand vezi copilul ca se spala pe dinti si il intrebi ce urmeaza, copilul se indreapta deja in directia stabilita de tine.

Daca aveti un scalp care va mananca, atunci APA DE GURA este ideala impotriva matretii. Listerina contine multe uleiuri esentiale precum: eucalipt, mentol si alcool, pentru a lupta cu ciupercile care provoaca matreata. Va samponati, dupa care va clatiti. Apoi masati scalpul cu un pahar de apa de gura in care s-a adaugat si putin ulei pentru bebelusi. Incercati sa acoperiti cat mai mult din scalp. Acea lingurita cu ulei pentru bebelusi va pastra scalpul hidratat; lasati-l sa se absoarba in scalp, nu doar in par.
Folositi crema antisolara cu un factor de protectie de cel putin 30. Daca insa va ardeti la soare, va puteti tratrat pielea cu lapte. Acidul lactic si grasimile pot reduce umflaturile pielii. Se ia o carpa moale si curata iar laptele trebuie sa fie rece. Se da pe zona arsa de soare si se lasa acolo 20 de minute. Apoi veti lua prosopul si-l veti pune pe fata (20 minute), pentru ca acolo avem parte cel mai mult de arsuri. Se poate relua la cateva ore.
Pe taieturile dureroase si julituri, puteti da cu Vaporub: va poate domoli durerea pe masura ce organismul lucreaza pentru a acoperi taietura. Se ia putin daca aveti o taietura, aplicati si lasati acolo; apoi acoperiti cu un bandaj.

marți, 6 august 2013

Lista de cumparaturi anticancer a dr. Oz

Iata lista doctorului Oz cu alimentele ce previn cancerul:

LACTATE: Branza Jarlsburg, branza Gouda, branza Emmenthal, laptele de soia.
LEGUME-FRUCTE: plante cu frunzele verzi (ex.: rucola), varza de Bruxelles, rosii, sfecla, morcovii, cartofii dulci, dovleacul, broccoli, ceapa, praz, ceapă eșalotă, ciuperci champignon, linte, ardei gras, spanac, portocale, grapefruit, mandarine, lamaie, lime, mere, afine, caise, rodii, mango, prune.
CEREALE INTEGRALE: Ovaz, seminte de in, quinoa.
PESTE /FRUCTE DE MARE: Calamar, macrou, somon, ton.
CONDIMENTE SI IERBURI: Curcuma, ghimbir, scortisoara, rozmarin, curry, arpagic, usturoi, busuioc.
NUCI/ SEMINTE/ ULEIURI: Nuci pecan, nuci, migdale, alune, seminte/ ulei din seminte de in, ulei de masline, ulei de canepa.
DESERT/ INDULCITORI: Ciocolata neagra
BAUTURI: Ceai verde, vin rosu.

Natura produce numeroase mancaruri ce contin substantele necesare prevenirii cancerului.  Unele distrug sistemul sanguin ce intretine celulele canceroase. Astfel, cancerul nu se mai dezvolta.
Exista un produs care lupta impotriva cancerului: BRANZA.  Insa este vorba de anumite sortimente de branza (Jarlsberg, Gouda sau Emmenthal). Multa lume  nu cunoaste acest sortiment, dar dr. Oz  ni-l recomanda deoarece este benefic. Se pare ca e ideal impotriva cancerului pulmonar. Acesta din urma are cea mai mare rata a mortalitatii in randul ambelor sexe si nu afecteaza doar fumatorii! Astfel, 20% dintre pacientii cu cancer pulmonar nu au fumat niciodata. Mereu avem impresia ca fumatul e vinovat, dar nu si in acest caz. Branza Jarlsberg este o branza dulceaga si aduce cu cea elvetiana, deoarece are o textura untoasa. Elementul activ impotriva cancerului este MENACHINONA - o forma a vitaminei K - produsa de bacteria cu care se obtine branza.S-a efectuat un studiu pe 11000 de europeni si s-a demonstrat ca 2 felii de astfel de branza scad riscul dezvoltarii cancerului pulmonar cu 62%. 
AFINELE pot preveni toate tipurile de cancer, de la gura la colon. Insa doctorul Oz vrea sa luam in considerare si  un produs banal: BANANA. Are un rol foarte important in combaterea cancerului mamar. Sunt o sursa excelenta de vitamina A, respectiv - C; s-a efectuat un studiu pe 906 femei care a demonstrat ca o dieta bogata in banane scade riscul de cancer mamar cu 40%. E recomandata cate o jumatate de banana pe zi oricarei femei. MANDARINELE sau CLEMENTINELE sunt gasite in market in functie de sezon; ajuta la prevenirea cancerului esofagian. Elementele active din aceste fructe sunt HISPAREDINA si NEROGENINA. Un studiu efectuat pe 490000 de persoane a demonstrat ca sucul proaspat de citrice scade cu 42% riscul dezvoltarii cancerului esofagian. Doctorul recomanda 2 pahare cu suc proaspat de citrice pe zi.
Dintre mancarurile congelate ce ajuta la prevenirea cancerului, dr. Oz evidentiaza DOVLEACUL CONGELAT; el ne ajuta in prevenirea limfomului non-Hodgkin. Cancerul apare in sistemul limfatic, tumora dezvoltandu-se in noduli limfatici. Dar nodulii se afla in tot corpul si ne e greu sa distrugem tumora. Neputandu-i extirpa, trebuie sa-i tratam medicamentos. Dovleacul contine 2 elemente active in contracararea cancerului; astfel, o cana de dovleac gatit,  de 2 ori pe saptamana, reduce riscul acestui cancer cu 28%. Cel mai bine este sa-l incalzim si sa-l mancam ca garnitura sau faceti o supa de dovleac. Si CARTOFII DULCI contin elemente ideale in aceasta lupta.
SOMONUL este antiinflamator si previne cancerul. Varianta la fel de buna, dar mai ieftina, este CALAMARUL. Acesta se poate pregati in multe feluri: la gratar, la cuptor etc. El este important in lupta impotriva cancerului mamar pentru ca are acizi Omega3. Studiul efectuat pe 35000 de femei a demonstrat ca 85 gr de calamar (o jumatate de palma) reduce cu 23% riscul dezvoltarii acestui cancer.

USTENSILE ESENTIALE IN BUCATARIE care pot contracara cancerul:
1. O tigaie din otel inoxidabil este folosita pentru a pregati sote-uri, mai sanatoase decat prajelile si preparatele la gratar. Otelul inoxidabil se incinge rapid si pastreaza substantele active in preparate.
2. Razatoarea folosita pentru razuirea cojii citricelor este a doua ustensila esentiala. Coaja citricelor contrine o concentratie mare de substante active si este o cale perfecta de a conferi aroma mancarii. Daca va temeti de pesticide, cumparati citrice organice! 
3. Preparatul impotriva cancerului incepe cu uleiul extravirgin de masline. Secretul este sa folosim uleiul din "supermasline". Care sunt acestea? Exista 3 feluri: PICUAL este o maslina din Spania, MORAIOLO este o maslina italieneasca iar KORONEKE este din Grecia.Uleiul din aceste masline contine o concentratie maxima de polifenoli; iti dai seama dupa culoare, dar si dupa gust. Cu cat gustul e mai puternic, cu atat e mai mare concentratia de polifenoli. Cand mergeti la magazin, luati sticla, cititi eticheta si aflati din ce masline  e produs uleiul. Asa il veti gasi pe cel mai bun. Un alt element esential este MODUL in care PASTRAM uleiul de masline. Avem nevoie de o sticla inchisa la culoare, deoarece uleiul de masline e fotosensibil (lumina degradeaza substantele active). Se tine la loc intunecat si racoros.

6 alimente impotriva cancerului, pe aceeasi farfurie!
2 linguri cu ulei de masline se pun in tigaie. Se adauga 1 lingura usturoi tocat si calamarul. Ceereti calamar curatat atunci cand cumparati. Nu trebuie decat sa-l taiati inele si e gata in 2 minute in uleiul incins. Se asaza apoi pe un pat de rucola. Se stoarce zeama de la o lamaie si se presara si coaja din ea, pentru aroma. Presaram si patrunjel, foarte bun in cancerul ovarian si mamar. La sfarsit, adaugati sare si piper.

Cum luptam impotriva cancerului si slabim?
Vitamina D este un supliment deosebit, care ajuta in lupta cu osteoporoza, tensiunea ridicata si cancerul. Stiati ca nivelul vitaminei D din corp poate cauza umflarea zonei mediane? Se pare ca vitamina D nu sustine doar oasele, ci sporeste imunitatea si reduce inflamarea. Dar noile cercetari dezvaluie ca ea poate juca un rol important in pierderea in greutate. Ea ne controleaza apetitul, ne impulsioneaza metabolismul si ne ajuta sa topim rapid grasimea. Doctorul Oz a discutat pe aceasta tema cu dr. Terri Peterson, autoarea cartii: "Dieta cu vitamina D". Studiile arata ca vitamina D ajuta celulele de grasime sa devina active, permitandu-ne sa consumam mai multe calorii.
La micul dejun, cautati urmatoarele alimente ce contin vitamina D: daca va plac ouale, consumati din cele cu vitamina D adaugata (contin 80 de unitati de vitamina D, dublu fata de ouale simple). Asadar, consumati 3 oua din acestea cu 2 felii de paine cu vitamina D si aveti un aport zilnic substantial de 300 de unitati. Daca insa preferati cerealele, exista si aici multe variante cu vitamina D. La pranz, iesim "la pescuit", deoarece peste e ideal in cresterea nivelului de vitamina D. Somonul este bogat in Omega3, dar si in vitamina D (continand 1000 de unitati). Varianta mai ieftina e somonul conservat, cu ajutorul caruia puteti face o salata (775 de unitati de vitamina D). Iaurtul slab - ce contine si el vitamina D - ne mai ofera 80 de unitati. Daca nu va place totusi somonul, exista ton sau creveti la conserva. 
La cina, avem parte de o revelatie! Vom alege ciupercile pentru ca exista numeroase ciuperci ce contin vitamina D. Insa, exista si tipuri de ciuperci care sunt tratate cu ultraviolete. Pe eticheta acestor ciuperci scrie, fie "bogate in vitamina D", fie "expuse la ultraviolete". 85 de grame din aceste ciuperci contin 300 de unitati de vitamina D. Ciupercile se folosesc in tot felul de tocane, insa dr. Peterson le prefera in paste. O reteta din carte este cea cu penne cu ciuperci si anghinare; contine 257 unitati de vitamina D si doar 350 calorii. 
Nu multe specii de animale si plante pot transforma lumina in vitamina D. Ciupercile insa transforma ultravioletele in vitamina D, este un lucru de care trebuie sa profitam!
Orice dieta include si suplimente. Alimentele nu sunt mereu suficiente.Suplimentele ne asigura ca ingeram doza necesara si cand nu urmam planul. Exista: pilule de mestecat, gumate, siropuri, capsule...Folositi toate aceste surse, dar nu uitati de lumina soarelui! Vara si iarna este recomandata o expunere la soare de 10-15 minute, fara crema solara. Astfel, va expuneti zonele importante pentru a asimila vitamina D. E nevoie de un sfert din lumina solara necesara pentru a va bronza. Daca insa iubiti soarele si vreti sa va expuneti mai mult, folositi crema potrivita, cu un FPS de minim 30.

REGULI CE TREBUIE INCALCATE PENTRU A SLABI:
Vechea regula era ca ai nevoie de 7 portii de fructe si legume. Pare logic, dar dr. Oz are o regula mai buna: trebuie sa umpli jumatate de farfurie cu produse proaspete. Alegi singur fructele si legumele, faci un cerc cu farfuria si umpli jumatate cu aceste produse, indiferent unde ai lua masa. Vechea regula interzicea carnea rosie, pentru ca lumea nu voia sa auda adevarata regula: poti consuma carne, dar slaba si in moderatie. Deci poti manca muschi sau carne tocata, dar aceasta trebuie sa fie slaba. Carnea trebuie sa aiba maxim 10% grasime, nimic altceva.
Vechea regula spunea ca trebuie sa bei 8 pahare cu apa pe zi. Noua regula sustine sa MANANCI "APA". Cum? Multe alimente benefice contin si o mare cantitate de apa. Asadar, consuma alimente ca pepenele, care contine 90% apa. Daca "mananci apa", te hidratezi si consumi alimente cu putine calorii, ca: salata, pepenele, citricele. Supele sunt si ele o solutie ideala de hidratare. Urina va fi limpede, pentru ca elimini multe fluide. Daca urinati de cel putin 6 ori pe zi, inseamna ca eliminati vreo 6 cesti de urina, ceea ce e suficient. Dar trebuie sa fie urina limpede.
Spuneam ca, zilnic, sunt necesare 60 de minute de miscare. Noua regula insa va cere 30 de minute de miscare de 5-6 ori pe saptamana. Nu trebuie sa alergi, ci sa te plimbi, sa te misti de colo-colo. Miscarea simpla ajuta foarte mult. Iata ce face dr. Oz: spre exemplu, ia cosul de gunoi din birou; daca il muta, se deplaseaza ca sa arunce gunoiul sau isi imbunatateste tinta, aruncand la cos.
Vechea regula ne spunea ca nu poti consuma deserturi. Noua regula spune ca poti consuma ceva dulce la desert. S-a dovedit ca multora le e imposibil sa evite desertul, oricat ar vrea. Nu faci decat sa le doresti mai mult. Dr. Oz vrea sa consumam deserturi cat mai dulci, dar nu si costisitoare. Iti vei prepara un parfe din branza ricotta. Reteta pentru un parfe cu ciocolata si fructe de padure:
- un sfert de cana de ricotta degresata (branza cremoasa iti va trezi papilele)
- adauga cacao
- un sfert de cana de fructe de padure.
Este un preparat simplu si foarte dulce care contine suficiente proteine. Veti manca pare si veti slabi (doar 105 calorii)


EXERCITII DE 30 DE SECUNDE
Cand elimini stresul, sistemul imunitar isi modifica reactia la exterior. Aceasta e solutia ideala de a reduce riscul dezvoltarii cancerului. Un sistem imunitar sanatos distruge imediat celulele canceroase. Asadar, iata cateva exercitii de yoga:
Incepem prin a ne intinde la dreapta (mana dreapta in sus, se da peste cap, spre partea stanga, avand picioarele departate). Apoi spre stanga. Indoim genunchiul drept la 90 de grade si tinem mainile intinse in lateral. Ne prefacem ca ne duelam cu cineva. Apoi facem la fel si in partea opusa. Aveti grija ca genunchiul nu trebuie sa depaseasca talpa! Ne intaltam apoi, cat putem, avand picioarele lipite unul de celalalt si mainile ridicate sus de tot, deasupra capului, lipite. Se aduc mainile unite ca in rugaciune, pana in fata. Se repeta inca o data aceiasi pasi. Ne intindem, inspiram, coboram.

vineri, 2 august 2013

Vecintatatea plantelor

Iata o lista cu legume si plante pe care e bine sa le plantati impreuna pentru a creste mai bine sau pentru a se proteja reciproc de atacul insectelor.
BUSUIOCUL: Plantati-l cu tomatele pentru a avea o crestere mai buna, o aroma mai placuta, dar si pentru a respinge mustele si tantarii. Nu plantati pe langa strada.

FRUNZELE DE DAFIN: O frunza proaspata de dafin in fiecare borcan in care tineti fasole sau alte boabe va descuraja gargaritele si moliile. Puteti sa o faramati si sa presarati prin gradina ca praf de insecticid natural.

BEE BALM (Oswego): plantati-le cu tomatele pentru a imbunatati atat cresterea, cat si aroma.

LIMBA MIELULUI: Bun companion al tomatelor, dovleacului sau al capsunelor. Descurajeaza viermii rosiilor.

CHIMENUL: Este bun pentru afanarea solului compactat.

IARBA-MATEI (capsunica): Descurajeaza gandacii si puricii.

MUSETELUL: Imbunatateste aroma verzei si a cepei.

ASMATUIUL: Este un bun companion pentru ridichi, carora le imbunatateste cresterea si gustul.

ARPAGICUL: Imbunatateste cresterea si gustul morcovilor.

MARARUL: Imbunatateste cresterea si sanatatea verzei. Sa nu se planteze langa morcovi!

FENICULULU: Majoritatea plantelor nu se inteleg bine cu el, motiv pentru care e mai bine sa fie plantat singur.

INUL: Sa fie plantat impreuna cu morcovi si cu cartofi.

USTUROIUL: E bine sa fie plantat langa trandafiri, deoarece respinge afidele.

HREANUL: E bine sa fie plantat langa cartofi pentru ca tine la distanta gandacii.

ISOPUL: Un bun vecin pentru varsa si struguri pentru ca tine la distanta moliile de varza. Sa nu il puneti insa langa ridichii!

VARECUL (Kelpul): Atunci cand e utilizat intr-un amestec de insecticide naturale sau sub forma de ceai, aceasta planta de mare atat de versatila nu doar ca respinge insectele, insa hraneste si legumele.

LEUSTEANUL: Imbunatateste aroma si sanatatea majoritatii plantelor.

GALBENELELE: Resping cel mai bine daunatorii. Pastreaza solul fara nematozi si de multe alte insecte, asa ca este bine sa le plantati prin intreaga gradina.

MAGHIRANUL: Imbunatateste aroma tuturor legumelor.

MENTA: Tine la departare moliile verzei albe si insanatoseste varza si rosiile.

CONDURUL DOAMNEI: Plantati-l laolalta cu: rosii, ridichii, varza, castraveti si sub pomii fructiferi. Tine departe afidele si daunatorii din familia curcurbitelor.

PETUNIILE: Indeparteaza gandacii de sparanghel, daunatorii tomatelor si alti daunatori din gradina, in general. Este totodata un bun companion pentru tomate, dar puteti sa le plantati peste tot in gradina.

ROZMARINUL: Este un "vecin" bun pentru varza, fasole, morcovi sau salvie. Tine la distanta moliile de varza, gandacii care ataca fasolea sau mustele ce invadeaza morcovii.

SALVIA: Este un bun companion pentru: rozmarin, varza, morcovi; tine la distanta moliile de varza, gandacii si mustele ce ataca morcovii. Nu o plantati insa aproape de castraveti!

CIMBRUL: Plantati-l alaturi de fasole si ceapa pentru a imbunatati cresterea si gustul. Tine la distanta moliile de varza.

TARHONUL: E bine sa fie plantat in intreaga gradina pentru ca majoritatea daunatorilor nu il agreeaza.

VALERIANA: Este bine sa o raspanditi sub forma de pulbere, in toata gradina.

PELINUL: Tine animalele la distanta de gradina, atunci cand e plantat ca margine a acesteia.