Cum putem evita balonarea?
Balonarea poate fi cauzata de retinerea de apa, de gaze etc. Exista metode de reducere a cantitatii de sodiu si gaze. Produsele congelate pot contine si 5000 miligrame de sodiu (1 lingurita de sare contine 24 de miligrame de sodiu)! Sfatul dr. Oz este sa consumati produse coapte in detrimentul celor congelate. Pe masura ce scade cantitatea de sodiu, scade si pofta. Oamenii cred ca fibrele au gaze, cred ca-i ingrasa, insa acestea fac alimentele sa treaca mai rapid prin tractul gastrointestinal. Asadar, e nevoie sa crestem cantitatea de fibre din dieta! Necesarul zilnic este de 25-35 grame de fibre insa cei mai multi dintre noi avem 10 grame. Trebuie sa consumam mai multe alimente bogate in fibre: fasolea, psyllium sau un supliment cu fibre. Daca digerati greu fasolea, incercati hummus, care se digera mai usor. Fructele si legumele sunt bogate in fibre, ne fac sa ne simtim mai bine si sa scapam de sentimentul de balonare; adaugam si niste apa si burta e fericita. Referitor la miscarea intestinala, dr. Oz ne informeaza ca magneziul este cel care o stimuleaza. De fapt, se spune ca nu avem suficient magneziu: legumele cu frunze verzi, cerealele integrale, nucile, semintele sunt principalii furnizori. Sunt peste 300 de reactii biochimice in organism, inclusiv metabolizarea alimentelor si a energiei. Daca dieta e bogata in magneziu, poate duce la reducerea balonarii.
Controale pe care le poti face singura, dupa ce te dezbraci complet:
- Primul lucru e sa verifici la subrat si la ceafa. Facem acest lucru cautand pete intunecate, fine, pete mai groase, intunecate care arata asa:
Sunt creme care ajuta, insa problema nu se rezolva: este necesar un control pentru diabet. Asta reflecta ce se petrece in interiorul organismului.
- Apoi cautam mici umflaturi pe fund, coate sau genunchi care te mananca. Poate fi o intoleranta la gluten, nu o iritatie tipica, ci una agresiva; daca aveti asa ceva, trebuie diagnosticata deoarece poate fi nevoie de niste schimbari majore in dieta (eliminarea glutenului):
- Ultimul lucru pe care trebuie sa-l cautam sunt zonele de piele foarte uscata, usor galbuie sau care se exfoliaza. Locatia ar fi mai ales pe coate, genunchi sau sub sani. Aceste zone indica hipotiroidism sau un nivel scazut al hormonului tiroidian. Pielea de acest fel e foarte uscata si nu reactioneaza la produse hidratante:
Parul si unghiile sunt casante. 10% dintre femei pot avea aceasta stare si sa nu stie; hipotiroida nediagnosticata poate duce la multe probleme medicale.