miercuri, 11 aprilie 2012

Doctor Oz - Cele mai gresit administrate medicamente FARA reteta

Foarte multe persoane recurg la achizitionarea medicamentelor fara retete si considera ca, deoarece nu e nevoie de reteta, aceste medicamente sunt sigure: nimic mai gresit! Aproape 200.000 de oameni sunt dusi anual la spital fiindca au luat gresit medicamente fara reteta. Este OBLUGATORIE citirea prospectului inainte de ingerarea oricarui medicament.
Primele 5 medicamente eliberate fara reteta si care sunt prost administrate:
5) Medicamentele impotriva racelii si a gripei care acopera simptome multiple. Oamenii presupun ca, fiindca sunt multi-simptomatice, trateaza si simptome pe care nu le au. Acest lucru poate cauza probleme. Adesea, cand avem o raceala sau gripa, avem unul, doua simptome. Ne spunem ca mai mult e mai bine, insa esential este sa citim substantele de pe eticheta si scopul lor. Axati-va pe substanta activa si luati acel produs. Daca totusi luati un medicament pentru raceala si gripa multisimptomatic, atunci ar face bine sa tinteasca macar 3 din 4 simptome pe care le aveti. In caz contrar, nu aveti nevoie de un medicament multi-simptomatic.

4) Durerile de cap ; Acetaminofenul, cunoscut si drept Tylenol e intalnit in medicamente precum: Dayquil, Excedrin, Nidol. El este prima cauza pentru bolile acute de ficat deoarece oamenii iau, din greseala, doze prea mari. Regula e sa nu luati mai mult de 8 pilule pe zi (adica 4000 miligrame/zi). Multe pastile contin acetaminofen si asa se ajunge, din greseala, la supradoza. Femeile sufera mai des de dureri de cap decat barbatii. Cand iei mai multe medicamente decat ar trebui, apar alte dureri de cap.

3) Arsurile in cosul pieptului Inhibitorii de pompa de protoni, precum Prilosec, blocheaza productia de acid. Oamenii iau incorect acesti inhibatori, in sensul ca le iau zilnic daca au simptome. Astfel, organismul devine dependent de ele, iar cand incetam sa le mai luam, apare fenomenul de reflux.

2) Alergiile Antihistaminice -daca chiar aveti nevoie de un astfel de medicament, e recomandat unul de tip non-sedativ. Difenidramina (inseamna antihistaminic) si provoaca ameteli (neindicat cand sofati).

1) Impotriva mai multor tipuri de dureri -> ANALGEZICELE. Aceste "remedii" sunt mai puternice si mai toxice decat ne-am inchipuit. Un exemplu este NSAIDS (antiinflamatoare non-steroidale): oamenii iau prea multe si prea des, fara stiinta medicilor. Marea problema e ca ataca stomacul si pot provoca ulcer. Pentru evitarea acestei probleme, trebuie sa stim ca aceste analgezice trebuie luate in timpul mesei. O a doua problema cu NSAIDS este faptul ca ele provoaca probleme renale, pot creste riscul de atac cerebral si de cord. Aceste pastile schimba compozitia chimica si permit aparitia unor gauri, putand aparea sangerari, ulcer sau alte probleme. Daca se ia pastila impreuna cu mancare, este altfel. Laptele poate alina stomacul. NU LUATI niciodata NON-STEROIDALE MAI MULT DE 10 ZILE la rand.
Respectati instructiunile de administrare.
Discutati cu farmacistul si cereti-i lamuriri.
Alegeti initial doza cea mai mica. Daca scrie pe prospect ca se iau intre 1 si 2 pastile, luati 2 daca sunteti o persoana mai masiva


Ce semne poti vedea uitandu-te la fata ta in fiecare dimineata:
a) Colesterol marit-> se poate observa un cerc alb in jurul ochiului:

b) Alergiile-> se lasa ochiul in jos sau se ridica pleoapa. Se observa niste broboane ca in poza:

c) Deficienta de vitamina B (celulele continua sa se reproduca, insa cand nu se reproduc din cauza carentei de vitamina B, atunci apar acesste crapaturi in coltul gurii; sunt probleme cu metabolismul de aceea este indicata consumarea legumelor verzi, cu frunze):

d) Riscul de boli cardiace este crescut cu 33% daca lobul urechii arata asa (cuta verticala, mai ales daca apr pe ambele parti poate fi o problema):
Vestea buna este ca bolile cardiace pot fi prevenite.

"In caz ca ati uitat":
1. Folositi medicamente multi-simptomatice pentru raceala si gripa doar daca aveti mai mult de 3 dintre simptomele de pe eticheta.
2. Unele medicamente pot provoca ameteli si nu trebuie luate in timpul zilei (a se verifica antihistaminicele -> difenhidramina).
3. Trageti in jos pleoapa pentru a vedea daca sunt broboane: poate insemna ca aveti alergii. Daca aveti crapaturi in coltul gurii, poate nu aveti suficienta vitamina B.