* Oamenii de stiinta spun ca persoanele care au sub 1,57 m inaltime au sanse mai mari de a trai pana la 100 ani decat persoanele mai inalte. Pentru longevitate, sunt indicate exercitiile cardio, reducerea caloriilor (astfel metabolismul incetineste si celulele mor mai incet), un somn mai indelungat (recomandat persoanelor foarte inalte pentru a duce la degenerarea hormonilor de crestere din organism) si evitarea fumatului.
* Verificarea mirosului- este un test pe care fiecare persoana si-l poate face legandu-se la ochi si incercand sa ghiceasca, dupa miros, despre ce aliment este vorba (ex: banana, scortisoara, citrice). Pierderea unor mirosuri obisnuite poate fi un semn al bolii Parkinson. Zonele creierului sunt responsabile de toate simturile noastre. Unul dintre ele e cel al mirosului, asociat centrului olfactiv- zona creierului care e lovita prima de boala Parkinson. Acest semn poate aparea chiar cu 7 ani inaintea diagnosticarii, potrivit unor studii.
* Latimea gambelor ("calf size")-cercetatorii francezi au descoperit ca femeile cu gambele mai subtiri de 33 cm in circumferinta (in partea cea mai groasa a gambei) au un risc mai mare de atac cerebral. Este vorba de grasimea subcutanata din gambe. Grasimea din vasele de sange e atrasa si inmagazinata in gambe. Oamenii cu gambe mai mari de 33 cm au mai putina placa pe artera carotida. Astfel de particule de desprind si provoaca un atac cerebral. O solutie simpla, pe langa sport, este consumul de ceai verde (2 cani/ zi).
* Lungimea piciorului - sunt unele semnale de alarma daca lungimea picioarelor este sub 74 cm: poate fi un avertisment pentru boli de ficat (intre 50-74 cm pentru ca femeile care au o asemenea lungime au de 4 ori mai multe enzime ale ficatului decat altele). Cand crestem, picioarele se bazeaza pe osul lung denumit femur. Nutritia unui copil in crestere, alimentatia lui afecteaza lungimea pe care o va avea osul. Factorii de mediu si alimentatia din anii de crestere pot influenta evolutia ulterioara a ficatului. Persoanele cu picioarele scurte adesea acumuleaza grasime ("ficat gras") - unul dintre pasii spre imbolnavirea ficatului. Corpul ne transmite semnale de cand suntem mici si avem nevoie de nutritie.