joi, 17 mai 2012

Doctor Oz - Unghiile

Unghiile pot fi un semnal de alarma privind problemele organismului.
Primul indiciu evident privind degetele sunt cuticulele. Nu primesc toate nutrimentele necesare, asa ca se usuca:
Unghiile cresc de sub cuticule si se pot infecta, de aceea nu e bine sa se usuce. Daca se iau medicamente, acestea tind sa usuce cuticulele. Prin uscarea cuticulelor, organismul da indicii ca are reactii nedorite la asa ceva. Pentru asemenea probleme, ceramidele functioneaza destul de bine, fiind niste substante care retin umiditatea unghiilor si a pielii din jur.
Daca pe unghii se observa o pata alba, acesta e un alt indiciu. Sa privim cat de puternic sunt vascularizate cuticulele:
Este important ca aceasta piele sa se reinnoiasca. Fiind departe de inima, vascularizarea poate fi compromisa de boli si de medicamente. Orice leziune a unghiei e vizibila saptamani sau luni intregi. Uneori, cei care sufera operatii au probleme din cauza stresului. La o privire laterala asupra unghiei, se observa structura si osul degetului:
Se observa si vasele de sange de la baza unghiei (dreapta), loc unde se formeaza aceasta, prin depunerea de straturi de cheratina. Daca o traumatizeaza ceva (cand te lovesti sau cand un eveniment din viata ta te traumatizeaza), atunci producerea cheratinei e afectata si apare o zona alba:
Treptat, aceasta zona alba coboara pe unghie in cateva saptamani sau luni, spre varf, pana dispare:
Acesta e un indicator al faptului ca exista o deficienta de zinc. Daca nu iei multivitamine, o sursa bogata de zinc sunt fructele de mare. Consumate de cateva ori pe luna, iti aduc aportul necesar de zinc.
Urmatorul semnal de alarma pentru unghii este hipocratismul:
Extremitatile organismului nu sunt oxigenate suficient. Se face un teste foarte simplu: se apropie unghiile de la maini si se concentreaza asupra degetului mijlociu. Se observa un romb cand va uitati printre degete? Ar trebui sa vedeti prin el:
Daca nu se poate vedea prin el, aveti putin hipocratism si trebuie sa va informati medicul. Uneori, e normal, dar, de obicei, medicul trebuie informat.

MANCARURI PENTRU UN TEN GROZAV

Pentru a-ti mentine tenul neted, trebuie consumati multi antioxidanti, ce vor elimina radicalii liberi care distrug si imbatranesc tenul. E important sa folosesti protectie solara pentru ten la exterior, insa multe alimente ne pot proteja tenul din interior. Primele alimente pentru ten sunt cele care contin vitaminele: A, C si E. Alimentele bogate in antioxidanti sunt puternic colorate (cartofii dulci sunt bogati in vitamina A; alimentele care contin vitamina C sunt intens colorate trebuie consumate crude: ardeiul gras rosu; o parte din vitamine trece in apa de gatit si vrem sa consumam cat mai multe; Vitamina E se regaseste in fructele cu coaja tare, precum migdalele).
Pentru refacerea luminozitatii tenului - alimente bogate in Omega-3. Cu varsta, se produc 2 lucruri: rata de inlocuire a celulelor scade iar celulele moarte se acumuleaza si formeaza pete uscate. Producem mai putin ulei iar tenul isi pierde din stralucire. De aceea, se recomanda alimentele cu Omega-3: somon, sardine si macrou (in ordine descrescatoare). Doua portii pe saptamana e o cantitate corecta, deci nu e nevoie sa mananci zilnic peste.

Reteta de cafea: Cum sa preparati cafeaua pentru a preveni boli
Cafeaua poate preveni multe boli, dar prepararea ei ii poate spori beneficiile pentru sanatate. Antioxidantii din cafea previn atacurile cerebrale.
Care mod de prajire a boabelor de cafea e mai bun pentru prevenirea cancerului de colon: cel american sau cel francez? Trebuie sa alegeti o cafea prajita mai putin, deoarece contine acid cafeic ce combate cancerul, si care la o prajire mai indelungata este distrus.
Care e cea mai buna metoda de macinare a cafelei: mai fina sau mai putin fina? Boabele macinate mai grosier sunt mai bune, in vreme ce cafeaua macinata prea fin e mai expusa la aer si se distrug multi antioxidanti. Acesta e si principalul motiv pentru care cafeaua trebuie preparata imediat.
Cum e mai bine sa preparati cafeaua pentru a reduce acidul ce provoaca probleme de stomac: cu apa calda sau cu apa rece? Preparand cafeaua peste noapte, in apa rece, extrageti mai multa aroma si eliminati acidul obtinut prin incalzire. O puteti prepara la filtru, nu la microunde si puteti adayga apa calda. La microunde, se distrug multe beneficii pentru sanatate. Puteti inlocui cafeaua preparata normal cu cea rece si va provoaca mai putin acid la stomac.