marți, 22 ianuarie 2013

Arme secrete de lupta impotriva celulitei. Parazitii din curte

Crema cu retinol
Retinolul contine un tip de vitamina A care ataca radicalii liberi; acestia sunt cei care descompun colagenul sanatos si avem nevoie de asta pentru acel strat de piele protector. Fibrele de sub piele opresc celulele de grasime, care nu mai ajung in partea superioara a pielii, astfel aparand si celulita. Crema cu retinol este usor de gasit, stimuleaza productia de colagen, oprind aparitia acelor umflaturi.
Ce cantitate de retinol ar trebui sa contina crema? In primul rand,a sigurati-va ca aveti o crema pura de retinol. Ar trebui sa fie cel putin 100.000 de unitati internationale la 57 gr.

Lenjeria fara elastan
Elasticul nu e bun pentru ca provoaca umflaturi, accentuand celulita (pentru ca presiunea e inegala).
Ce fel de lenjerie trebuie purtata pentru a evita aceasta grasime ce face sa para ca celulita e mai grava decat e? Vrem ca marginile lenjeriei sa nu se vada (deci sa alegem un material moale cu margine insesizabila). Mai exista si alte materiale; cu totii am auzit de colanti, la care materialul iti preseaza intr-un mod uniform corpul, dar il si netezesc. Colantii recomandati sunt cei trei sferturi, pentru ca, daca aveti celulita, nu vreti ceva deasupra genunchiului; vreti ca linia sa fie jos.

Aparatele de masaj manual pot sa functioneze, ajutand la netezirea acelor benzi care se strang si formeaza pungile de grasime. Daca le folositi in mod regulat, veti avea un efect temporar de netezire. Realitatea e ca acestea costa, asa ca mai amuzant ar fi ca partenerul sa va maseze fundul...Insa de unde stim care dintre ele functioneaza? Orice dispozitiv de masaj care va putea destinde acele tesuturi va imbunatati si circulatia in zona cu celulita. Cu cat il folositi mai des, cu atat veti avea acel efect de netezire, acele fibre ramanand moi. Dar este totusi o solutie temporara.

Ceaiurile diuretice impotriva celulitei NU functioneaza impotriva acestei probleme! Va face sa eliminati o urina "scumpa". Diureticul va trateaza intreg corpul, nu doar o anumita zona cu celulita. Mai important este ca unele suplimente au concentratii mari de iod. Nu trebuie sa intrebam doctorul pentru a sti ca prea mult iod poate duce la dereglari de digestie si pana la probleme cu tiroida.

Cremele cu cofeina impotriva celulitei functioneaza! De retinut ca rezultatul este temporar. Avem alte ingrediente minunate care tonifica pielea. Daca puteti tonifia pielea, obtineti acel aspect neted temporar. Daca le folositi astazi, nu veti vedea efectele maine. Insa daca le folositi zilnic, in timp, dar si daca le-ati fotografiat, veti observa dupa o perioada ca apar schimbari.Trebuie sa va tineti de treaba si sa aveti asteptari realiste. Cremele sunt destinate tratarii pielii, cafeaua (zatzul) nu (pentru ca nu patrunde in piele ca o crema). Puteti face un tratament pentru fund, insa procedeul nu va furniza ingredientii activi in piele; dupa ce te-ai spalat, s-au dus.

PARAZITII care pot exista la voi in curte:
ASCARIDELE - sunt viermi comuni la caini si pisici, chiar si la ratoni. Daca unul dintre aceste animale isi face nevoile in curte, exista riscul sa aveti in curte acesti viermi. Din pacate, daca ingerezi accidental oua care au ajuns in fecalele pisicii, cainelui sau ratonului, larvele acestor viermi ti se pot plimba prin organism si iti pot cauza niste leziuni severe. Multa lume nu va recunoaste daca are viermi in intestine, pentru ca nu se vad, dar pielea e vizibila. Daca aveti urmatorul tip de iritatie neuniforma, rosie, in diferite zone, care va mananca tare, acesta e unul dintre simptomele bolii.

Alte simptome: daca ai o infectie grava, poti avea simptome de astm. Te poti imbolnavi neurologic (ceea ce in unele cazuri este mortal pentru copii). Sfaturi: deparazitati-va cainii si pisicile.

TENIA ("tapeworm") - In USA, nu prea o poti contacta de la carnea de porc, dar daca a calatorit peste mari si a fost infectata, daca avem o tenie care nu e bine gatita :))) Daca avem o carne de porc care nu e bine gatita, puteti avea tenie in intestine fara sa aveti nici un simptom. Poate ajunge la 6 metri in organismul uman, in functie de cate sunt. Daca esti infectat, daca nu te speli pe maini si esti in gradina preparand o salata, atunci poti infecta si pe altii cu larvele acestei tenii. Atunci lucrurile devin neplacute, deoarece larvele pot ajunge la creier. In cazul infectiilor grave, care dureaza mai mult timp, ele vor devora totul. Ce se intampla cand mananci carne de porc negatita bine? Odata ce viermele este in stomac, ghearele lui se agata de intestin. Viermele iti va suge sangele, lichidele si nutrientii, dupa care va creste din ce in ce mai lung.  Persoana respectiva scade in greutate. Pentru a indeparta acest pericol, trebuie sa gatiti carnea la 165 grade Celsius. Parazitul este foarte intalnit in tari precum Mexic, asa ca trebuie sa aveti mare grija.

VIERMII-BICI ("whipworm") - sunt foarte intalniti pe teritoriul SUA in zonele calde, unde e multa umezeala iar ouale pot ecloza in sol (in locuri insalubre, in latrine) . De regula, infectiile nu sunt grave, dar daca se intampla, poti avea crampe, diaree cu sange si chiar sa-ti coboare rectul. Asadar, cand gradinariti, folositi manusi; spalati-va mereu fructele si legumele. Exista insa si o utilizare medicinala a acestor viermi-bici. Daca sunt folositi viermii-bici de la porc si nu cei de la om, cercetatorii au descoperit ca se pot trata simptomele bolii Crohn si se pot alina bolile intestinului. E recunoscut ca cei care locuiesc in zone cu clima mai calduroasa se infecteaza de regula cu asemenea viermi si nu fac boala Crohn, dar nici nu au probleme cu intestinul. Ingerarea viermilor de la porc iti provoaca organismul sa-i atace pe ei si nu pe tine.

MANCARURILE MOV:
Unele mancaruri abunda in nutrienti, dar o culoare pe care n-o mancati indeajuns de mult poate preveni de la bolile cardiace pana la cancer. Motivul importantei alimentelor mov e faptul ca acestea abunda in antioxidanti si antiinflamator - substante chimice care va ajuta organismul sa lupte cu bolile, sau va amplifica puterea de concentrare.
Primul aliment care va ajuta sa combateti bolile CARDIACE este CARTOFUL MOV. Acesta e plin de antioxidanti si are capacitati antiinflamatoare. Cand reduceti acele inflamatii, reduceti si riscul de boli cardiovasculare. Se gasesc in majoritatea mancarurilor pe care le faceti de obicei.
Alimentul mov care ajuta la reducerea riscului de a face CANCER este: CONOPIDA MOV. Aceasta e bogata in vitamina C. Antioxidantii conlucreaza cu ceilalti compusi sanatosi si creeaza astfel un aliment care lupta impotriva cancerului. Organismul e detofixiat, si se reduce astfel riscul de a face mai multe tipuri de cancer, printre care cel la san, la vezica si cel de prostata. Se poate face: supa, crema, o puteti fierbe sau praji...Dar nu le puteti gasi la supermarketul obisnuit decat in anumite perioade; le puteti procura de la fermieri sau puteti cumpara seminte pe care sa le plantati.


-Acesti steroli va pot diminua colesterolul: margarina.
-Aceasta bautura de culoare rosie contine resveratrol, ce ne ajuta sa traim mai mult: vinul rosu
-Cel mai popular medicament pentru nivelul ridicat al colesterolului: statinele (substante ce blocheaza colesterolul ingerat).
 -Fibrele si grasimile polisaturate din aceste nuci verzi pot reduce colesterolul: fisticul.
-O grasime polinesaturata din peste care reduce colesterolul: acid gras Omega3. (2 mese pe saptamana)
-Cea mai periculoasa grasime intalnita in prajituri si in cartofii prajiti (un pericol dublu): grasimile nesaturate -> sunt cele mai rele grasimi, ele sporesc mult si elimina colesterolul bun. Se gasesc in uleiurile vegetale partial hidrogenate.Uitati-va pe etichete pentru a nu rata asta!