marți, 14 mai 2013

Programul de slabit Weight watchers

 Indicele de masa corporala este mult mai important decat greutatea. Problema folosirii greutatii pentru a va masura sanatatea este ca nu ia in considerare inaltimea. De asemenea, nu stim cum se distribuie greutatea. E un mode eronat de a masura cat de sanatoasa esti.
Iata cifrele ce trebuie retinute: indicele trebuie sa se situeze intre 18,5 si 24,9. Cei care au intre 25 si 29,9 sunt supraponderali iar cei cu 30 sau peste acest numar sunt obezi. Pentru un indice sanatos, nu trbeuie sa faci nimic. Daca te situezi peste cifrele acestea, trebuie sa pierzi 10% din greutate sau sa ajungi in limitele normale, acesta este scopu programului doctorului Oz. Exista 5 motive pentru care daca pierzi doar 10% din greutate, iti poti imbunatati sanatatea:
1. Reducerea tensiunii -  cea care e principala cauza a imbatranirii.
 2. Prevenirea sau combaterea diabetului
3. Scaderea nivelului colesterolului, acele toxine ce sugruma arterele din cauza "otravirii" ficatului.
 4. Pierderea a 30% din grasimea abdominala - e important deoarece aceasta grasime cauzeaza primele trei puncte.
5. Reducerea riscului de a face cancer la san si la colon

Exista 4 elemente-cheie pentru programul de slabit Weight Watchers:
1) Trebuie sa faci alegeri alimentare inteligente (ceea ce e foarte greu de facut). In cadrul acestui program, cifrele ne spun impactul nutritional al mancarii asupra corpului tau. Poti alege aceasta mancare cu multe grasimi si carbohidrati:
Nu e vorba ca nu ti-o permiti, dar ai putea manca o intreaga farfurie mai slaba.
In fiecare zi, ai voie la o suma de puncte, bazata pe inaltime, greutate, varsta si sex. Fiecare persoana primeste o suma personalizata pe zi.
2) Nu vrem sa renunti la mancarea preferata. Este vital, stim ca privarea e printre cele mai rele lucruri. Fiecare primeste in plus 49 de puncte in fiecare saptamana pentru a le investi in lucrurile care le plac.
3) Trebuie sa mananci mai multe fructe si legume proaspete. Pentru acest lucru, nu exista limite, acestea neavand puncte in plus. Daca o bomboana va va rapi un sfert din punctele zilnice, un mar nu va va rapi nimic. Am facut decizia mai usoara pentru tine.
4) Apeleaza la sustinere: te poti alatura "Weight watchers" si poti face parte din aceasta familie. Intalnirile saptamanale te ajuta sa-ti atingi scopurile.

Intrebari si raspunsuri:
1. Care e cel mai bun exercitiu pentru a slabi 10%?  MERSUL ALERT: iti creste pulsul si iti elimina din calorii.
 2. Care hormon e redus cand iei o gustare usoara, pe termen lung (ducand la scaderea in greutate)? Acest hormon induce senzatia de foame: GRELINA.


2012-10-10