marți, 17 martie 2015

Ghid antiimbatranire

Faceti un mic test: apucati-va pielea de sub ochiul drept ciupind-o si apoi dati-i drumul: ar trebui sa-si revina la starea initiala in maxim 2 secunde! Pleoapele reprezinta cea mai subtire piele de pe corp iar pielea, in general, reflecta ce se intampla in organism. Drept urmare, pe pleoape si pe pielea de sub ochi vedem, uneori, schimbarile de sanatate (unii dintre noi poate nu dorm destul, altii poate sunt deshidratati sau alergici...toate acestea se citesc in ochi prin oboseala sau cearcane).
Zambetul spune foarte multe despre frumusetea noastra. Vedeti linii de la coltul narilor pana la gura atunci cand zambiti? Sunt trei raspunsuri posibile:
fara astfel de linii – caz tipic pentru persoanele sub 30 de ani sau imediat dupa, cand nu ai nevoie de mult machiaj pentru a ascunde aceste riduri.
Se observa riduri in mimica fetei, cand zambesti, cand te incrunti; acestea sunt accentuate si vizibile. Oamenii ajung sa foloseasca un machiaj usor pentru a le acoperi.
In etapa a treia, am ajuns la peste 40 si 50 de ani, unde ridurile se vad pe piele fie ca zambiti, fie ca nu, se foloseste mai mult fond de ten si, poate, putin machiaj.
In etapa a patra, fata e brazdata de riduri, iar asta se datoreaza si radiatiilor solare care s-au acumulat. Fondul de ten nu mai e util in aceasta etapa.
Genetica joaca un rol important: ea nu controleaza tot ce tine de fata noastra, dar daca mama ta a imbatranit prematur, trebuie sa te straduiesti ca sa eviti asta.
Culoarea pielii este un alt indiciu important. Vezi daca, in cazul tau, obrajii si fruntea avand o culoare uniforma, observi pe restul fetei puncte mici rosii sau de o culoare diferita. Daca nu, e minunat! Dar, poti avea cateva sau multe! Asadar, trebuie sa ne dam cu o crema cu factoru de protectie 30 ZILNIC. Insa nu e suficient doar atat, ci trebuie sa avem si niste haine protectoare; ele sunt si un mod mai ieftin de a te proteja de soare, pentru ca, daca la sfarsitul fiecarui sezon trebuie sa arunci crema, hainele le porti purta mai multe sezoane.
Falcile sunt urmatoarele vizate. Pielea de pe frunte si obraji e fina si atarna? Uneori, oamenilor le atarna pielea din cauza dietei nesanatoase. Atunci cand luam rapid in greutate, ne intindem pielea, slabindu-i astfel elasticitatea care ar rearanja-o in caz ca o pierdem. Acesta e un motiv. Un alt motiv pentru care dietele nesanatoase sunt nerecomandate il reprezinta durerile de cap pe care ele le provoaca.
Fruntea este un loc unde apar ridurile cel mai des: orizontale pe frunte sau verticale intre sprancene. Ridurile de pe frunte sunt primele care apar atunci cand sunteti stresati. Ironic e ca mecanismele cu care luptam impotriva stresului pot si ele cauza probleme. De evitat este fumatul! Un prim indiciu al unui fumator sunt ridurile verticale dintre nas si buza superioara.
Cremele cu retinol nu trebuie sa fie la cutii din acelea rotunde pentru ca nu retin antioxidantii, deci nu mai aruncati banii pe fereastra!
In ceea ce priveste alimentatia antiimbatranire, desi pana acum eram obisnuiti cu afinele, se pare ca merisoarele au cu 30 la suta mai multi agenti antioxidanti decat acestea. Si, in plus, e nevoie de foarte putine pentru a obtine efecte antiimbatranire! Merisoarele din Scandinavia (Lingonberry) va pot adauga ani de viata. Studiile preliminare au indicat faptul ca merisoarele nu contin zahar si, deci, pot lupta impotriva diabetului. Ele mai previn si acumularea colesterolului in artere, evitand astfel infarcturile si atacurile de cord. Acest antibiotic natural ucide bacteriile dar si lupta impotriva cancerului.