miercuri, 16 mai 2012

Doctor Oz: 5 moduri de a-ti incarca bateriile ca sa arati mai tanar

  • Pentru prima zi din planul pe 5 zile ca sa-ti reincarci bateriile, o sa-ti arat cum sa-ti ridici nivelul senzatiilor. Nu va mai fi nevoie sa cresti temperatura, corpul o va simti. Primul lucru ce trebuie facut este sa-ti testezi senzatiile. E vorba de ceva de care multi oameni nu sunt constienti, dar inregistreaza o scadere, in caz de deficit de nutrienti. Se vor tine mainile asa:
    le indoi si iti presezi incheieturile una de alta. Tragi umerii in jos si stai asa cam 10 secunde. Daca incepi sa simti piscaturi in degetul mare, index si mijlociu, inseamna ca ai compresie a nervilor. Ideea e ca nervii care trec prin incheietura, daca nu sunt bine izolati, nu functioneaza prea bine. Un supliment ajuta la protectia nervilor. Atunci cand sunt impinsi intr-o pozitie ciudata, nu vor mai da senzatiile acestea neplacute. Cand dormi noaptea, imiti adesea activitatile din timpul zilei. Pentru cei care au aceste senzatii (senzatii generale, nu neaparat legate de gust si miros), e recomandata vitamina B12. Adesea exista o problema (daca iei in greutate): papilele gustative nu mai percep la fel de bine mancarea.
    In ceea ce priveste simtul olfactiv, se poate face un test pentru a vedea daca sunt schimbari. Multi oameni incep sa-si piarda simtul mirosului, dar se poate recupera. E un test foarte simplu cu un tampon cu alcool, care se tine la nivelul ombilicului si se desigileaza. Incerci sa vezi daca simti mirosul de la acest nivel. Apoi, incepe sa muti tamponul cu alcool mai aproape de nas. Spune cand incepi sa-l simti. Iata cum se evalueaza: daca simti mirosul de la 20-30 cm, este normal; daca trebuie sa duceti tamponul la nivelul barbiei, este anormal. Asadar, daca aveti probleme cu mirosul, exista un supliment foarte util: acidul alfa lipoic (600mg/ zi). Acesta ajuta la scaderea neuropatiei, ajuta si nasul, pentru miros. Nervul olfactiv este dependent de primirea nutrientilor potriviti, ca sa poata fi eficient. Daca nu simti mirosul sau gustul, atunci inseamna ca nu mananci ce trebuie.
    Testul pentru gust: se ia 1 g de sulfat de zinc si se amesteca cu 1 l de apa distilata. Se ia un paharel de unica folosinta (cel mic) si se ia cantitatea acestui pahar in gura, fara a o bea. Substanta se gaseste la magazinele de suplimente. Se plimba lichidul prin gura si se observa daca are sau nu un gust metalic. Daca simti ca nu are acest gust, se poate bea (inseamna ca ai nevoie de asa ceva), inseamna ca ai deficit de zinc. De aceea, se iau cate 15 mg de zinc/ zi (capsule). Astfel, luand zilnic, in 2-3 saptamani, iti va reveni simtul gustativ.
  • Pentru ziua a 2-a, se va incerca inviorarea pielii.
    Exista 2 mirodenii utile, care cand sunt combinate sunt foarte eficiente in combaterea ridurilor: NUCSOARA si SCORTISOARA. Ele dau si stralucire pielii. Nucsoara da rezultate fiindca ajuta la inchiderea melanocitelor, celulele care produc pigmentii. Daca nu vrei ca pielea ta sa aiba culoarea obisnuita, este ceva foarte util. Scortisoara intinde pielea, scapandu-te de ridurile fine. Se face un exfoliant prin amestecarea celor doua: pui 6 lingurite din fiecare (se pun in filtrul de cafea) din care vor rezulta 2 cesti de lichid; se fierbe compozitia si rezultatul se toarna intr-o ceasca. Se foloseste la spalat, se face usor si se poate pastra acasa.
  • Pentru a 3-a zi, se doreste inviorarea vietii sexuale: Exista un mod simplu de a face acest lucru ce are impact puternic asupra nivelurilor hormonale. Este contraindicata fasolea edamame (fasolea de soia, boabe tinere de fasole soia, culese cand inca sunt pastai) deoarece trebuie avut grija la fitoestrogenii din soia. Ei pot deregla nivelul de testosteron care e hormonal responsabil de libido, atat la femei, cat si la barbati. Trebuie sa mananci o cantitate mai mare ca sa aiba impact, adica in jur de 25 gr. Dar multi oameni cred ca este sanatos si mananca des edamame, dar nu realizeaza ca nu face chiar bine libidoului. Nici cafeaua nu este recomandata deoarece ea creste nivelul de cortizol (hormonul stresului) din corp si acest lucru distruge libidoul. Insa varza acra este un aliment aflat la limita dintre da sau nu pentru sporirea libidoului, datorita continutului de sare, de aproape 1000 mg intr-o ceasca, acoperind 40% din cantitatea de sare recomandata pentru toata ziua. Sarea nu face deloc bine deoarece e cauza hipertensiunii, ceea ce e deranjant, dar daca se spala varza cu apa, sa se mai duca din sare, atunci devine un aliment indicat. Perele, pepenele rosu si usturoiul au elemente-cheie care stimuleaza libidoul.
    Pepenele contine citrulina, un aminoacid ce imbunatateste circulatia sangvina spre regiunea genitala. Usturoiul contine alicina ce functioneaza intr-un mod unic: deschide vasele de sange, ca sangele sa ajunga in zonele care trebuie irigate, si acest lucru sustine libidoul.
    Durerile articulare: cand suntem tineri, avem lubrifianti in genunchi, care ne faciliteaza deplasarea. Pe masura ce imbatranim,
    se poate observa o zona aspra la intalnirea dintre cele doua, o zona care se freaca de menisc, in cartilaj.
    Cand se freaca unul de altul, e ca si cum o unghie ar zgaria mereu o rana deschisa. Asa apare o inflamatie continua a genunchiului. Cateva lucruri sunt foarte importante. Atunci cand nu-ti mai folosesti picioarele normal, muschii se atrofiaza.
  • Pentru ziua a 4-a a planului de 5 zile, exista un mod de a-ti fluidiza miscarile. Acesta incepe cui intelegerea unui proces cu 2 etape: vei calma si vei stabiliza. Calmarea durerii te ajuta s-o depasesti, iar stabilizarea genunchiului te va scapa de unele din problemele care cauzau erodarea aratata in indicatia de mai sus. De mare ajutor sunt gelul cu arnica si pansamentele.
    Mai intai, calmarea. Se ia niste gel si se aplica pe zona afectata (ex.: genunchi). Dupa ce ai calmat zona, iti pui bandajul.
  • In a 5-a zi, ne ocupam de problema numarul 1 de pe lista: memoria.
    E timpul sa va energizati memoria cu 6 din cele mai bune alimente de stimulare a memoriei: ceapa rosie, rozmarin si vinete. Vinetele contin niacina, un antioxidant ce protejeaza lipidele din jurul celulelor nervoase. Din acest motiv, este de o importanta vitala. Rozmarinul e important din multiple motive: te trezeste, te face mai alert si este si neuroprotector. E unul din motivele pentru care si mirosul in sine e eficient:
    Daca-l folosesti ca aliment, ai toate avantajele. S-a demonstrat ca imbunatateste memoria si daca este doar mirosit. Daca pui toate aceste alimente laolalta, te alegi cu ceva delicios, la gratar, un sandwich cu vinete si ceapa rosie:
    Alte alimente recomandate: Alunele, spanacul si taiteii din cereale integrale.
    Spanacul este bogat in acid folic; este un aliment verde care e bun pentru creier si pentru intreg corpul. Introducerea spanacului in dieta este foarte utila. Alunele contin colina, foarte importanta pentru creier, dovedindu-se ca ajuta memoria si reamintirea. Taiteii din cereale integrale contin tiamina, vitamina B1 (o vitamina importanta pentru celulele nervoase). Si cu aceste 3 ingrediente se poate pregati un fel. La tigaie, se pregateste crevete cu spanac, taitei si alune:
    Stimuleaza-ti memoria cu fructe rosii, precum merele, strugurii si ciresele. Fructele rosii contin antocianina, care stimuleaza memoria.

  • Cai de a combate epuizarea
    In spatele oboselii cronice, se poate ascunde un motiv medical: ANEMIA. Pe simplu, anemia inseamna ca nu ai destul sange in corp. Din acest motiv, corpul tau simte ca trebuie sa lupte pentru toata energia pe care o poate primi. Primul lucru care trebuie facut daca intelegi cu adevarat anemia, este sa ai fier in corp, ca s-o tratezi. Poti face anemie din 2 motive: ori pierzi fier din corp (si menstruatia e un exemplu clasic), fie nu primesti destul fier din dieta. Sa vedem care sunt indiciile care ne arata daca avem aceasta problema. Facem acest lucru uitandu-ne in oglinda, la zona de sub ochi. Sub pleoapa, e o zona roz si mai jos de aceasta este o zona rosie care indica faptul ca ai suficient sange acolo:
    Cazul contrar e cand zona este palida si, deci, e vorba de o persoana anemica:
    Suplimentele cu fier dau rezultate, sunt multe variante pe piata. Ele dau constipatie, deci trebuie luate CU FIBRE, pentru scaun! Exista insa si alimente bogate in fier. Dintre: scoici, cereale, fasole edamame si fasole obisnuita, care are cel mai mare continut de fier? Fasolea are cel mai putin fier: 3 mg/ portie, scoicile contin 23 mg/ portie:
    Alimentele bogate in fier si vitamina C ajuta la sporirea energiei. Varza chinezeasca si sucul de portocale sunt amandoua foarte bune: favorizeaza absorbtia fierului de catre organism.

  • Metode pentru a va stimula pierderea in greutate
    Imi place sa spun ca nu exista aliment mai bun decat inul pentru curele de slabire si pentru sanatatea inimii. Dar acum mai exista o samanta-minune: CHIA.
    Provenind din Mexic si Guatemala, aceste seminte devin un supliment ce nu trebuie sa lipseasca din dieta. Bogate in proteine, minerale si fibre, ele contin cu 500% mai mult calciu decat laptele si aceeasi cantitate de acizi Omega 3 ca si somonul. Sunt grozave pentru persoanele la regim, fiindca cercetatorii cred ca scad apetitul in mod natural.
    Aceste animalute erau la moda in anii '90, insa nu trebuie mancate, doar semintele sunt bune. Multor oameni le plac carbohidratii, adesea in forme nesanatoase. Semintele de chia ajuta la reducerea apetitului in sensul ca, odata ajunse in stomac, se extind si ajung la de 9 ori greutatea reala. Odata ce fac asta, schimba volumul stomacului.
    Ai nevoie de 3 linguri (sau sub un sfert de ceasca) de seminte pe zi. Sunt foarte bune pentru inima, colon, tensiune, plus ca reduc apetitul. Daca nu poti face rost de seminte, le poti lua pulbere-seminte macinate, de la plafar.
    Cateva moduri simple de a le incorpora in meniu: in ovaz, la cereale si chiar si la un shake. Ca desert, se poate prepara celebra briosa de chia, ce are putine calorii, deoarece chiar poate inlocui untul si ouale! Avem 2 randuri de ingrediente. Cele uscate: chia macinata, cereale integrale (faina) si bicarbonat de sodiu.
    Celelalte ingrediente adaugate sunt: sirop-nectar din agave, coacaze, piure de cartofi dulci, extract de vanilie, suc de mere, zeama de lamaie, sare, albusuri de oua,
    Apoi se va combina totul. Se tine la cuptor 25 de minute la 176 grade.
    Rezultatul:
    Aceste briose sunt bogate in proteine (4gr), in fibre (11gr) si au sub 150 calorii.
    In romania, semintele se pot comanda online de la: http://www.napati.ro/produse/mancare/Seminte_BIO_de_chia,_250_g--151--1.html
    Aceleasi seminte pot imbunatati supele si tocanele, vor da meselor un plus de fibre si Omega 3.

  • Transformarea salatelor in super-energizante pentru inima.
    Care aliment e mai bogat in potasiu, care mentine tensiunea la un nivel scazut? Ciupercile crimini sau porumbul? Daca vreti sa preveniti bolile coronariene, adaugati jumatate de ceasca de ciuperci crimini la salata voastra.
    Ce aliment e cel mai bogat in folati si reduce riscul de boli coronariene: mazarea sau rosiile? Folatii protejeaza inima, puneti o jumatate de ceasca de mazare la salata.
    Ce aliment e cel mai bogat in vitamina C, reducand riscul de boli coronariene: strugurii sau broccoli? Vitamina C din broccoli ajuta arterele sa circule sangele mai eficient.
    O salata energizanta poate fi facuta din: ciuperci crimini, ceva mazare, ceva broccoli.

  • Oregano si rozmarinul sunt condimentele ce trebuie adaugate la sosul de salata cu ulei de masline. Cele 2 vor mentine inima in stare perfecta.

    In CAZ CA ATI RATAT:
    -Impreuna, nucsoara si scortisoara reprezinta un exfoliant puternic; fierbeti-le ca pe cafea si adaugati amestecul la o baie calda;
    -Energizati-va creierul cu alune; contin colina-care stimuleaza memoria;
    -Suplimentele cu fier sunt unele din cele mai bune moduri de a va spori energia. Femeile sub 50 de ani au nevoie de circa 18 mg/ zi. Peste 50 de ani, nu mai mult de 8 mg/ zi.