marți, 15 mai 2012

Doctor Oz- Editie speciala dedicata intrebarilor vedetelor

  • Valerie Harper -Operatie la genunchi si fizioterapia
    In mod normal, osul este sustinut de muschi, motiv pentru care fizioterapia - postoperatorie- are un rol foarte important. Cand te doare, osul nu mai e sustinut de muschi si actioneaza stanga-dreapta in loc de inainte-inapoi pentru flexare. Se pot face exercitii, cu mici gantere, din pozitia stand in picioare. FANDAREA trebuie executata corect. Genunchiul nu trebuie sa depaseasca degetul mare de la picior, sa fie aliniati:



  • Molly Ringwald : Sunt mama a 3 copii si caut mereu gustari sanatoase, insa nu e prea usor. Sotul meu este grec si-mi spune mereu ca mancarea mediteraneana este foarte sanatoasa; vreau sa stiu daca este adevarat si daca exista produse grecesti care pot fi mancate zilnic.

    Este adevarat. Dieta mediteraneana s-a dovedit a fi principalul instrument care reduce rata deceselor. Ce este atat de special la ea? Uleiul de masline este principala sursa de grasimi. Sunt grasimi saturate pe care le gasesti in carne, dar cand se mananca si multe nuci, ambele reduc colesterolul rau. Uleiul de masline face bine parului, dar si pielii ori unghiilor (pe cuticule).

  • Michael Emerson: In cadrul unui rol, am fost pocnit destul de bine, drept pentru care m-am ales cu primul meu ochi vanat. Un coleg a comandat o mare bucata de carnesi a zis ca trebuie sa o pun pe ochi. E ceva recomandat?

    Raspuns: Eu nu as recomanda carnea cruda, din motive rationale: e rece, e mare si se potriveste pe ochi. Am intrebat oamenii de stiinta daca are efect asupra ochiului. Echipa medicala a ajuns la concluzia ca nu e adevarat. Ar putea fi folosita cu succes daca o prajesti si o mananci mai tarziu. Insa un remediu de efect ar fi pliculetele de ceai. Ele trebuie fierte, deci faci un ceai si le racesti si le folosesti sub forma de comprese reci. Sunt foarte eficiente datorita substantelor din ceai care sunt antioxidante, atat asupra vanatailor de la ochi, cat si a celor din orice alta parte a corpului. Vitamina K din mugurii de ___ sunt foarte eficiente, fiind un bun remediu chinezesc, ajutand la coagularea sangelui si, implicit, ajutand la eliminarea vanatailor.

  • Cuplul Giulianna si Bill: Incercam sa avem un copil si avem probleme de fertilitate. Cand conduci si iti tii copilul in poala, sau esti nevoit sa-l tii in buzunar, iti poate afecta partile intime?

    E nevoie de multi ani pentru a studia efectele provocate de radiatiile telefoanelor mobile. Fata de ceea ce se intampla acum 10 ani, astazi, expunerea este mult mai mare. In momentul de fata nu exista nicio dovada ca ar avea influente negative asupra ovarelor, puterea telefonului mobil scade; testicolele insa se afla la distanta de centrul organismului, fiind astfel expuse. Exista un studiu care arata ca expunerea spermei la radiatiile telefonului mobil reduce cu 11% capacitatea spermei de a-si face "treaba".
    Ar fi indicat ca barbatii sa nu-si tina telefonul la talie. Exista mai multe informatii despre telefonul mobil; daca semnalul nu e bun, atunci sa nu-l folositi pentru ca puterea creste pentru a obtine acel semnal. Este un sfat simplu pentru fertilitate.

  • Carol Burnett: Rebusul iti tine mintea si memoria in forma? Sunt si alte sugestii pentru mentinerea in forma a mintii si a memoriei?
    Exista un studiu care arata ca tenisul de masa ajuta! Daca faci asta de 4 ori pe saptamana, poti scadea riscul aparitiei dementei cu 44%. Alte actiuni benefice sunt: cantatul la un instrument si dansul. Tenisul de masa este o activitate ce scade riscul reducerii aportului de sange la creier.

  • Ce pot sa fac pentru a preveni un atac cerebral?
    Pot aparea cresteri ale tensiunii care pot provoca atacuri. La fel si fumatul si consumul excesiv de alcool. Tensiunea arteriala mare poate provoca un atac cerebral. Avem o solutie pe care o putem folosi, si anume: somon cu curry. Este una dintre cele mai ieftine surse de proteine: o conserva de somon si patrunjel si lamaie (ca garnitura) si 100g de iaurt grecesc (trebuie sa fie cat mai gros). Nu contine calorii! Se amesteca somonul cu iaurtul, apoi se adauga soia verde (circa 2 linguri):
    apoi ceapa, putina curcuma (ajuta la reducerea Alzheimerului) si se amesteca bine. Aceste ingrediente contin Omega3, care lubrifiaza creierul - fiind cea mai importanta grasime a creierului. Curry ajuta la memorie

  • Duff Goldman, bucatar: Am o intrebare legata de clientii cu diferite alergii. Ce se intampla cu organismul? Ce pot sa fac ca sa-i ajut?
    La persoanele alergice, sistemul imunitar confunda mancarea cu un inamic. Cand se intampla acest lucru, organismul elibereaza histamine (substanta chimica care permite vaselor de sange sa ajunga in zona de atac). In cazul unei alergii, sunati la 112 pentru a primi un ajutor avizat. Este indicat sa NU folositi gheata. Majoritatea oamenilor ofera apa. NU trebuie sa dati apa pentru ca nu pot respira si nici nu pot bea. Daca beau apa cu forta, se pot ineca. O injectie cu epinefrina are insa efect, deoarece patrunde direct in muschi si se metabolizeaza rapid. Si antihistaminicele sunt bune.

    Intrebari-ce alegeti dintre:
    1. Tortul aniversar sau biscuitii cu fulgi de ciocolata? Care dintre acestea ar fi recomandate pentru a nu ne ingrasa? Tortul ar putea avea mai multe calorii; tortul are valoare sentimentala, sarbatoriti cu familia si prietenii daca mancati ceva mai putin sanatos. De aceea, optati pentru tort si NU pentru biscuitii mancati noaptea, chiar daca sunteti acasa dupa o petrecere. Un sfat ar fi sa fiti ultima persoana servita. Cand toata lumea cere ce a mai ramas, atunci va puteti abtine.
    2. Un bol de chipsuri de cartofi sau un serbet de portocale? Evident, chipsurile nu sunt cea mai sanatoasa alegere, insa serbetul de portocale contine multa inghetata, zahar si calorii la care nu te gandesti pentru ca nu le mesteci si nici nu ai vreo experienta culinara. Trebuie sa fiti constiente de ce se intampla in organismul vostru. Nu va lasati pacalite de fructele de pe eticheta care sunt sanatoase. Siropurile bogate in fructoza par in regula, dar nu sunt. Este o greseala minora, dar te vor "ajuta" sa te ingrasi.
    3. Un sandwich in tortilla sau unul cu paine integrala? Tortilla este subtire, dar poate contine de 2 ori mai multe calorii decat painea integrala din cauza carbohidratilor complecsi.

    LEACURI NATURALE ASCUNSE
    Ce am putea scoate, din punct de vedere medical, de la un porc? Raspuns: Heparina.
    La inceputul secolului, a fost descoperita heparina. Daca, in timpul unei operatii, ai nevoie ca sangele sa fie subtiat, daca ai nevoie de asta in timpul unui atac cardiac, alege un porc. Explicatia functionarii: heparina are efect asupra sangelui, asa se incepe o operatie pe cord. Suntem dependenti de proteinele animale. Sunt complicate si noi nu le puteam reproduce .. pana de curand. Antidotul pentru heparina este protamina, obtinuta din icre de somon. La inceput, heparina era obtinuta de la caini.
    Brebenelul de Madagascar este o planta ornamentala gasita peste tot in lume. Pe langa faptul ca este frumoasa,
    ea are si o valoare medicala care poate salva vieti. A schimbat chiar si modul de abordare a cancerului. Exista o forma de cancer care nu putea fi tratata pana cand acest medicament nu a fost extras din aceasta planta: leucemia. Planta are un mare potential de vindecare, ne ajuta pe noi si tot ce ne inconjoara. Dar o vom pierde din cauza distrugerii habitatului. Madagascarul a pierdut 90% din habitat. 90% din ceea ce se gaseste acolo nu poate fi gasit in alta parte:
    Se pierd 3000 de acri de padure tropicala pe ora. Cam cat suprafata Angliei care dispare de pe fata pamantului. Nu dispar doar mostenirea naturala si viata in salbaticie, dar si medicamentele pe care le folosim. Cititi cartea lui Jeff Corwin: "100 heartbeats" ("Cursa pentru salvarea planetei in viata de zi cu zi") pentru mai multe detalii.