miercuri, 27 iunie 2012

Doctor Oz: Dieta HCG. Anevrismul aortic abdominal

Imaginati-va cum ar fi sa slabiti 500 g pe zi, dar sa nu va fie foame niciodata. Este vorba de o dieta controversata numita dieta HCG. Se foloseste hormonul numit HCG impreuna cu o dieta saraca in calorii. Este oare miracol sau e doar un moft?  Este cea mai tare dieta care a cucerit SUA, cel mai asteptat tratament pentru slabire. Este controversata, dar mii de persoane garanteaza pentru ea.
Dieta dateaza din anii '50, cand dr, A.T.W. Simions a pretins ca HCG (engl.: "human chorionic gonadotropin"), un hormon produs in timpul sarcinii si care ii asigura fatului aportul de nutrienti necesari, poate ajuta si la slabire. Cum? Conform multor persoane, suprima simultan senzatia de foame si ajuta organismul sa arda grasimile. Aceasta ajuta in cea mai radicala parte a dietei si te limiteaza la 500 de calorii pe zi, cu mult sub cele 1200 de calorii, pe care doctorul Oz si nutritionistii le recomanda. E simplu sa cumperi produse care pretind ca au HCG in continut, de la farmacie si online. Insa PUTINE produse au urme ale acestui hormon. Doza trebuie prescrisa de medic. Intrebarea este daca HCG este cea mai buna solutie pentru slabire.
Ce este HCG? Daca ati nascut, ati avut HCG in organism. Cand faci un test de sarcina, HCG este detectat in urina. HCG stimuleaza alti hormoni care asigura aportul de sange al fatului. Dupa 50 de ani de cercetari, nu exista nicio dovada medicala ca HCG va impiedica sa va fie foame. Chiar si asa, cei care tin dieta spun ca nu le este foame. HCG poate fi gasit sub doua forme: poate fi injectat sau luat sub forma de picaturi care se pun sub limba. Cealalta parte a dietei este destul de extrema: se mananca doar 500 de calorii pe zi. Veti slabi cu siguranta daca mancati doar atat. Dr. Sherri Emma, care conduce o clinica pentru slabit unde se prescrie dieta HCG spune ca se incepe micul-dejun cu cafea, fructe, proteine si salata la pranz; o felie de paine prajita ca gustare intre pranz si cina. La cina, se ia o cantitate mica de proteine impreuna cu o leguma; dupa aceasta, o gustare mica (ex: un mar). Exista mici variabile: se poate manca o portocala, fructe de padure; exista inlocuitori. Insa cum poti trai doar cu atata mancare pe zi? Raspunsul: oamenii nu traiesc doar cu aceasta mancare. Conceptul dupa care functioneaza dieta e ca renunti la mancare, dar si la grasimile necesare pentru energia pe care nu o consumi. Deci motivul pentru care dieta e eficienta e ca arzi depozitul de grasimi. HCG este un medicament aprobat, dar s-a folosit initial ca tratament pentru fertilitate. Se invata terapia soc de controlare a portiilor. Insa orice este atat de extrem, are si efecte secundare. Orice se cumpara de pe internet contine foarte putini hormoni, afirma dr. Sherri Emma. 
Perspectivele sunt foarte diferite, unele persoane nu au avut efecte adverse. Insa exista persoane care au adoptat dieta HCG si care spun ca a fost cel mai inspaimantator lucru  pe care l-au facut vreodata. Dupa o saptamana, se simteau obosite, aveau dureri de cap si nu se simteau bine; chiar au lesinat dupa o saptamana. Alte persoane au avut ca efect caderea parului (chiar daca au slabit atat cat si-au propus), schimbari de stare sau lipsa menstruatiei. Intrebarea este de ce unii spun ca dieta e fatala, iar altii o vad ca pe un dar de la Dumnezeu. Exista si un risc teoretic de cancer. Hormonul HCG este un marker pentru anumite tipuri de cancer. Astfel, daca persoana are un cancer care e provocat de hormoni, dieta NU este recomandata!
Nu avem cum sa stim ce contin picaturile de la farmacie. Dr. Peter Cohen, care studiaza suplimentele periculoase, este destul de ingrijorat cu privire la aceasta dieta care, in opinia sa, e periculoasa din doua motive: aportul foarte scazut de calorii si efectele secundare grave; au aparut cazuri de stop cardiac; multe persoane ajung la operatie pentru afectiuni ale vezicii biliare din cauza efectelor acestei diete. Picaturile au ingrediente active foarte scazute, deci, in cazul lor, oamenii se folosesc mai degraba de puterea autosugestiei. Doctorii incurajeaza oamenii sa manance cantitati mici mai degraba decat sub 500 calorii pe zi; nu ar trebui sa consumi mai putin de 1200 calorii. Daca mananci atat de putin, de unde iti mai iei vitaminele si mineralele zilnic?
Daca iti micsorezi numarul de calorii atat de drastic, e evident ca vei slabi. Intrebarea este daca este vorba de efectul placebo sau dieta chiar are efect? S-au facut 14 controale aleatorii asupra a 600 de pacienti si s-au comparat injectiile cu HCG cu cele cu apa sarata, fiecare studiu fiind negativ: nu este nicio diferenta in procesul de slabire sau de perceptie in cele doua categorii.
Parerea personala a doctorului Oz este ca nu ar cumpara suplimente cu HCG de la farmacie sau online. Nu ai cum sa stii ce contin, nu are rost sa se iroseasca banii. Dr. Oz nu ar restrictiona o dieta la mai putin de 1200 de calorii fara implicarea unui medic: organismul intra in infometare si te vei ingrasa la loc. Nu exista nicio dovada ca dieta aceasta are efect in slabire. Sunt multe motive de reevaluare. Cercetand hormonul HCG, am putea descoperi modalitati de a-i ajuta pe cei care nu au alta solutie.
 
  • Piele deshidratata, dureri de spate, abdomen si picioare? Pot fi un semn al unei bombe cu ceas aflate in zona toracica, o afectiune serioasa pe care o au milioane de oameni: anevrism aortic abdominal. Alte semne de alarma: simtiti vreo tensiune in abdomen? Aveti vreo ruda care fumeaza? Are hipertensiune? Supraponderali in familie? Vreo ruda a suferit vreun anevrism? Discutand despre anevrism, trebuie sa stim ca aorta apare deasupra vaselor de sange ale picioarelor. Ea contine un material elastic ce permite inimii sa pompeze sangele. Mai jos avem o poza cu o aorta normala si una cand apare un anevrism (in partea stanga a imaginii e anevrismul):
 Se observa un tub care  e plin de sange (un cheag):
In acest tub apar mici crapaturi. Cand cheagul penetreaza peretele, zona se rupe si sangele se scurge. Cand sangele coboara prin aorta, organismul deschide arterele. Daca presiunea sangelui este prea mare insa, viata este pusa in pericol pentru ca tesutul se poate crapa. Atunci cand cheagul iese din "tubul" ce protejeaza sangele, te dor spatele si abdomenul. Este o experienta agonizanta pentru ca sangele se scurge din tubul care controleaza circulatia:
Asa arata o aorta distrusa. De aceea, trebuie sa ne concentram pe solutii simple care includ o dieta sanatoasa pentru inima. Trebuie sa faci miscare. Astfel, vasele de sange se obisnuiesc cu deschiderea, nu se crapa. Trebuie sa renunti la fumat si sa reduci stresul. 
O alta cale de a privi aceasta problema este sa faci o ecografie: e simplu si nedureros. Toti cei care au peste 60 de ani si sunt fumatori trebuie sa faca acest tip de echo abdominal in care se urmareste aorta. Mai jos avem imaginea unei aorte normale (in stanga) si cea a unui anevrism:
Dilatarea in cazul anevrismului are marimea si aspectul unui mar. 


  • Exista leacuri din plante ce trebuie adaugate in dulapul cu medicamente. Dr. Bryce Wylde, din Toronto, prezentatorul emisiunii: "Wild and health" , prezinta 3 leacuri din plante ce nu sunt foarte cunoscute publicului larg, dar despre care oamenii de stiinta spun ca ar putea fi mai puternice decat produsele din farmacii. USNEA este numele primei plante si se foloseste fie oral (pentru tratamentul plamanilor, daca ai probleme cu aparatul respirator superior), fie asa cum este. Indienii o folosesc aplicand-o precum o compresa pe o rana deschisa: are proprietati anti-bacteriene. Astazi putem folosi si tinctura, care se poate adauga si intr-o crema sau intr-un gel. Daca o aplici pe o rana, devine echivalentul unei creme antibacteriene aplicate pe o basica, arsura sau pe o rana superficiala. Daca se ia pe cale orala, are efect pentru aparatul respirator superior. 
  • Un alt leac este ULEIUL DE CASTOR  al carui gust nu este unul tocmai bun, drept pentru care exista si o veste buna, si anume ca nu trebuie sa-l luati pe cale orala, existand si alte intrebuintari ale sale. In natura exista si ierburi otravitoare, nu puneti mana pe ele. Studiile au aratat ca  acest ulei este foarte eficient pentru intinderi: se aplica pe zona dureroasa, se acopera cu o folie de plastic, se ia un prosop si se pune deasupra. Peste acesta, se pune un prosop cald si se tine 30-40 minute. Studiile au aratat ca are efect anti-inflamator: se absoarbe prin piele, direct in zona inflamata. Reduce imediat inflamatia.
  • Ultimul leac din plante este VINPOCETINE care este un extract de brebenel si are ca efect stimularea memoriei.





Practic, actioneaza periferic: dilateaza vasele sangvine care ajung la creier. Creierul nu permite accesul ierburilor naturale, insa aceasta planta ajunge: dilateaza vasele, inlesnind aportul de oxigen, glucoza si alte elemente de care are nevoie creierul. Pentru mai multe detalii, puteti urmari varianta in engleza aici: http://www.drozfans.com/dr-ozs-home-remedies/dr-oz-usnea-vinpocetine-castor-oil-herbal-healers/


  • Pistruii nu sunt o amenintare pentru sanatate: ei sunt genetici sau apar din cauza soarelui. Singura grija ar fi atunci cand ai pistrui si stai la soare: poate creste riscul de cancer de piele. De aceea, e bine sa se evite expunerea lor la soare. 
  • Daca incheieturile iti trosnesc, nu poti pati nimic decat daca te doare. Problema apare din cauza nitrogenului acumulat in incheieturi. 
  .