joi, 28 iunie 2012

Doctor Oz: Tratament revolutionar pentru durere: terapia electromagnetica

Exista un nou tratament revolutionar pentru durere despre care putini doctori stiu, pentru ca nu e o pastila sau o operatie. Acesta utilizeaza magneti miscatori, valuri energetice care schimba modul in care corpul reactioneaza la durere. Poate nu va dati seama si, cu siguranta, nu simtiti asta, dar inauntrul tuturor are loc o "furtuna cu descarcari electrice". Aceste unde biologice controleaza fiecare celula, nerv, muschi si chiar modul in care experimentati placerea si durerea. Ce-ar fi daca ati putea stapani acest camp de forte interior? V-ati simti mai bine, ati dormi mai mult si, in mod incredibil, v-ati rezolva durerile cronice. Aceasta e promisiunea oferita de terapia magnetica. Ea foloseste energia magnetica pentru a redirectiona impulsurile electrice catre locurile care dor. Astfel, poate sa inceapa calmarea si vindecarea durerilor. Aceasta terapie a fost deja aprobata de FDA pentru a lipi oasele rupte, in cazul depresiilor netratabile, iar acum pentru a trata durerile postoperatorii si umflaturile. Pare SF sau am ajuns sa descoperim o noua frontiera pentru a reduce si sterge durerea? Nu este vorba de magnetism static, de genul magnetilor lipiti pe frigider, ci de campuri electromagnetice pulsante; acestea sunt o energie pulsanta mult mai puternica decat cea statica.
Cand aveti dureri de spate, apar umflaturi intre oase. Campurile magnetice transmit energie pulsatoare in coloana pentru a micsora inflamatiile. Aceste campuri schimba modul in care energia se misca, afecteaza cartilajele, oasele si nervii carora le calmeaza durerile. Astfel, influenteaza modul in care si noi reactionam. Teoria spune ca acestea activeaza anumite semnale in organism. Acestea nu sunt concepte noi, dar semnalele pot schimba inflamatiile. RMN-ul, de exemplu, se bazeaza pe principiile de baza ale magnetismului. Zilnic se folosesc magneti in spitale, dar nu pentru a trata durerile. Dr. james Dillard e specialist in tratarea durerilor sustine ca electromagnetii afecteaza celulele nervoase. Acestea sunt celule electrice iar campurile magnetice le pot afecta si le pot linisti fara sa folositi medicamente, sa sporeasca circulatia in zona si sa ajute la vindecare. Foarte multi pacienti s-au saturat de medicamente, de injectii si nu e nevoie de multa persuasiune pentru a-i determina sa accepte acest tip de tratament. 
Mai jos se poate observa mecanismul prin intermediul caruia se efectueaza tratamentul: in salteaua pe care se asaza pacientul se gasesc bobine prin care trece energie electrica, aceasta creand un camp magnetic care trece prin organism.
Exista 75 de trilioane de celule in intreg organismul, iar campul magnetic intra adanc in locuri unde, de regula, nu ajunge nimic. De exemplu, in jurul coloanei unde se observa zona rosie:

Campul magnetic activeaza acesti ioni, aceste particule incarcate. Avem proteine care sunt amestecate, iar particulele incarcate aduc nutrienti si influenteaza irigatiile sanguine. Cand vasele de sange ajung aici, celulele rosii se compacteaza.
Ele n-ar trebui sa fie asa. Cand sunt iritate, asa se intampla. Campul magnetic deschide vasele sanguine si sparge celulele rosii care sunt unite ca niste monede. Astfel, exista o recuperare si o vindecare. Exista diverse metode de a crea pulsuri electromagnetice. 
Doctor Oz a exemplificat in studio metoda de tratament pe care oricine o poate face chiar acasa, asezandu-se pe o saltea speciala. Aici se creeaza un camp electromagnetic ce patrunde in organism,  va linisti nervii si va imbunatati circulatia. Ortopezii folosesc aceste campuri pentru a vindeca fracturi de 20 de ani.
Aceste dispozitive au fost testate intre 10-12 saptamani, dar pentru oamenii cu dureri acute se observa schimbari in 2-3 saptamani. Echipamentul costa in jur de $2000 sau se pot inchiria pentru $35 pe saptamana. Salteaua aceasta e contraindicata: femeilor insarcinate, oamenilor cu pacemakere, insa, in rest, e un dispozitiv foarte sigur.
Dispozitivul OrthoCore:
 are, la interior, niste spire galbene prin care trece electricitate, care genereaza un val electromagnetic ce actioneaza asupra incheieturii:
De aceea, in teorie, impactul e minim. Dispozitivul e foarte bun pentru indepartarea durerii si e aprobat de FDA pentru durerile de genunchi. Produce un camp magnetic de frecventa inalta si caldura, asa ca ai parte de doua beneficii din partea unui dispozitiv. Majoritatea dispozitivelor genereaza doar camp magnetic sau caldura, dar nu le combina pe amandoua. Cu acest dispozitiv, se ajunge pana adanc in tesuturile genunchiului. Costul sau e de $450, dar exista si dispozitive de $4000 care fac acelasi lucru.
Un alt dispozitiv denumit Active Patch produce puls electromagnetic; nu e aprobat pentru dureri articulare, dar a primit un premiu pentru inventie din parta Wall Street Journal si costa doar $30:
Beneficiul acestui dispozitiv va veni mai tarziu, pentru ca e la frecventa inalta, insa intensitatea e mult mai scazuta. Terapiile prin pulsatii sunt campuri magnetice ce actioneaza asupra unor zone anume, unde nu simti durerea. Magnetii statici la care vedem de regula reclamele, sunt mai dificil de evaluat. De aceea, ei sunt de evitat daca nu va ajuta un doctor sa-i puneti. Deci nu se pune la indoiala eficienta acestora, ci mai degraba ca nu isi fac treaba daca nu te ajuta cineva cu ei.   
http://www.drozfans.com/dr-ozs-advice/dr-oz-electromagnetic-field-therapy-revolutionary-cure-for-pain/

"DIETA" AMERICANA DE 6 LUNI:
Pentru a-si intelege mai bine clientii, Drew Manning, un trainer personal din Utah,a acceptat sa incerce sa se ingrase. El a fost de acord sa faca un experiment care a constat in renuntarea la activitatea fizica si la la o hrana sanatoasa vreme de 6 luni. De la 88 de kg el a ajuns la 120 kg. In imaginea de mai jos, se poate observa cum arata un ficat normal (mai inchis la culoare) si cum arata ficatul lui Drew (are grasime in exces):


Daca cifrele raman asa, Drew se indreapta catre ciroza. Efectele asupra rinichilor, daca ii afecteaza tensiunea, sunt mari; pe interior, aorta se vede ca e bolnava, e neagra inauntru:
  Aceste canale laterale duc la rinichi si ii "ucid". 
In urma experimentului, Drew a invatat cat de reala e dependenta si pofta pentru aceste mancaruri. Insa nu poti scapa singur de acestea, ci doar cu ajutor. 
PLANUL lui Drew pentru a slabi consta in 3 reguli:
- Sa iei carbohidrati din legume. De obicei, Drew isi incepe ziua cu un shake din spanac (gheata, spanac, 2 linguri cu  unt de arahide, 1/2 banana, proteina alba de vanilie cu continut slab de zahar, 1 cana cu lapte de migdale neindulcit; se pun intr-un blender si se amesteca):

- Sa mananci 5 mese MICI in fiecare zi pentru a pregati compozitia de cat mai multe ori. Aceste 5 mese din timpul zilei ne ajuta sa luptam cu foamea (carne proaspata, pui si somon, albus de ou, grepfruit, migdale). Duminica, Drew isi petrece o ora pregatindu-si carnea si legumele pentru ca atunci cand ajunge acasa sa fie totul gata.Cand taie legumele, Drew foloseste un spray cu vitamina C care ajuta la pastrarea lor sau se poate pune suc de lamaie.
De luni pana vineri, Drew e strict, insa daca merge la sfarsitul saptamanii la o petrecere, mananca tort, burgeri, cartofi prajiti, insa toate celelalte mese sunt sanatoase.

Pentru exercitii fizice, Drew recomanda:
Se pune intai mana stanga, apoi dreapta (picioarele se tin fie ca la flotari, fie cu genunchii indoiti pentru cei a caror greutate nu le permite sa stea cu picioarele intinse), apoi jos stanga, jos dreapta. Se repeta din ce in ce mai repede timp de 45 de secunde. Se fac 3-4 repetari. In acest fel se lucreaza umerii si abdomenul.
http://www.drozfans.com/dr-ozs-advice/dr-oz-drew-manning-from-fat-to-fit-the-american-diet/ 
http://www.drozfans.com/dr-oz-diet/dr-oz-spinach-shake-recipe-drew-manning%E2%80%99s-3-step-diet-plan/