marți, 5 iunie 2012

Doctor Oz - Tratamente casnice


  • Remediu impotriva celulitei. Se foloseste exfolierea cu zahar si cu zatul ramas de la cafeaua de dimineata (1/2 cana de zat + 1/4 zahar brun sau alb:
    Te duci la dus si aplici solutia pe spatele picioarelor, iei putin si freci pielea cu miscari circulare. Acesta este un remediu ce ofera solutie pe termen scurt. Cafeina sporeste metabolizarea grasimilor si, aplicata direct pe piele, este absorbita. Functioneaza ca un diuretic, eliminand fluidele din stratul superficial al pielii. Celulita nu va mai arata la fel. Zaharul brun este ca un exfoliant. Se aplica tratamentul de 2 ori pe saptamana.
  • Remediu pentru un ten perfect: aspirina cu suc de lamaie.
    Se amesteca sucul de lamaie cu 10-12 aspirine (depinde de ce suprafata e de acoperit) si se zdrobesc pastilele. Se lasa cateva minute sa se dizolve si se face o pasta. Se aplica pe zona cu probleme si se sta cu ea timp de 5-10 minute. Apoi se indeparteaza cu bicarbonat si apa, folosind un disc demachiant.

    Exercitii fizice
    pe care le puteti face acasa:
  • Stand culcat, pe spate, picioarele indoite catre piept si facand bicicleta, se trece o minge din partea dreapta inspre stanga si invers. Acesta e folosit pentru intarirea muschilor centrali.
  • Saritura broastei: se pune o perna in partea dreapta (se asigura ca e suficient loc in jur, cca 1 metru). Cu genunchii indoiti, se sare dincolo de perna , de 10 ori.


    Bauturile energizante pot fi scumpe, dar nu e nevoie sa cheltuiti pentru ele. Umpleti un pahar cu apa si luati o inghititura. Puneti in sticluta cu apa 1 lingura de zahar (15 calorii) si se mai pune si putina sare si gata! V-ati facut o bautura energizanta. Se amesteca bine si se bea. Totodata, sunt recomandate bananele, produse naturale care asigura tot
    potasiul de care ai nevoie. Lipsa acestuia din corpul celor care fac multa miscare este des intalnita. Potasiul este un nutrient important; fara el, iti creste tensiunea, iti pierzi energia. Mineralele trebuie procesate de organism.
    Sunt multe produse care promit
    albirea dintilor: pe ce poti sa te bazezi?
    Mancarea si bautura se aduna in gauri, de aceea apare smaltul pestrit iar dintii incep sa-si schimbe culoarea.

    Este tipic pentru fumatori sau pentru cei care beau doar anumite produse. Produsele de curatare obisnuite curata porii iar acizii readuc culoarea initiala.
    Exista 2 tipuri de peroxizi: peroxidul de carbon si cel de hidrogen. Peroxidul de carbon actioneaza cu 10% iar cel de hidrogen - 35%. Deci, in functie de concentratie, actioneaza mai mult sau mai putin. Exista anumite situatii in care nu sunt recomandate solutiile de albire:
    -copiilor sub 16 ani; nervii sunt mai mari, dintii nu sunt dezvoltati complet si poate aparea disconfortul;
    -daca ai probleme ale gingiilor, iarasi nu e recomandat: le poti rani;
    -cand dintii sunt tratati inainte (ex.: coroane dentare sau alte reconstructii) pentru ca nu se vor albi;
    -in ultimul rand, nu trebuie sa ai asteptari suprarealiste.
    Referitor la alimentele care sunt bune/ nu pentru dintii tai,trebuie retinut ca daca un produs iti poate pata tricoul alb, atunci inseamna ca iti poate pata si dintii. Vinul rosu, cafeaua, vinul alb va pateaza dintii. Ciudatenia consta in faptul ca vinul alb chiar pateaza: acest vin "sapa" in stratul exterior al dintilor si deschide porii si ii pigmenteaza. De partea cealalta insa, se afla capsunele.

    Putem freca dintii cu capsune deoarece ele contin substante care ne ajuta sa curatam dintii. Trebuie sa va folositi degetele pentru a le stimula mecanic. Acidul poate indeparta smaltul.



    INTREBARI DIN PUBLIC:

  • Fire de par care se despica foarte des: termenul medical folosit este "tricoptiloza". Aceasta problema e provocata de incalzirea parului (feon, placa etc.)Este contraindicata aceasta incalzire deoarece parul are niste pori care sunt decolorati cu vopsea sau sunt supraincalziti. Cand sunt distrusi, firul de par nu mai este puternic. Daca ai parul de o lungime normala, firele se vor rupe la varfuri. Cand iti usuci parul, incearca intai pe pielea mainii: daca te frige, atunci va arde si parul.
  • Alunitele care apar pe piele.
    Petele de pe piele sunt inofensive si apar din mai multe motive. Frecarea sau iritatiile sunt percepute de corp ca un factor de stres. Mai ales cand esti mai gras, pielea se pliaza. Apar si sub sani deoarece sunt mai grei si se pot freca - atunci corpul simte presiunea si reactioneaza. Schimbarile hormonale stimuleaza pielea sa vindece aceste pete.

    ARSURILE DIGESTIVE afecteaza 60 de milioane de oameni cel putin o data pe luna.

    BRANZAsau FASOLEA -care dintre acestea provoaca arsuri? Fasolea

    Branza contine multe grasimi, motiv pentru care incetineste eliberarea acizilor in stomac.
    Fasolea este o sursa de proteine. Contin fibre care ajuta la prevenirea aparitiei arsurilor.

    GHIMBIRUL si ROSIILE - care provoaca arsuri? Rosiile

    Cel care elimina arsurile este ghimbirul. Rosiile sunt bogate in nutrienti, dar sunt foarte acide si pot provoca arsuri, in vreme ce ghimbirul e antiinflamator. Este foarte eficient in problema aciditatii, natural sau capsule.

    Aveti grija la apa din fantani, deoarece acolo se aduna cu usurinta bacteriile. Fantanile sunt curatate foarte rar. Lasati apa sa curga 10 secunde ca sa spele germenii. Apoi puteti sa beti.