luni, 30 iulie 2012

Metabolismul dupa 40 de ani si slabirea. Alimente ciudate impotriva cancerului

In primele 4 decenii ale vietii, corpul tau este  un model de eficienta a energiei, gratie metabolismului, care te face sa functionezi ca un mecanism bine uns. Alimentele sunt convertite in "carburant", decide de cat de multa energie ai nevoie ca sa rezisti toata ziua. Functioneza cu precizie pana implinesti 40 de ani. De aici incolo, corpul incepe sa arda cu 100 de calorii mai putin pe zi. Invitata dr. Oz este Lisa Lynn, specialista in programe de slabit si in tulburari de metabolism. Ea le spune tuturor celor trcuti de 40 de ani si care nu mai reusesc sa slabeasca: "trebuie sa cunosti regulile jocului pentru a putea castiga."
Iata care sunt metodele revolutionare pentru a arde grasimile:
1. Fibre din radacini "Konjac" (supliment) - cand ajungi la 40 de ani, apar mari schimbari hormonale. Insa, hormonii starnesc pofte! Konjacul este o radacinoasa care te ajuta sa te simti satula, dar echilibreaza si nivelul de hormoni. Daca reusim sa facem asta, glicemia este echilibrata si foamea dispare. E ceva incercat, adevarat, dovedit si care nu face rau organismului. Pentru cei care se ingrasa, orice zi este un carusel: nu mananca ce trebuie, au pofte, toata ziua duc o lupta si nu au cum sa scape de carusel, in care hormonii sunt afectati. Planta aceasta ajuta la eliminarea acestor probleme. Ea poate fi mancata cu 20-30 minute inainte de masa, 2 sau 4 bucati. E important sa beti foarte multa apa. Mai sunt si alte variante daca nu esti adepta suplimentelor. Cand vii acasa infometata, ai nevoie de ceva care sa te sature repede, iar taiteii Shirataki exact asta fac. Seamana cu spaghetele si le puteti consuma cu orice pentru ca imprumuta gustul celorlalte alimente; daca o punga de taitei nu este suficienta, desfaceti si a doua punga. Atunci cand sunteti in calatorie, nu gasiti taitei, asa ca luati-va cu voi un pachet cu pudra din radacina Konjac si puneti continutul in 200 g de apa. Intr-o calatorie, ni se face foame si mancam din motive gresite.
2. Cetona de zmeura ("raspberry ketone") ajuta la fragmentarea grasimii la nivel de celula. Se iau o data pe zi. Ea se poate scurge mai usor si poate fi arsa mai rapid. E recomandat sa mancati un castron de zmeura la fiecare masa, o mana contine multe fibre si te face sa te simti mai satul.
3. L-carnitina - Interesant e efectul acesteia asupra grasimii, pe care o atrage in interiorul celulei pentru a fi fragmentata. Daca ai 40 de ani, ai nevoie de toate ajutoarele. Se iau 500 mg de doua ori pe zi (dar cititi pe eticheta: fie ca aveti 45 kg sau 90 kg, doza se modifica oricum). Mergeti la furnizorii de suplimente naturale; suplimentul va va da multa energie. E un supliment sigur si va ajuta sa va simtiti bine. Vitamina C trebuie sa fie prioritara, nivelul de L-carnitina naturala va creste.
4. Mai putina miscare - o sa va bucurati sa aflati ca nu trebuie facuta mai multa miscare. Oricat de nebunesc ar parea, facand mai putina miscare, se poate slabi. Cu cat facem mai multa miscare, cu atat ne e foame mai mult. De aceea, trebuie sa facem miscare inteligent, sa avem un plan. Secretul nu e sa faci mai putina miscare, ci CAT trebuie. Daca nu mananci, nu ai ce sa arzi. Daca tii o dieta prea drastica, ea se intoarce impotriva ta. Poti face exercitii la sol: te asezi in cot si urmaresti emisiunea preferata si ridici soldurile folosindu-te de abdomen. Obtii un abdomen plat. Ridica celalalt brat si intinde-l, ducandu-l peste cap. Daca nu mancam ce trebuie, suntem obositi si, exagerand cu exercitiul fizic, ciclul continua.
5. Extract de fasole alba - are multe calitati, principala fiind ca blocheaza carbohidratii; carbohidratii nu mai pot fi transformati in zaharuri si absorbiti de corp, deci caruselul poate fi oprit. Se ia inainte de masa.
Alimentele trec prin gat si ajung in stomac. Aici, ele sunt digerate, zaharurile sunt fragmentate: amidonul se transforma in zahar. Ajunge in fluxul sangvin. Iar apare caruselul, cu grasime si multe parti rele. Extractul de fasole alba paralizeaza enzimele; pastele, cartofii, nu pot fi digerate. Alimentele parcurg intestinele fara a fi absorbite.
Evident, nu folositi toate aceste 5 metode in acelasi timp, nu pentru ca v-ar face rau. E mai bine sa le incercati pe rand, saptamana dupa saptamana. Vedeti efectul dupa prima metoda incercata, daca simtiti nevoia, mai adaugati inca o metoda.


  • Chioraitul matelor este unul dintre cele mai obisnuite zgomote scoase de corpul nostru. 
El ne poate spune ca este ceva mai mult decat senzatia de foame. Stomacul scoate zgomote tot timpul. Intestinele pompeaza aer si fluid. Muschii se contracta iar aerul din jur este comprimat. In functie de ce mananci...lichidele creeaza acest sunet. Avem insa o problema atunci cand apare o obstructie in intestine. Cand apare un astfel de blocaj intestinal, nu mai trece nici un lichid prin intestine. Vezica biliara pompeaza substanta in intestine. Exista o regula de aur pe care trebuie sa o urmati: nu lasati sa treaca 12 ore daca zgomotele se modifica. Daca aveti probleme dupa ingerarea de lapte de vaca, puteti incerca laptele de soia sau de arahide. In cazul in care suferiti de intoleranta la lactoza, se poate urma un tratament pentru ca sigur aveti probleme cu zgomote la stomac intotdeauna. Simptomele intolerantie la lactoza sunt: zgomote ciudate din stomac, gaze in exces, diaree, balonare. De aceea e foarte important sa va ascultati zgomotele stomacului; daca ati slabit 38 kg si aveti gaze, atunci stomacul scoate zgomote. Fiind atenti la corpul vostru si sesizand anumite lucruri inaintea tuturor (chiar si a medicului), vom pune un diagnostic potrivit.


  • Alimente ciudate ce lupta impotriva cancerului - cu Andrew Zimmern
 1. ALOE - lupta impotriva leucemiei. Este o bautura din aloe care se gaseste in comert facuta dintr-o planta originara din Ecuador. Are bucati de aloe prin ea si conteaza sa fie proaspata. Daca tai frunza cu un cutit, poti sa scoti pulpa. Pe aceasta o poti folosi cand te arde soarele, sau o poti bea. Se pune in  apa, o lingura cu aloe pe zi este suficienta. Trebuie spus ca e amara, motiv pentru care se pune in apa tonica sau se indulceste cu ceai verde. Amaraciunea insa dispare rapid. Are puteri vindecatoare excelente. Andrew crede ca este un aliment minune si, daca va poate ajuta cu arsurile solare, ganditi-va ce poate face un inflamatiile din corpul vostru. Doctorul Oz spune ca bauturile cu aloe din comert au un gust mai bun pentru ca li se adauga destul de mult zahar. In plus, band aloe veti ajuta oprirea inmultirii celulelor leucemice!


2. BOTTARGA - lupta impotriva cancerului la colon. Este o forma de icre sarate si conservate provenind din Sardinia. Puteti razui din bottarga si sa-l puneti in locul parmezanului, peste: paste, omleta, salate sau peste orice altceva peste care ati razui branza. Nu e rau nici pe gratar. Dr. Oz spune ca Bottarga reduce dezvoltarea cancerului de colon si, in plus, este o alternativa nemaipomenita pentru persoanele care au intoleranta la lactoza.


3. PARA DE CACTUS - se gaseste in toate pietele din SUA pentru ca sunt exportate din Arizona. 

Se taie pur si simplu fructul si se inlatura pielita. Interiorul unei pere de cactus este de un rosu aprins si are multe seminte, care se pot inghiti sau scuipa.  Puteti sa le mancati sub forma de jeleu, sa faceti sos pentru salata sau sa-l feliati in salata. Adaugat in regimul zilnic, face minuni pentru sanatate. Un alt exemplu, este ca puteti sa-l adaugati la tot felul de milk shake-uri sau gemuri. Poate distruge cancerul ovarian, cervical sau de vezica urinara.Stramosii nostri au mancat astfel de pere mii de ani.


4. NUCILE - lupta impotriva cancerului pentru ca inlesnesc eliberarea antioxidantilor care ne irita uneori. Unii le prefera cu coriandru; au o textura ca de var, drept pentru care Andrew Zimmern nu suporta sa le manance, chiar daca a mancat multe alimente ciudate.