miercuri, 15 august 2012

Slabiti cu Rosie O'Donnell

Vorbind despre grasimea abdominala, doctor Oz vrea sa discute si despre cauzele acesteia, despre cauzele stresului care apasa orice femeie. Aceasta grasime poate provoca: hipertensiune, diabet si chiar cancer. Ea secreta hormoni de crestere si, mai ales estrogen; estrogenul provoaca mai ales cancer mamar.
Rosie O'Donnell a prezentat regulile ei de slabire prin care a reusit sa scape de 7 kg in 2 luni.
Prima regula a lui Rosie sunt LEGUMELE VERZI. Bea in fiecare dimineata un suc facut dintr-un produs marca Vibrant Health (ce ar contine toate legumele necesare), combinat cu suc de portocale. I s-a spus ca are tenul mai frumos iar Rosie crede ca e posibil sa fie de la aceasta bautura; abtinandu-se de la alimentele nesanatoase, si-a ajutat pielea. Doctorul Oz spune ca sucurile de acest tip sunt bune; sucul de portocale e insa grozav, e dulce si taie gustul amar al bauturii.
A doua regula este sa iei 3 MESE PE ZI. Rosie a inceput sa manance peste de 4-5 ori pe saptamana. De obicei, mananca cereale la  micul-dejun iar la pranz - mai ales legume si salata. La cina, mananca ceva sanatos: orez brun, legume si, de obicei, peste.
A treia regula se refera la GUSTARI - tineti deoparte biscuitii de cumparat. Ii puteti inlocui cu unt de arahide cu mere, chiar daca la prima vedere nu pare a fi ceva bun, dar este, ne asigura Rosie. Chipsurile de cartofi le inlocuieste cu chipsuri de mere. Humusul este o alta mancare preferata de-a lui Rosie.
A patra regula se refera la EXERCITIILE FIZICE; Rosie prefera sa joace bachet pentru a evita sa se plictiseasca. Printre aruncaturi la cos, ea trece mingea de jur imprejurul taliei.

Alimente ce te ajuta sa scapi de proasta dispozitie:
1. Primul aliment ce te ajuta sa-ti controlezi anxietatea e CHEFIRUL, un lactat fermentat cu boabe de chefir, probiotice. Aceste boabe sunt alcatuite din drojdie si din bacterii probiotice:
Sunt pline de tryptophan, care ne ajuta sa facem fata problemelor: creste nivelul serotoninei din creier, care ne da sentimentul de fericire.
2. Legumele iti pot schimba mult dispozitia. SPARANGHELUL e unul dintre acestea, dar trebuie sa stii sa-l prepari. Doctorul Oz e innebunit dupa omleta cu sparanghel care se prepara foarte usor. Se pune niste sparanghel in omleta in timp ce o prepari. Varfurile se prepara in diferite moduri: se adauga, verzi, in omleta, sau se fierb cateva secunde.
3. Urmatorul aliment foarte bun impotriva stresului e PORTOCALA. Are multa vitamina C si e accesibila. Vitamina C normalizeaza mai repede hormonii stresului si iti va scadea tensiunea arteriala. Doctorul Oz ne recomanda sa mancam o portocala cu circa 1 ora inaintea unei situatii stresante. 

PIURE DE CARTOFI CONTRA ANXIETATII
Bucatarul Marc Fergione ne invata cum sa preparam aceasta mancare: chefirul e folosit la o marinata pentru pui impreuna cu: praf de curry (3 linguri de curry), coaja si zeama de portocale, chefir (1 ceasca); pieptul de pui sta in aceasta marinata peste noapte. Uneori, piureul contine multa smantana si mult unt; Marc pune in schimb chefir si putin lapte degresat, 4 bucati cu unt si putina sare. Se paseaza cu telul pana obtinem textura dorita. Pentru salata, se ia sparanghel care se taie fasii cu curatitorul de legume, se pune intr-un bol cu apa cu gheata si se formeaza niste bucle frumoase. Apoi se prepara o vinegreta cu portocale (3 parti de ulei si 1 parte de acid): 1 ceasca cu zeama de portocale, 1 ceasca cu ulei de masline, 1 ceapa tocata, 1 lingura de patrunjel tocat, 2 lingurite de piper, sare