duminică, 2 decembrie 2012

Planul de 10 minute pentru slabire al lui Tony Horton. Balonarea cauzata de probleme renale

Omul cu planul miraculos de 10 minute pentru a va ajuta sa slabiti este Tony Horton. El a revolutionat lumea dietelor, transformand milioane de oameni din grasi in bine modelati. El e geniul din spatele programului ^P 90X^ - un plan de antrenament ce garanteaza rezultate remarcabile. Tot el e si autorul cartii de succes ^Bring it^. Horton pretinde ca poate realiza imposibilul, sa va transforme corpul si sanatatea in 10 minute pe zi. Nu aveti nevoie de o sala de sport si aparate complicate.
Cele 10 minute sunt insa grele, fiind vorba de o aglomerare de exercitii; muschii sunt fortati sa faca mai multe lucruri deodata. Adesea, oamenii izoleaza un muschi, lucrand pe rand. Aglomerarea si confuzia musculara sunt exercitii sinergetice si faci mai multe lucruri deodata: rezistenta, exercitii cardio, alergare cu genunchii la piept, lovire cu bratele si cu picioarele inapoi. Trebuie sa misti mai multe zone ale corpului intr-un minut, le suprapui si te misti 10 minute legat.
1. Trebuie sa-ti creezi o scop pentru a face exercitii: multi oameni fac sport din motive gresite, adesea mancam sperand sa aratam mai bine in viitor. Adesea mancam sperand sa aratam mai bine in viitor, insa tot ce avem este prezentul. Ce putem face azi pentru a ne schimba azi? Daca fac sport azi, forma mea se imbunatateste azi. Sunt mai sanatos daca mananc cum trebuie. Eliberez hormoni pozitivi ca urmare a ceea ce fac.
2. Nu trebuie sa fii nici lenes, dar nici sa nu te concentrezi asupra a ceea ce ti-ai propus ('no winging').  Trebuie sa ai un scop, sa te ridici de pe canapea si sa mergi pe calea care-ti place.

PLANUL DE 10 MINUTE al lui Tony Horton
Dieta: Tony sustine planul 90-10 cu cereale integrale, proteine slabe si legume. Gaseste cai de a le face gustoase; chiar daca nu-ti plac legumele inabusite, se poate pune peste ele un sos natural si astfel gustul e mai bun. 90-10 inseamna: 90 la suta bun, 10 la suta rau. E bine sa vezi culoare in farfurie, sa vezi ingredientele: somon, sparanghel, broccoli, sunt 3 ingrediente grozave, combinate. La desert, Tony mananca o negresa (adica cei 10 la suta).
2. Tine un calendar. Tony are unul de 30 de ani. Face cate un X in fiecare zi cand face exercitii si spera ca, la sfarsitul lunii, sa vada 22 de X-uri. Cu cat sunt mai multe zile, cu atat rezultatele apar mai repede; Tony nu face exercitii una sau doua zile pe saptamana. Uneori faceantrenament 19 zile la rand, alteori doar 5. Dar 5 zile pe saptamana este minim.
Prima miscare e de baza: o flotare echilibrata. Cine poate face flotarea normala, e bine, insa cei care nu o pot face au posibilitatea de a o face stand in genunchi. Coborati cat de mult puteti. Daca vreti, puteti ridica o mana si cu piciorul opus ei, apoi reveniti. Repetati cu cealalta mana si picior. Nu lasati prea mult timp intre exercitii.
A doua miscare se numeste sprint liber.  Se alearga pe loc si, la un moment dat, te opresti cu un picior ridicat (ca si cum timpul ar ingheta). In acest mod se exerseaza echilibrul; apoi, se reia sprintul. Se incearca echilibrul cu celalalt picior.
Pentru final, tine-ti mainile ca la rugaciune, relaxeaza-te si tine spatele drept. Intinde mainile spre sus, privirea e tot in sus, expira. Apleaca-te inainte, indoind genunchii doar daca ai probleme cu mijlocul. Dupa 2-3 secunde, ridica-te si revino cu bratele ca pentru rugaciune; inspira adanc
Intregul program de   minute al lui Tony se poate urmari aici: http://www.doctoroz.com/videos/tony-horton-workout-plan


UMFLAREA/ BLOCAJUL RENAL
Daca pantalonii sunt mai stramti si vi se umfla gleznele, daca tot corpul vi se umfla, atunci e posibil sa aveti probleme la rinichi Deci daca atunci cand te imbraci simti ca pantalonii sunt mai stramti, ar trebui sa te gandesti la motivul pentru care te simti mereu umflat. La inceput, schimbarile sunt minore insa, pe masura ce boala evolueaza, boala devine agresiva. Rinichii se micsoreaza in acest caz sau, atunci cand sufera un atac, apare pe suprafata lui exterioara unfel de zgarietura (ca si cum s-ar fi inlaturat o particica din el):


 E ca o mica umflatura care la inceput e aproape insesizabila dar care in timp insa incepe sa se transforme.  Parca ar fi fost perforat si cicatrizat, cicatricea evolueaza si ajunge asa:


Prin tubul din dreapta jos, care coboara, prin el trece urina si ajunge in vezica. Deci daca rinichiul nu produce urina, nu impinge lichid prin tractul urinar. Cand asta se intampla, ne simtim cu adevarat balonati.
Rinichiul are mici gauri in partea de jos sa filtreze tot ce intra in el:preia tot ce intra in sange si le trece prin filtre, eliminand ce trebuie eliminat, putand fi apa sau toxine. Totul trece si rinichii se golesc, ei au eliminat tot ce trebuia. Insa atunci cand avem probleme cu rinichii, daca facem ceva nesanatos pentru corpul nostru (tensiunea arteriala ridicata si diabetul fiind probleme importante), se comporta ca un chit care acopera gaurile pe care le avem acolo. Din aceasta cauza, cand urinam, se scurge doar o mica parte din cata avem; lichidul se acumuleaza si e impins in alte zone ale corpului, inclusiv in picioare, glezne si burta. Incepem sa observam acest lucru. Boala timpurie a rinichilor e subtila, asa ca trebuie sa va faceti analizele inainte sa evolueze in ceva mai grav. 
Verificati-va gleznele facand testul salburelui; apasati si mentineti o secunda; dupa ce dati drumul, vedeti daca pielea de la glezna isi revine imediat sau mai lent.

Apoi incercati un pic mai sus si urmariti acelasi lucru. Cand picioarele sunt foarte umflate, apare un edem - simptom clasic al blocajului renal:


Vedem asa ceva si la insuficienta cardiaca. Trebuie depistat la timp pentru ca, daca boala renala ramane nediagnosticata si evolueaza, se va ajunge la dializa.  Iata ce putem face pentru prevenirea degradarii rinichilor: trebuie da mentinem un nivel sanatos al glicemiei si al tensiunii arteriale. Zaharul actioneaza precum chitul, iar tensiunea arteriala 'loveste' rinichii. Cum scapam de tensiunea arteriala ridicata? Folosim planta de PADUCEL ('hawthorn') cate 100 mg de 3 ori pe zi; se gaseste sub forma de ceai si pilule. De asemenea, controlati-va glicemia evitand alimentele procesate si luati 1 lingurita de SCORTISOARA pe zi.

TESTE de SANATATE de 1 minut:
 Pentru ASTM, se foloseste atat pentru copii, cat si pentru adulti: testul lumanarii. Se ia o lumanare aprinsa si se tine cam la 40 cm si, dintr-o suflare, stingeti flacara. Daca nu se stinge, pot fi probleme la plamani, care nu au forta necesara sa genereze acel suflu.

Pentru DESHIDRATRE se face testul ciupiturii; se ciupeste pielea deasupra degetului, usor. Apoi se da drumul; trebuie sa-si revina imediat daca esti hidratat corespunzator. Multi nu consumam suficiente lichide pentru ca le consideram diuretice; cofeina ne deshidrateaza - cand consumam asa ceva trebuie sa bem apa mai multa.

Pentru ALERGII, se face testul pleoapelor (in care ne tragem de pleoapele de jos); fiindca sunt expuse la alergeni, pleoapele sunt primele care dezvaluie alergiile. Spalati fata de perna macar o data pe saptamana daca ochii vostri arata asa:





28.11.12