miercuri, 5 decembrie 2012

Tratamente pe care doctorul tau le considera nebunesti - expuse de dr. Joseph Mercola

Dr. Joseph Mercola are idei neortodoxe atunci cand e vorba de tratarea anumitor maladii si actiunile sale sunt considerate de comunitatea medicala ca fiind iresponsabile. A fost acuzat de sarlatanism si chiar si Administratia Alimentelor si Medicamentelor l-a luat in vizor. Ultimele lui tratamente sunt cele mai radicale de pana acum.
Doctorul crede ca se poate elimina cel mai frecvent tip de cancer cu un fruct pe care e posibil sa-l ai in bucatarie: "Corpul tau poate fi plin de o otrava despre care medicul nici nu ti-a pomenit. Dar am o solutie simpla de eliminare a acestor toxine periculoase din corp."
1. CANCERUL DE PIELE - Dr. Mercola sustine ca poate sa vindece cancerul cu VINETE! Tipul de cancer despre care el vorbeste este cancerul de piele usor de tratat, cancere nonmelanomice, celulele bazale si celule scuamoase. El mai spune ca peste 100.000 oameni au fost tratati eficient in acest mod in cateva tari. Cum procedam? Consumul de vinete asigura niste beneficii, dar NU va trata cancerul de piele, fiindca exista niste receptori specifici in celulele canceroase de care se ataseaza un extract din aceste plante. El este foarte toxic pentru acele celule; acesti receptori nu sunt prezenti in celulele normale, sanatoase. Se gaseste intr-un mic tub, este o crema numita BEC5 Curaderm ce se poate comanda pe internet. Iata imaginea dinainte pentru un cancer nonmelanomic tipic si rezultatul dupa folosirea zilnica timp de trei luni a acestei creme:
Doctorul Oz a intrebat cativa colegi dermatologi pe a caror parere se bazeaza si acestia i-au spus ca ei folosesc anumite unguente si creme pentru aceste tumori de piele si le monitorizeaza constant. Niciunul nu auzise insa de aceasta crema cu vinete. Tot ei au spus ca sunt ingrijorati sa auda ca pacientii isi iau astfel de creme de pe internet, fara ajutorul unui medic fiindca, in anumite locuri (in jurul gurii sau a ochilor), unde aceste cancere se dezvolta rapid, acel cancer poate trece neobservat. Cu acest ultim aspect si dr. Mercola este de acord: "daca e un melanom, se poate extinde la diverse organe." La intrebarea pusa de dr. Oz: "De ce oamenii nu ar folosi creme deja aprobate de Administratia Alimentelor si Medicamentelor si ar incerca aceasta crema cu vinete?", dr. Mercola raspunde: "Am doua raspunsuri: e mai ieftina si mai putin toxica."
Concluzia ambilor doctori este ca: trebuie consultat medicul atunci cand apar leziuni pe piele, INAINTE de orice tratament. Nu faceti voi insiva experimente. Crema trateaza tumorile NONMELANOMICE, tumori de celule SCUAMOASE si BAZALE. Daca aveti multe leziuni pe fata si pe frunte si va ingrijoreaza ca veti ramane cu cicatrice la inlaturarea lor, poate o crema ca aceasta ar fi o alegere potrivita, sustine dr. Oz.

2. Iti poti DETOXIFICA organismul de MERCUR  scapand astfel de ceata mentala si de oboseala cronica. Suntem expusi la mercur in mai multe feluri, dar principalele 3 feluri sunt: mercurul se gaseste in aerul pe care-l respiram (electricitatea e generata in principal arzand carbuni, iar carbunele e contaminat cu mercur), il poti consuma prin dieta ta (fructele de mare sunt de obicei contaminate cu mercur) sau prin plombele cu argint din gura (cel mai frecvent tip de contaminare, mercurul fiind principalul element din acest tip de plombe; exista 1000mg mercur in orice plomba, adica de aproape 1 milion de ori mai mult decat in mancare si se elibereaza de fiecare data cand mesteci).
Sa zicem ca cineva sufera de oboseala cronica. Ce facem? Daca vrei sa stii sigur, consulta un medic specializat in diagnosticarea a asa ceva si fa niste analize care se pot face pentru a determina obiectiv acest lucru. Ce faci daca ai niveluri ridicate de mercur? Poti folosi adjuvante, cum ar fi CHLORELLA: o alga unicelulara de apa dulce.Aceasta se leaga puternic de mercurul din corp, care apoi e eliminat prin scaun. Deci oamenii care se simt obositi pot incerca niste Chlorella. Daca ai plombe cu mercur, ar fi intelept sa iei Chlorella la fiecare masa. Tabletele au 200 mg, se iau dupa masa (atentie: luate pe stomacul gol, pot da o senzatie de greata!). Se poate incepe cu o tableta si se poate ajunge pana la cinci la fiecare masa.Dr. Oz sustine ca ar limita expunerea la pestii mari (contin mult mercur), la ton. Nu e cazul sa consumati asa ceva de mai mult de 2 ori pe saptamana, fiindca vi se acumuleaza mercur in corp. Daca aveti plombe inchise la culoare (cum avem multi dintre noi), atunci e posibil ca ele sa contina mercur. Poate e timpul sa va intrebati dentistul de cele din ceramica pentru ca, daca s-au uzat cele vechi, oricum trebuie refacute.
O alta optiune usoara, naturala, este sa mancati CORIANDRU, PATRUNJEL si MENTA. Aceste 3 elemente scot mercurul, lucreaza chiar in sinergie cu Chlorella pentru a ajuta la excretia metalelor grele.

10 PLANTE si CONDIMENTE puternice ANTI-IMBATRANIRE
Dr. Joseph Mercola a facut topul ierburilor si condimentelor antioxidante cele mai eficiente. Ele trebuie introduse cat mai des in alimentatie fiindca ofera multi nutrienti puternici. Dar alternati-le, nu folositi mereu aceleasi condimente.
10. Condimentele italienesti - contin o varietate de bioflavonoizi, care sunt plini de antioxidanti si substante antiinflamatoare; exemplu: busuiocul.
9. Cimbrul - este un agent antimicrobian puternic. Extracte de cimbru se gasesc in picaturile de tuse si in apa de gura.
8. Salvia - ajuta in boli inflamatorii, la artrita si astm, la arteroscleroza.
7. Maghiranul (engl." marjoram") -ajuta la stimularea digestiei si in caz de anxietate, oamenii dorm mai bine. Sovarful
Despre sovarf
6. Oregano - este un agent antimicrobian puternic, cu spectru larg. E bun in special in infectii fungice.
5. Condimentele din placinta cu mere - cel mai important este GHIMBIRUL care tinde sa normalizeze PH-ul, trateaza greturile de la sarcina si raul de mare, este antiinflamator.
4. Condimentele jamaicane - pot fi folosite la pui sau legume, au un gust unic. Combat balonarea, ajuta digestia, stimuleaza sucurile digestive.
3. Scortisoara - un condiment-vedeta; reduce glicemia dupa masa, dar are si efecte anticancerigene puternice.
2. Cuisoare - sunt un soi de scortisoara cu steroizi. Scad glicemia mai mult decat scortisoara. Ele au efectul antioxidant cel mai puternic.
1. Sofranul de India - (engl. "turmeric") - e un ingredient frecvent pentru curry in feluri de mancare asiatice si indiene, are efecte antiinflamatorii. Nimic nu se apropie de el la efectele anticancerigene, insa nu in sine, ci un extract al sau: CURCUMA. Trebuie folosit in doze mari, pentru ca are multe de facut, dar e unul din suplimentele universal benefice pentru tratarea oricarui cancer.

SUPLIMENTE NATURALE DE COMBATERE A BOLILOR si INCETINIRE A IMBATRANIRII
 EXTRACTUL DE FASOLE ALBA - contra ingrasarii; blocheaza abilitatea organismului de a lua carbohidratii si a-i absorbi prin intestine. Daca nu-i absorbi, nu-ti creste glicemia. Nu simti dupa aceea nevoia de a manca, deci consumi mai putine calorii si ai mai putini carbohidrati in corp. Se iau cate 500 mg pe zi. Poti lua asa ceva inainte de a manca imparateste. Deci e recomandat sa se ia inaintea oricarei mese principale daca ai probleme cu greutatea.
Pentru imbunatatirea MEMORIEI se recomanda suplimentul BACOPA- este o planta din India si e folosita de mult timp acolo pentru stimularea memoriei si invatarii. Se pare ca reduce efectele stresului asupra creierului (300 mg pe zi).
Ca sa scapi de toxinele din corp, dr. Oz recomanda: ARMURARIU. Toxinele din corp sunt filtrate de ficat. Uneori, inima nu functioneaza bine si afecteaza ficatul. Dr. Oz da pacientilor sai armurariu ca sa le functioneze bine ficatul si sa elimine toate toxinele. Se incepe cu 200 mg pe zi.
Pentru sanatatea inimii, dr. Oz recomanda un supliment care stimuleaza inima: ULEIUL DE KRILL (300mg/ zi) Ajuta si la reglarea ritmului cardiac. Cercetarile arata ca uleiul de krill functioneaza mai repede si mai puternic decat uleiul de peste obisnuit, pentru ca e mai putin probabil sa fie contaminat. Krill-ii sunt atat de mici, incat nu contin multe toxine.

IMBUNATATIREA CALITATII PARULUI
1. Primul tratament ajuta parul FARA VOLUM si GRAS:  acest tip de par are mult fire subtiri, deci multe glande sebacee, ca atare - mult sebum se scurge de-a lungul firelor si pe scalp. Se recomanda un sampon uscat, cel de la TRESEMME, pentru ca are minerale ce absorb excesul de sebum, ajuta la regenerarea parului. O a doua problema a parului gras este ca aluneca si nu mentine coafura. Acest sampon va va da o textura, ca sa va tina coafura. Daca vreti volum, exista la aceasta firma si o formula pentru volum, fiind o noutate pentru sampoanele uscate. Se tine flaconul al cel putin 15 cm de scalp. Apoi se pulverizeaza scurt sprayul, de mai multe ori (deci nu se pulverizeaza lung, ca la un spray de par). Dupa aceea, separi parul si-l dai la o parte si continui sa pulverizezi scurt, cat mai aproape de radacina. Nu trebuie folosita perie sau pieptene, pentru ca se disperseaza cu mana, mai ales la parul inchis la culoare (fiindca de obicei sampoanele uscate sunt albe), deci trebuie sa fii sigura ca s-a amestecat.
2. Al doilea tratament aranjeaza parul REBEL, parul uscat si zburlit fiind exact opusul celui precedent, nu are destule glande sebacee, e foarte uscat si aspru. Pentru femeile cu aceasta problema nu e recomandat un produs de par. Sunt recomandate insa servetele antistatice fara parfum("dryer sheets") si spray antielectrizant. Ajuta la neutralizarea sarcinii negative a parului. Asa cum aceste servetele reduc electrizarea rufelor, o vor reduce si pe cea a parului. Se desfac servetelele, se tamponeaza parul din crestetul capului fara frecare (pentru ca ar afecta parul). Daca nu e de ajuns, se poate folosi un spray antielectrizant (se pulverizeaza fie pe un servetel, fie pe o perie) si se repeta aceeasi miscare; daca folosesti peria, o faci cu blandete.
3. Pentru parul PLAT si TERN: acest tip de par e rezultatul a prea multe procese chimice. Se recomanda un produs special pentru par vopsit, fiind nevoie de un sampon care intareste culoarea. Sampoanele colorante de la Giovanni sunt solutia perfecta (Giovanni colorflage daily color defense). Sunt in 5 variante; efectul este temporar, la urmatoarea samponare se va duce, daca nu folosesti acelasi sampon ca parte din rutina zilnica. Ele contin si antioxidanti, deci combat radicalii liberi si asigura protectie solara (soarele fiind un alt motiv pentru care parul isi pierde luciul).
4. Pentru VARFURILE DESPICATE si care se RUP usor: se recomanda creme de protectie solara. Folositi-le pe acelea care contin polimeri de silicon, vitamina E si ulei. Toate aceste vor ajuta la  intarirea si reconstruirea firului din interior si vor impiedica despicarea lui in continuare. Problema firelor despicate e ca nu exista un tratament-minune: trebuie sa le tai. Doar asta te va proteja si va impiedica deteriorarea ulterioara. E bine sa se aplice cate putin pe varfuri (cat un bob de mazare). Nu se aplica de la mijlocul parului pana la radacina! Poti adauga oricand din cantitate; se freaca intre maini, cu degete cu tot.

SAPUNUL IDEAL IN FUNCTIE DE TIPUL DE PIELE
1. Sapunurile pentru pielea SENSIBILA sunt preferatele dermatologilor. Trebuie evitate doua lucruri: parfumul si detergentii aspri pentru ca asa ceva poate spori roseata pielii. Sapunul Dove pentru piele sensibila nu contine asa ceva, deci este cel mai bun.
2. Pentru cei cu pielea USCATA, se recomanda sapunul de curatare blanda CETAPHIL. De multe ori, la spalat, se pierd uleiurile naturale.  Cetaphilul curata pielea, dar nu inlatura uleiurile naturale si ceea ce numim functia de bariera protectoare a pielii: o lasa moale si supla, dar curata.
3. Pentru pielea GRASA e recomandat sapunul de fata Neutrogena, fiindca principalul sau ingredient este glicerina. Clateste foarte curat, trece prin grasime. Bine la acest sapun este ca, desi e pentru fata, il poti folosi la dus si pentru piept si spate.
4. Pentru pielea predispusa la ACNEE, se recomanda un sapun PANOXYL 10%, in care ingredientul activ este peroxidul de benzoil. Acesta din urma traverseaza grasimea, reduce bacteriile si desfunda porii. Il poti folosi si la dus, pentru tratarea acneei de pe piept si spate.
5.Pentru pielea care se cojeste - ne referim aici la o boala de piele frecventa, numita "tinea versicolor". Multi cheltuiesc o groaza pe hidratant pentru piele uscata, cand de fapt sufera de o infectie superficiala cu o ciuperca. Aceasta din urma cauzeaza decolorarea si petele de  pe abdomen, piept si spate, e un tip de ciuperca pe care il are toata lumea. Problema consta in supraabundenta acestei bacterii pe piele. Pentru a-i reduce numarul, doctorii recomanda oamenilor sa cumpere un sapun cu 2% zinc pirition (ex: "Noble formula 2% pyrithione zinc"). Acest sapun reduce reactia, decolorarea.

3 lucruri pe care ar trebui sa le facem la dus:
1. Scuturati aparatul de ras si suflati asupra lui de 3 ori. Aparatele murdare, uzate, pot afecta pielea, o pot arde si chiar pot cauza infectii. Dr. Oz face asa mereu ca sa inlature apa de pe lame (care le-ar putea eroda). Astfel, o lama rezista mai mult timp.
2. Fatza sa fie ultima pe care o spalati la dus, pentru ca reziduurile ce curg pe fata cand folositi sampon si balsam pot da eruptii si piele uscata si alte probleme. Desi credeti c-ati clatit tot, nu e asa!
3. Dusurile trebuie facute caldute. Caldura de la dusurile fierbinti va pot face pielea uscata si cu prurit pentru ca se inlatura uleiul acela protector al pielii. Daca faceti dus cu apa mai putin fierbinte, totul ramane intact. Se ia putin din ulei, dar, in general, mare parte din cantitate ramane pe piele.