joi, 24 ianuarie 2013

Cum sa va intineriti creierul (18 dec)

Doctorul Oz sustine ca secretul sa intineriti creierul este sa slabiti in zona coapselor. Puteti face asta cu IZOFLAVONI de SOIA. Ei se gasesc in supa miso, care se serveste in restaurantele japoneze. Asemenea produse au un efect de tipul celui al estrogenului si va ajuta sa nu acumulati grasime pe coapse. 15 mg de cashete cu izoflavoni de soia fac cat jumatate de cana cu supa miso.
Al doilea secret ca sa intineriti creierul este sa BETI CAFEAUA DULCE! Se pare ca imbinarea de zahar si cafea stimuleaza creierul si vi se imbunatateste memoria mai mult decat daca beti doar cafea. Asa ca vi se recomanda 1 lingurita de zahar brun (~ 15 calorii). NU folositi indulcitori artificiali!

SUPLIMENTE:
ULEIUL DE SALVIE - protejeaza neurotransmitatorii (acestia sunt substante care fac legatura intre diverse parti ale creierului). Salvia exista de secole si se stie ca ajuta creierul. Gustul uleiului este putin amar. In mod normal., spune dr. Oz, ar trebui sa mananci salvie, dar foarte multa. De aceea, puteti lua cam 60 de picaturi de ulei de salvie sau sa luati comprimate de 333 mg de salvie. Este calea cea mai usoara ca s-o iei, daca ai probleme cu memoria. Daca nu aveti probleme, nu luati, insa in caz contrar trebuie neaparat sa luati.
O alta metoda de intinerire a creierului este sa manancati TELINA. Motivul este ca ea are un compus antiinflamatoriu si antioxidant ce se gaseste in mod natural in telina. Partea cea mai buna din telina este "inima" ei: se rup frunzele de jur imprejur si se consuma interiorul lor. Este bine sa mancati si frunzele, fiindca nu sunt amare.

  • SECRETELE SUPERMARKETURILOR:
Credeti ca stiti sa faceti cumparaturi in supermarket? Cum gasiti cel mai bun pret? Nu e tot ce trebuie sa stiti!
TEMPERATURA LA CARE SUNT TINUTE PRODUSELE LACTATE ESTE GRESITA - Spatiile de refrigerare deschise nu au temperatura buna in partea din fata. In spate sunt 3 grade Celsius (ceea ce e foarte bine), fiindca limita legala este de 5 grade. Dar in fata sunt pana la 10 grade. Asa ca, daca luati produsele de la 3 grade, va vor tine mai mult. Daca luati laptele tinut la 10 grade, acesta va va tine 4 zile.
UNELE LEGUME RASPANDESC MUCEGAI SI BACTERII - Au fost prelevate mostre de pe aspersoarele care mentin legumele umede si s-au gasit pseudomone aeruginosa - o bacterie asa periculoasa ca pacientii care o au sunt izolati in spitale. Ea poate duce la pneumonie sau chiar septicemie. Care e cauza? Daca ne uitam la acele aspersoare, observam mult mucegai. In plus, aceste sisteme de obicei nu fac decat sa recicleze, uneori nici nu stropesc cu apa curata. Astfel, in loc sa mentina legumele/ fructele proaspete, le fac o baie cu bacterii. Solutia pentru asa ceva este sa spalati intotdeauna produsele cumparate si nu putin, ci 30 de secunde, sub apa rece. La final, stergeti-le cu un servet. In cazul in care le puneti la frigider, este bine sa le puneti uscate, NU UMEDE, fiindca tocmai umezeala favorizeaza bacteriile.
DESEORI, NU PRIMITI PESTELE PE CARE L-ATI PLATIT - Doua dintre produsele periculoase sunt CALCANUL si BIBANUL. De regula, file-ul de calcan se afla langa cel de platica. In toate testele facute, calcanul - care e mai scump - s-a dovedit a fi platica! Ce putem face? Puteti vorbi la supermarket, intrebati daca achizitioneaza peste de la Asociatia Distribuitorilor de fructe de mare (in SUA). Aceasta asociatie supravegheaza etichetarea corecta a pestelui comercializat. Aflati, deci, de unde provine pestele, ca sa cumparati ce trebuie. In felul acesta, vi se garanteaza calitatea.
Pe benzile de la casele de marcat a fost descoperita BACTERIA "ENTEROCOCCUS FAECALIS". Ea traieste de obicei in intestin si poate provoca meningita. Ea rezista la cele mai multe antibiotice din prezent, ceea ce e inspaimantator. Asadar, amintiti-va 3 lucruri pe care sa NU le puneti direct pe banda: FRUCTE, LEGUME si PAINE! Puneti-le intai in pungi si abia apoi pe banda. Sau, daca nu cumparati prea multe, dati-le direct in mana casierului.

  • CUM SA MANCATI CU MAI PUTINE CALORII:
Branza face parte din alimentele care produc grasimile saturate ce blocheaza arterele. De cate ori reduceti branza consumata, reduceti grasimile. Un alt lucru important este sa renuntati la unt si sa folositi iaurt si lapte degresat.
Daca placerea voastra vinovata este lasagna, atunci incercati varianta ei cu spanac; fireste, nu are carne, deci veti avea mai putina grasime. Are 250 de calorii (cu 60% mai putin decat o lasagna obisnuita).
Pentru o femeie, o gustare trebuie sa aiba 100-300 de calorii. Sa zicem ca e 4 dupa-amiaza; daca luati o gustare dulce, asta inseamna 280 de calorii: nu va tine de foame si nu are nimic nutritiv.


  • Rulourile dietetice cu scortisoara ale lui Todd Wilbur
El este autorul cartii de succes "Retete strict secret" si are propria sa emisiune culinara. A recreat orice, de la Big Mac la puiul de la KFC, pizza Domnino si diferiti biscuiti. Iata reteta lui Todd , o varianta dietetica a rulourilor cu scortisoara.A pastrat aroma si a redus caloriile la jumatate. Un rulou normal are 880 calorii, 36 gr grasime! Cel din reteta lui Todd are doar 450 calorii, 12 gr grasime.
Ingrediente: Se pun 5 cani cu  faina , 1/4 cana zahar, 3/4 lingurita sare, 3/4 lingurita drojdie, 1/4 lingurita praf de copt, 2 oua, 1 cana cu apa, 1 lingura lapte batut, 5 linguri de crema de unt.
ALUATUL: Se pune in mixer (sau manual): faina, zahar, praf de copt (ca sa-i dea o nuanta aurie), sare, drojdie si se amesteca. Separat, se sparg ouale si se adauga in apa. Peste acestea, se adauga laptele (care va reactiona cu praful de copt). Acestea se adauga peste ingredientele uscate (dupa ce se bat cu telul). Porniti mixerul si lasati 15 minute ca sa iasa foarte bune.
Intindeti un aluat cu latura de aproximativ 40 de cm (daca se masoara exact, ies 10 rulouri). Se ia restul cremei de unt folosite si la aluat si se intinde cu spatula peste acesta. Se intinde bine si se lasa putin loc la margine.
UMPLUTURA:
1/4 cana cu crema de unt
1 cana zahar vrun
4 linguri scortisoara Makara (indoneziana)
2 lingurite amidon porumb (pentru consistenta)
Se amesteca toate acestea si se pun peste aluat. Apoi se ruleaza. Se taie din 5 in 5 cm. Se pun in tava si se lasa pe aragaz pana ajung de doua ori mai mari. Apoi se coc timp de 15 minute.Un ultim element este: crema de branza. Reducem caloriile si aici, folosind o versiune dietetica:
1/4 cana crema de unt
6 oz crema de branza dietetica
1/3 lingurita sare
1/2 lingurita extract de vanilie
1 picatura de esenta de lamaie
1 cana zahar pudra.
Aceasta mixtura se pune peste rulourile scoase din cuptor. Cum rulourile sunt calde, crema se va topi si le va patrunde.