marți, 30 aprilie 2013

Ridurile de la decolteu

Motivul pentru care apar ridurile in zona decolteului este faptul ca apare o rupere a fibrelor de colagen si elastina, din cauza razelor soarelui. De obicei apar in jurul varstei de 40 de ani, dar se tot inrautatesc. In timp ce mergi, esti expusa la soare de deasupra; expunerea la soare afecteaza pielea; razele patrund in piele. Sub piele se afla o retea densa de colagen si fibrinogen.
Actioneaza ca o trambulina sub piele. Esafodajul incepe sa se "prabuseasca", pielea incepe sa se strice, si pierzi niste elemente structurale-cheie (o parte din glande, din vasele de sange, foliculii de par incep sa  moara etc):
Fara infrastructura, fara acel sprijin al esafodajului, toate aceste incretituri se adancesc; cele foarte adanci devin ridurile din decolteu. Desi radiatiile ultraviolete sau expunerea la soare constituie factorul declansator, exista si alti factori importanti.
Multora le place sa doarma pe o parte, in pozitia fetala, foarte confortabila. Insa nu este recomandat sa dormi asa pentru ca, mai ales daca ai sanii mari, sanii se freaca unul de celalalt si fac cute pielii dintre ei. Astfel, te alegi cu riduri adanci. In timpul somnului, daca se adopta pozitia de mai sus, apropierea sanilor face ca pielea sa se inghesuie. Apare o problema mai mare: te trezesti intr-o dimineata, sanii se indeparteaza, apoi te trezesti cu ridul:

Acel rid profund se pigmenteaza apoi, prin expunerea la soare si schimba dramatic textura pielii. Incepe sa o pateze. Intrebarea este cum previi asta.
Medicul spune ca e mai bine sa dormi pe spate, nu pe o parte. O metoda utila pentru oamenii care refuza sa doarma pe spate este perna pentru sani, o inventie utila; este ca un mic ham ce sta intre sani:
Partea buna este ca nu numai pui o perna intre sani, dar ea chiar ramane acolo. Astfel, pielea dintre sani nu se poate rida; este un truc eficient.
 O alta idee ar fi cremele cu retinol. Ele sunt o varianta a cremelor retinoide, care se dau pe reteta; primele se dau fara reteta. Ele sunt foarte sigure, foarte eficiente si trebuie folosite NOAPTEA, nu ziua, fiindca interactioneaza cu lumina solara. Cel mai important este ca nu trebuie folosite ocazional, ci in mod regulat si mai ales trebuie folosita protectie solara. Trebuie folosita o crema cu factor de protectie 30 sau peste si crema cu retinol in fiecare noapte; vei vedea efectul. Peste cateva luni, vei observa ca tenul s-a atenuat.

TRUCURI DE FRUMUSETE cu un buget redus
Clark Howard, autor de best-seller-uri si prezentator de emisiuni radio, a prezentat cateva sfaturi utile in cartea "Living large in lean times". El crede ca este posibil sa traiesti bine in vremuri de criza.
Clark spune ca se incepe cu un banut.  Simbolistica este urmatoarea: daca economisesti un banut din ceea ce castigi, asta-ti poate schimba viata. Acest banut este cheia.
1. Cum pot economisi din abonamentul de la sala? Raspuns: Au aparut sali de sport fara pretentii in toata tara. De obicei incep de la $15 pe luna (in America). Folosesti cartea de credit pe care ai abonamentul ca sa deschizi usa. In general, sunt fara personal, fara dusuri, doar cu toaleta, insa au aparate foarte bune, fiindca acolo se face sport nonstop, tot anul. Nu ai nicio scuza sa nu faci sport la acest pret. In al doilea rand, multe spitale, pentru a atrage medici, pun la punct o sala de sport super in spital. Medicii nu o folosesc la maximum de capacitate, asa ca proprietarii ei fac reduceri pentru oamenii obisnuiti, fara contract. Insa, ceea ce e si mai bine, atunci cand vara a inceput, multe facultati au sali de sport fantastice. Accesul la ele este foarte ieftin in lunile de vara si poti merge acolo.
2. Cum pot economisi din banii irositi pe lamele de ras?
Pontul cel mai mare este sa stergi aparatul de ras dupa fiecare folosire. Motivul este ca un aparat nu se degradeaza de la ras, lamele fiind prea rezistente, ci de la umezeala. Femeile obisnuiesc sa-si lase aparatul de ras la dus. NU! Dupa ce folosesti aparatul, usuca-l! Sterge-l cu prosopul si va fi ca nou dupa luni de zile. Pentru a-l curata poti folosi putin alcool, o apa de gura fiind o alta alternativa ieftina.

REMEDII NATURALE DE FRUMUSETE in casa fiecareia
- Remediu natural pentru unghii decolorate: bicarbonat de sodiu si lamaie. Elementele acide si proprietatile abrazive ale bicarbonatului curata unghia si inlatura decolorarea.
-Remediu natural pentru parul gras: otetul de mere. El echilibreaza ph-ul, deci mentine cantitatea optima de grasime. Orice hidratant pe par gras este prea mult; se dilueaza o lingura de otet la o ceasca de apa. Se aplica pe par si apoi se clateste.
- Remediu natural pentru vindecarea buzelor crapate: castravetele.



2013:10:05