joi, 4 aprilie 2013

Tyra Banks - gras sau slab? Plan de 28 zile pentru dependenta de carbohidrati

Tyra Banks este una dintre cele mai apreciate modele din lume, femeie de afaceri, scriitoare de succes, castigatoare a premiului Emmy, dar si cineva care a fost terorizat din cauza infatisarii. S-a lansat ca imagine a "Victoria's Secrets", fiind prima femeie afro-americana ajunsa pe coperta de la "Sports Illustrated". Dar ascensiunea ei nu a avut loc peste noapte. In adolescenta, a fost mereu luata in ras din cauza infatisarii. Dar si ca model a avut parte si de bune, si de rele. A fost numita, pe rand, prea slaba si prea grasa; din aceasta cauza, a pierdut contracte si a fost ironizata in presa. Insa Tyra a raspuns criticilor, luptand pentru ca femeile sa-si accepte corpul asa cum este. A scris si o carte numita "Modelland", incercand sa invete fetele sa-si iubeasca formelesi sa devina femei care nu se rusineaza cu corpul lor. Concluzia ei este: "Celor care vorbesc urat despre mine sau alte femei ca mine, pe care sotii lor le ironizeaza, le spun doar atat: pupati-ma in fund!".
Tyra vorbeste despre ea: "Cand aveam 11 ani, am crescut cu 7 cm in inaltime si am slabit 15 kg in 3 luni. La drept vorbind, cand eram mica, eu terorizam pe altii. Iar apoi, aproape peste noapte, am devenit victima. Oamenii se uitau la mine si spuneau lucruri urate. Cred ca am facut si o usoara depresie. Dar nu copiii imi spuneau asemenea lucruri, ci adultii. Iar doi ani mai tarziu, ajunsesem mare model, prezentam pentru Chanel si Dior. Iar dupa alti cativa ani, mama a primit un telefon de la agentul meu care i-a citit o lista cu designeri italieni care nu voiau sa ma mai ia, din cauza fundului, soldurilor si a sanilor mei. Spuneau ca sunt prea mari pentru haine. Am suferit foarte tare, dar mama a venit cu solutia: . A fost ca si cum mi-ar fi spus: , fiindca era un lucru bun, deveneam femeie. Femeile au forme si asta e ceva normal. "
Doctor Oz: "- Tyra,ce le-ai spune femeilor care si-au pierdut speranta si care nu mai cred in ele insele?"
Tyra: "- Eu le spun sa gaseasca un singur lucru care le place la ele; ochii, parul, un lucru. Iar dupa 30 de zile, le zic sa mai gaseasca unul."
Doctor Oz: "-Eu cred ca sa urasti cum arati e mai rau decat sa fii supraponderal. Si e un semnal de alarma pentru mine si pentru altii. S-ar crede ca, dupa scoala, asemenea hartuiri inceteaza. Eu vreau sa vorbim azi de adulti: de ce chinuiesc adultii pe cei din jurul lor?"
 Tyra: "- Eu cred ca orice varsta ar avea cel care te chinuieste, fie ca are 9, 39 sau 49 de ani, face asta pentru ca nu e impacat cu o parte din el. Asa ca isi revarsa frustrarea asupra cuiva vulnerabil, folosind energia rezultata ca sa se simta bine."

PLANUL DE 28 DE ZILE CA SA SCAPATI DE DEPENDENTA DE CARBOHIDRATI:
Grasimea viscerala (cea din jurul organelor) impiedica functionarea insulinei. Astfel, pancreasul e fortat sa munceasca mai mult. El secreta insulina si, cand nu mai face fata cerintelor organismului, cedeaza si ajungi la diabet. Atunci cand apare diabetul, inima se mareste excesiv; iata un exemplu:





Inima aceasta a luptat cu tensiunea marita (ce rezulta in urma acumularii de grasime), a lucrat impotriva diabetului, a arterelor ingrosate si a ajuns la infarct, moment cand arata ca in poza de mai sus.

SAPTAMANA 1 : Detoxifierea
Acum nu mancati deloc carbohidrati. Nu inseamna ca trebuie sa renuntati la ei pe viata, ci doar pentru o saptamana. In schimb, puteti manca ce grasimi vreti; DOAR saptamana aceasta. Desigur, dr. Oz prefera grasimile sanatoase, cum ar fi cele din: ulei de masline, nuci, avocado, peste gras, seminte de in. Puteti manca oricat doriti, nu trebuie sa vi se faca foame, ci doar sa scapati de carbohidrati.Inlocuiti mancarea alba cu cea neagra.
SAPTAMANA 2: Inlocuiti albul cu maro-ul
In loc de faina alba, mancati faina integrala. Alimente permise: biscuiti de ovaz, paste integrale, quinoa, orez brun, paine integrala. Au alt gust, motiv pentru care le puteti combina cu ceva.
SAPTAMANA 3: De la mana la gura
Puteti consuma cate ceva din ce mancati inainte, dar cu faina integrala. Insa portiile trebuie controlate. Prajiturile NU sunt acceptate! In aceasta saptamana, masura va fi palma voastra. Un pumn de paste, sau unul de orez integral. Atat veti manca. Carnea trebuie sa aiba marimea palmei, ca lungime si grosime. Degetul gros va arata cata grasime puteti pune in salata. In ceea ce priveste salata, nu exista limita de consum.
SAPTAMANA 4: Puteti trisa
O zi pe saptamana puteti sa mancati ce vreti: prajitura, paste, pizza etc. Doctorul Oz va sugereaza sa trisati lunea. Motivul: duminica este o zi grea, dar lunea e si mai si.

PARUL DE PE FATA FEMEILOR/ MUSTATA:
Ovarele pot ajunge sa produca mai mult testosteron,  care domina anumite parti din corp, de exemplu partea de deasupra buzei. In piele, exista foliculii ce sunt stimulati de testosteron. Asa ca apar firele de par.
Tratamentul impotriva unei mustati pe fata demeilor se numeste Vaniqa, fiind cel mai bun pentru parul facial. Acesta nu depileaza, asa ca trebuie avuta rabdare. Contine un ingredient care blocheaza hormonii - vinovati de cresterea parului. Parul nu va mai creste la fel. Cum se foloseste Vaniqa? Se aplica de doua ori pe zi, cu un betisor de ureche, iar un tub ajunge 2-3 luni. In intervalul de pana la 6 luni se vor vedea efectele. Un tub costa $100-$120, dar ajunge pentru mult timp.Nu dati un strat gros, ci folositi cantitati foarte mici.

PROBLEME JENANTE ALE PIELII
- Acest ingredient mediteranean hidrateaza pielea :Uleiul de masline. Il puteti folosi dupa dus.
- "O crema cu vitamina E care creste colagenul, scade ridurile" : Retinolul. El se gaseste in multe alimente, are vitamina A si regenereaza pielea.
- Cand e aplicata acolo unde trebuie, vitamina asta vindeca stomatita bucala: Vitamina E. Aplicata la fiecare 4 ore, reduce durerea si atenueaza si starile de aciditate.
- Aceste fructe de mare contin cea mai mare cantitate de zinc - care e esential in producerea colagenului: Scoicile.


2012-10-04