joi, 14 iunie 2012

DOCTOR OZ - FACTORII CARE POT DECLANSA CANCERUL

Riscurile de a face cancer
  • Tipul de cancer care are legatura cu consumul de carne rosie, lipsa exercitiilor fizice si lipsa aspirinei este cancerul la colon. Acesta se dezvolta in ani de zile. 95% din cazuri incep cu polipii colonici, care apar pe tesutul inflamat si, in timp, devin maligni. Pot trece 10 ani pana sa-ti dai seama de simptome. Exista modalitati simple si eficiente pentru a reduce riscul de a face cancer. In primul rand, trebuie facut sport. Apoi, trebuie luata aspirina in mod regulat, deoarece o doza mica, pe termen lung, poate reduce mult riscul. Luarea unor multivitamine cu acid folic este o prima asigurare; plus vitamina B-6 care e si ea asociata unui risc mai mic de a face cancer.
  • 21000 de americani sunt diagnosticati in fiecare an cu cancer la stomac; 10000 de oameni mor anual in SUA din aceasta cauza. De obicei apare in celulele din cele mai ascunse zone din stomac iar simptomele nu apar decat dupa ce boala a avansat. Doar unul din 5 oameni supravietuieste la 5 ani dupa diagnosticare. Nu ai cum sa-l previi, dar poti micsora sansele. Cand mananci alimente procesate sau iei masa in oras, tinzi sa mananci mancaruri mai sarate decat cele gatite acasa. Insa nu trebuie sa consumi mai mult de 6 gr de sare pe zi. Si vitamina C este un bun antioxidant. Fumatul este si el un factor care predispune la aparitia cancerului la stomac.
  • Cel mai intalnit tip de cancer (in special la femeile in varsta) - cu 192.000 de diagnosticari pe an in SUA - este cancerul mamar. Pentru a preveni aparitia acestui cancer, trebuie sa avem o greutate sanatoasa in primul rand. Consumul excesiv de alcool mareste riscul (trebuie sa bei o bautura pe zi sau preferabil - deloc). Daca bei totusi, ai grija sa iei si un supliment cu acid folic pentru a contracara consecintele negative ale alcoolului. Testul se poate face accesand urmatorul link: http://www.doctoroz.com/quiz/dr-ozs-cancer-prevention-quiz

    Rick Mahorn - fost baschetbalist in NBA - dieta pentru a slabi:

    1. Mancati alimente verzi - varza kale e foarte importanta deoarece are de 10 ori mai multa betacarotina decat broccoli:

    (Pentru mai multe detalii despre aceasta leguma: http://biodumbrava.wordpress.com/tag/kale/)
    2. Nu faceti exces. Consuma nuci: scapi de enzime, le digeri mai usor; consuma unt de arahide adevarat (nu are zahar si nici sare). Daca mancati toate astea, veti avea o digestie mai buna. Merele va tin departe de doctori. Se poate consuma humus si orice alt aliment "viu".
    3. Pozitia perfecta - un exercitiu simplu este: se sta in genunchi, cu bratele sprijinite in dreptul acestora din urma, trebuie sa sugi burta si sa nu fie spatele arcuit. Se duce piciorul stang in spate si privirea e inainte, in timp ce mana dreapta e ridicata in sus. Aceasta e pozitia de inot prin care se regleaza si ritmul cardiac. Pozitia a doua este sa stai pe burta, brate si picioare intinse si sa "inoti" : astfel se intareste stomacul si totodata si muschii fesieri:

    Dupa aceasta, sunt recomandate si exercitiile cardio timp de 45 minute.: http://themesothelioma-news.blogspot.ro/2010/03/dr-oz-what-cancer-risks-and-how-to.html

    CARE E VARSTA PARULUI TAU?

    Doctorul Oz expune 2 remedii naturiste pentru ingrijirea parului cu probleme.
    Somonul este un aliment foarte bun pentru par, el continand Omega-3; insa remediul cel mai eficace pentru un par deteriorat este piureul de banana care se aplica pe par si se tine 15 minute. Potasiul din banana ajuta foarte mult unui par deteriorat.

    SINDROMUL TUNELULUI CARPIAN

    Cand muncesti mult la birou si tii degetele pe tastatura, mai mult indoite, risti sa ti se infecteze tunelul carpian. Exista un ligament de deasupra tunelului carpian,

    nervul median e reprezentat de ramificatiile acestea galbene. Daca zona e inflamata, se umfla in tunelul carpian si durerea apasa pe nervi, motiv pentru care te dor degetele si abia iti poti misca tendoanele. Cauzele pot fi: artroza, diabetul, sarcini, obezitate, femeile cu sanii mari etc.