luni, 11 iunie 2012

Doctor Oz - Insomnia: cat de departe ai merge pentru un somn bun?

Multa lume ia somnifere pentru a reusi sa adoarma. Insa, sedativele asigura, in medie, 20-30 minute de somn pe noapte!
Trebuie sa ne punem o serie de intrebari:
1) Problema cu somnul a fost declansata de un eveniment major?
Multa lume are o inclinatie ereditara pentru insomnie, care inca n-a fost exprimata. Cand intervine un eveniment, fie fericit, fie trist, o casatorie sau moartea cuiva, nu mai poti sa dormi. E o reactie fireasca la astfel de eveniment, pozitiv sau negativ. Dar cand insomnia continua DUPA ce acel eveniment a fost inlaturat din viata ta, acela este un semnal.
2) Trebuie sa combini medicamente ca sa adormi?
Din sondaje, reiese ca 15% dintre oameni recurg la alcool ca sa adoarma. Insa multe persoane combina alcoolul cu medicamente, ceea ce e acelasi lucru cu a combina mai multe medicamente. Daca iei un somnifer si bei alcool, intri deja la categoria a doua.
3) Depasesti doza recomandata a unui somnifer? A oricarui somnifer...
Este o diferenta intre a dormi si a lesina. Multi oameni beau ca sa-si piarda cunostinta. Asa ceva nu este sanatos. Aici nu e vorba de paharul de vin rosu de la cina, care e benefic. Oamenii ar trebui sa constientizeze ca daca ei cresc doza, e posibil sa nu li se fi dat medicamentul potrivit, fiindca insomnia lor nu cedeaza la acel tratament. Sporirea dozei, mai ales fara permisiunea medicului, este cel mai rau lucru pe care-l poate face cineva.
Daca ati raspuns cu DA la oricare dintre cele 3 intrebari, nu puteti ignora ce se petrece de fapt in viata voastra. Somnul este barometrul sanatatii noastre emotionale. Toata lumea crede ca e in regula sa suporte problemele cu somnul, fiindca si ceilalti fac la fel. Nu va lasati pacaliti sa credeti asa ceva.
Urmariti planul elaborat de dr. Breus pentru a va ajuta in problema cu insomnia: http://www.doctoroz.com/videos/dr-breus-sleep-diary

OBSTRUCTIA INTESTINULUI SUBTIRE (cistectomie)
Uneori, in intestine, apare un tesut cicatricial care afecteaza modul in care scaunul trece prin acestea. Dupa operatie, de multe ori ramane acest tip de tesut cicatricial care blocheaza scaunul in intestin:

In cazul oricarei operatii (apendicita, cezariana etc.), intestinele - chiar daca sunt doar atinse - incep sa formeze tesut cicatricial.

Aderentele raman lipite de intestine, pe peretele intestinal:


Daca,spre exemplu, ombilicul este in acel loc al aderentei, intestinele se indreapta spre el. Cand chirurgul atinge intestinele, acestea aluneca, se rasucesc si zona respectiva se "sufoca", nu mai primeste sange si se invineteste, moare si se sparge:

Cand se sparge, mancarea din interior este eliberata. Mai jos, avem o imagine a unei bucati de scaun scoase prin operatie de la un pacient:

Sunt 3 semne la care trebuie sa fim atenti:
- vomitatul
- durerea (mai ales in zona ombilicala)
- umflarea, inabilitatea de a elimina gazele.
Daca aveti aceste simptome, trebuie sa contactati un doctor. Orice femeie care a suferit o operatie in zona abdominala este in grupa de risc pentru asa ceva.

  • Cum sa scapati de defectele cele mai suparatoare cu exfoliante 100% naturale.
    EXFOLIANT IMPOTRIVA VERGETURILOR: 3 linguri de zahar, 1 lingura cu suc de lamai si 1/4 ceasca cu lapte. Lamaia e bogata in vitamina C, e acida, deci e un bun exfoliant.

    Dar e foarte importanta si pentru formarea de colagen, reconstruieste unele din structurile de sub piele. Aceasta va ajuta la atenuarea vergeturilor. Laptele contine vitamina A, care e foarte importanta pentru accentuarea reinnoirii celulare. Se amesteca, se ia cu o perie si se da pe zonele cu probleme.

    EXFOLIANT PENTRU "COT DE ELEFANT" : 1/2 lingura de germeni de grau, 2 linguri de ovaz, 1 lingura cu ulei de cocos si 1/4 ceasca de smantana

    Se amesteca, se pune intr-o bucata de celofan si se infasoara cotul.Se maseaza cotul sa intre exfoliantul si se sta 15-20 minute.