joi, 26 iulie 2012

Cele mai grele intrebari despre slabire. Durerile de sezut


Grupa de sange 0 este cea mai raspandita si cea mai veche. Ideea e ca, fiind cea mai veche, stramosii nostri o aveau, iar noi ar trebui sa ne alimentam ca ei - cu tipuri de alimente foarte vechi. Un exemplu de alimentatie pentru aceasta grupa ar fi proteinele slabe (carne de pasare, peste si carnuri slabe). Azi le putem folosi in alte mancaruri, insa aceste alimente sunt de baza. Insa atunci nu existau cereale, deci nu trebuie sa mananci cereale! 
Dr. Adrienne Youdim sustine ca "nu exista dovezi ca grupa sanguina ar afecta reactia la anumite alimente sau abilitatea de a slabi. Dieta e insa prea restrictiva. Din acest motiv, un om care ar putea slabi altfel poate fi intimidat.
Grupa A2 se potriveste unui stil de viata agricol, e o dieta vegetariana. Cei cu aceasta grupa vor consuma: proteine din soia, cereale, legume organice. Se poate consuma mai putina carne si alte produse, precum lactatele. 
Cei cu grupa B3 sunt descendenti ai popoarelor nomade, si trebuie sa manance lactate degresate si sa evite graul si lintea,  care nu le erau disponibile. 
Acesta e conceptul de baza. Intrebarea e daca il putem respecta. Doamna dr. Leslie Bonci spune ca avem la dispozitie mult mai multe optiuni ca niciodata. Pana la urma, fiecare trebuie "sa aleaga ceva ce poate respecta". E grozav daca cineva te ajuta dar, daca ai o dieta restrictiva si vrei sa faci exercitii fizice, poti fi prea obosit pentru ele.

 Toata lumea se intreaba cum sa controleze alimentatia pe baza emotionala? Multa lume crede ca mancarea e terapeutica. Dar, cand iei un medicament, nu iei tot flaconul deodata; la fel e si cu mancarea. Cand mancam sa ne simtim mai bine, trebuie sa controlam cantitatea. Mancam ce ne place. Dr. Leslie Bonci ne sugereaza ca putem face liste: puteti manca ceva sarat, ceva picant sau crocant, insa pe rand. Deci trebuie sa alegem atent ceea ce mancam.

 Cate calorii trebuie sa consumam pe zi ca sa slabim? Consumul zilnic de calorii depinde de metabolismul nostru, de greutatea initiala si de inaltime. Trebuie tinut cont ca 0,5 kg inseamna circa 3500 calorii. Deci daca mananci mai putin cu 500 de calorii pe zi, adica 3500 de calorii saptamanal, pierzi circa 0,5 kg intr-o saptamana. Pentru femei, aceasta inseamna circa 1200-1600 calorii pe zi.

 De ce le e pofta de zahar anumitor oameni? Avem papile gustative pentru asta si ne place. Tuturor le place zaharul, dar, de cele mai multe ori, oamenii nu mananca zahar din borcan. Mananca si grasimi, si alimente sarate si conteaza cantitatea. Nimeni nu mananca doar un jeleu odata. Trebuie sa-l portionezi pe durata zilei; cand ti-e pofta de zahar, de obicei, ai mancat putin si ti-e foame. Atunci, nu vrei un morcov, poate unul invelit in ciocolata. Este indicat ca dupa ce mananci putin, sa bei apa, sa-ti speli gura si astfel gustul dulcelui nu mai ramane si nu vei mai continua sa mananci ca un soricel.
 Cum pot sa slabesc dupa menopauza, in conditiile unui stil de viata mai bun ca cel de dinainte de menopauza, si a unui efort fizic sustinut?  Dr. Youdim sustine ca e o intrebare frecvent intalnita iar solutia e schimbarea stilului de viata: reducerea consumului de alimente, o alimentatie sanatoasa, cresterea nivelului de activitate; mai trebuie insa schimbat cate ceva - mancati si mai putin, faceti si mai multe exercitii fizice, in special exercitii pentru rezistenta.
 Dr. Leslie are un alt sfat pentru femeile la menopauza. In opinia sa, ideea este sa "ai o masa activa. Farfuria trebuie sa fie una foarte mica, cu diametrul de 20  cm. Ideea e sa mesteci mai mult cand mananci. Aranjamentul farfuriei trebuie sa contina multe fructe si legume, el devine astfel apetisant si te obliga sa mesteci; trebuie sa ai in farfurie multe fibre si putine calorii. A doua componenta majora sunt proteinele iar cea mica sunt cerealele. Acestea nu trebuie eliminate, dar sunt din ce in ce mai putine. Organismul trebuie sa consume mai multe calorii in aceste proportii. Farfuria trebuie sa aiba aceleasi elemente la micul-dejun si la pranz (poate nu cu pui dimineata, ci alte proteine). Micul-dejun trebuie luat la o ora de la trezire. Aportul la m icul-dejun trebuie sa fie de circa 300 calorii (pe langa iaurt cu cereale, albusuri de ou, ar trebui sa existe si alimente colorate: portocalii, rosii, galbene sau verzi). Ati putea praji niste spanac cu albusuri de ou dimineata, se poate reduce cantitatea de iaurt.
 Cum slabesc in regiunea abdominala dupa nastere? Dr. Evelyn Minaya spune ca e normal ca femeile insarcinate sa dezvolte un strat de grasime. De aceea, nu poti slabi imediat; prin alaptare, arzi multe calorii, dar conteaza si partea emotionala: stai treaza noaptea, iti faci probleme ca plange copilul. Toate acele emotii cresc cortizonul. Stim ca toate femeile se ingrasa la fel, in zona abdominala si pe coapse, tocmai pentru ca nivelul cortizonului creste. Din pacate, aspectul emotional al maternitatii pe termen lung, apoi grijile fata de parinti, te fac sa iei in greutate. Exista 2 tipuri de grasime: cea din zona dorsala si cea de sub epiderma din zona abdominala, pe care o poti strange cu degetele.




Grasimea din jurul organelor se numeste grasime viscerala. Cand aceasta se acumuleaza, ne creste burta, creste tensiunea arteriala, facem diabet. S-a descoperit ca celulele grase patrund in maduva osoasa si provoaca osteoporoza. Femeile cu mai multa grasime viscerala au mai putina masa osoasa: devii mai fragila si imbatranesti mai repede. Insa grasimea viscerala dispare usor prin dieta si schimbarea modului de viata. La 1-2 saptamani dupa inceperea regimului si a exercitiilor fizice intense, ea incepe sa dispara. Dr. Youdim recomanda persoanelor care nu au o viata activa sa "faca 150 minute de exercitii saptamanal, adica 30 minute de 5 ori pe saptamana" Cand nasti, problema este ca-ti distrugi muschii abdominali, astfel ca femeile fac abdomene degeaba. Iata un exercitiu pentru pauzele publicitare: te lasi in patru labe, iti sugi burta si ridici abdomenul (pozitia pisicii); lasi capul in jos si ridici abdomenul, respiri si numeri pana la 4. Apoi relaxezi abdomenul si ridici capul. Ca sa fie si mai greu, din aceeasi pozitie inconvoiata, ridici genunchii si te sprijini pe varfuri. Respira de 10 ori, de fiecare data in 8 timpi (4 secunde pentru inspiratie si 4 pentru expiratie). Pentru pozitia cainelui: stai in patru labe din nou, ridici piciorul drept, cu genunchiul pe sol, te uiti la stanga si arunci piciorul in stanga, apoi, in directia opusa. Piciorul il duci in aceeasi parte ca si capul. Acest exercitiu este pentru muschii oblici. Se face exercitiul 30 de secunde pe o parte, apoi - pe cealalta. Deoarece iti incordezi muschii fara sa ridici nimic, muschii nu se distrug: lucrezi muschii de pe mijloc, dar si pe cei oblici cu manevra de "dat din coada" a pozitiei cainelui. Poti face seturi de 2-3 miute.
Ce alimente se depun pe abdomen si care alimente ajuta la eliminarea grasimii abdominale? Dr. Leslie admite ca oamenii fac anumite greseli, in primul rand cu bauturile. Nimeni nu se gandeste la ele ca la o sursa de calorii, dar sunt importante, mai ales alcoolul: contine multe calorii si iti provoaca si foamea. In plus, cand consumi alimente cu zaharuri, vrei tot mai multe si cantitatea devine problematica.Apoi mai este si absenta alimentelor colorate din alimentatie. Alimentele care ne ajuta sa slabim sunt cele cu multe fibre (ca sa mesteci), carnea slaba, lactatele slabe si leguminoasele. Puteti incorpora si putine grasimi, nu multe (putin unt de arahide sau avocado), si mai ales condimente.  In cazul nefolosirii condimentelor, alimentele sanatoase nu au gust si vom manca altceva si vom bea mai mult. Iata alimentele ce trebuie consumate pentru a arde grasimea abdominala si cele pe care sa le evitati.
De evitat: alimentele ambalate, uleiul partial hidrogenat,  faina imbogatita. Acestea te ingrasa pe abdomen pentru ca provoaca inflamatii. Organismul face fata inflamatiei si stresului acumuland grasime abdominala. Cand esti stresat, acumularea grasimii abdominale e un raspuns hormonal natural. Stramosii nostri se stresau in vremuri de foamete, deci stresul cronic era referitor la lipsa alimentelor. Astazi insa, vei consuma alimente fara a fi nevoie iar organismul le depune pe abdomen. Alimentele iti cauzeaza stres fara sa-ti dai seama. 
Alimente recomandate pentru eliminarea grasimii abdominale: avocado, ceai verde, cerealele integrale. Pentru mai multe detalii, urmariti varianta in engleza aici: http://adf.ly/B9fkL
iar clipurile aici: http://adf.ly/B9fu1


DURERILE DE SEZUT (din interior)
Ele apar din 3 cauze frecvente: 
- fisurile anale (apar frecvent la femeile insarcinate, sau din cauza intinderilor). Sunt mici fisuri in anus, provocate de excremente dure care trec pe acolo. Mucoasa anala e foarte delicata si, la femeile insarcinate sau la persoanele constipate, problema e ca micile fisuri se pot accentua. Pe langa aportul de fibre, daca ai aceasta problema si nu ii depistezi o alta cauza, trebuie sa-ti relaxezi musculatura, astfel incat zonele afectate sa nu se rupa. O solutie este injectarea de botox in musculatura sfincterului anal, care se relaxeaza si opreste agravarea durerii.
- hemoroizii - afecteaza circa 10 milioane de oameni. Ei se formeaza in rect. Cand stai pe toaleta, iar partea de jos a intestinului se contracta, exista niste vene care sunt comprimate si fortate sa iasa afara. Asa arata un hemoroid intern:
Apoi, acesta creste, venele sunt impinse in afara. Pot aparea si hemoroizi externi, prin acelasi mecanism. 
Hemoroizii interni nu dor, dar sangereaza. Sunt foarte frecventi pe timpul sarcinii, provocati de constipatie sau de numeroase alte cauze. Exista tratamente fara reteta, geluri si creme cu hidrocortizon, foarte eficiente. In concentratie de 1%, e disponibil fara reteta si se aplica de 2 ori pe zi . Aplicate ideal dimineata si seara (pentru o saptamana), sunt foarte eficiente. Cand folosesti hartie igienica, aceasta e ca un glaspapir; posteriorul tau, deja putin iritat, se irita si mai tare de la hartia igienica. Dr. Oz ne recomanda sa ne stergem la fund cu ceva umed, fie servetele umede sau putem umezi hartia igienica.
- boala proctalgia fugax - este o durere intensa de sezut, de la cateva secunde pana la o ora. Sunt niste crampe rectale.Muschii trebuie sa fie relaxati pentru ca nu mai sunt irigati cu sange asa cum trebuie. Una din cele mai bune terapii este realizata prin intermediul unei mingii de tenis. Mingea se pune in zona perineului (intre zona genitala si anus), te asezi pe ea (pe un scaun) si te misti usor stanga-dreapta; acest lucru relaxeaza zona si ajuta in aceasta problema.


REMEDII NATURALE PENTRU BOLILE DE INIMA
- ceai negru
- terci de ovaz
- spanac
- orez brun
- avocado
- soia
- edamame
Ceaiul negru are numeroase beneficii; antioxidantii din el previn rigidizarea arterelor. Terciul de ovaz e bogat in fibre si reduce colesterolul. Spanacul e bogat in fier si previne bolile de inima. Orezul brun e bogat in vitamine si fibre, reduce colesterolul. Avocado contine grasimi mononesaturate, care reduc colesterorul - ca si soia.


FRUCTE
1. Ce fruct iti confera mai multa energie: papaya sau grapefruitul? Papaya contine de 2 ori mai multa vitamina C (ce ajuta la absorbtia fierului). Lipsa de energie se datoreaza carentei de fier din organism.
2. Cand vrei sa slabesti, e mai bine sa consumi piersici sau pere? Perele sunt printre cele mai bune surse de fibre si, la acelasi numar de calorii, din 3 pere sau 3 prajiturele, s-a facut un studiu si femeile care au consumat perele (nu prajiturelele) au slabit - chiar la acelasi numar de calorii!
 3.  Care fruct combate mai eficient imbatranirea: prunele sau ananasul? Prunele sunt o sursa grozava de antioxidanti, contin si vitamina A, care stimuleaza dezvoltarea tesuturilor, e printre cele mai importante vitamine pentru epiderma si o intinereste.