luni, 9 iulie 2012

Doctor Oz - Afte. Icter. Imbunatatirea imunitatii. Prevenirea atacului de cord

Aftele ("canker sores") sunt destul de frecvente si sunt provocate de ceea ce bagam in gura, mai ales pasta de dinti. V-a durut si stomacul inainte de aparitia aftei? Daca da, puneti lucrurile cap la cap:
Unele paste de dinti pot provoca afte; tot periind, mai ales cu o periuta de dinti mai agresiva, tesutul e "iritat" (asemeni actiunii unor chimicale) si se ajunge la afte. Pasta de dinti Squigle nu contine agenti spumanti ca multe alte paste.
Primul semnal de alarma e afta supulenta (cea din interior) si al doilea, este afta uscata (din exterior):
Cele de la exterior sunt provocate de virusi. Cei mai multi dintre noi purtam virusul herpes simplex. 90% dintre noi facem herpes pe parcursul vietii. Daca sistemul imunitar e slabit sau virusul s-a reactivat, incet apar probleme si ajunge sa arate asa:


La inceput, infectia nu e evidenta, insa cu timpul se transforma. Acea materie de pe buze e foarte infectioasa si se raspandeste rapid de la om la om. Daca aveti astfel de afte, crema Abreva e eficienta. Nu trebuie sa va fie rusine daca aveti afta deoarece toti purtam virusul, insa sistemul imunitar poate fi mai slabit. Folositi ceai de lamaie ("lemon balm tea") pentru tratarea aftelor.


Un alt semnal de alarma din gura e atunci cand zona de sub limba se ingalbeneste - ICTER:
E unul dintre primele locuri in care apare; e aproape de sistemul circulator si se extinde rapid. In corp avem ficatul si pancreasul care secreta chimicale in corp. Bila contine bilirubin care ajunge in sange, in celulele ficatului. Daca acestea se infurie, nu pot procesa chimicalele si le trimit inapoi in corp ca toxine. Prin sange, se raspandesc in tot corpul, mai ales in locuri foarte vascularizate, cum ar fi sub limba. Aceasta se coloreaza si toxinele se depoziteaza in corp. Insa, inainte sa apara altundeva, sunt vizibile sub limba. Daca depistati acolo problema, va puteti trata mai devreme.


ALIMENTUL SECRET PENTRU IMBUNATATIREA IMUNITATII:
Alimentele sunt farmacia naturii. Iata secretul pentru a slabi, a va imbunatati imunitatea si a combate cancerul: ciupercile. Unele sunt mai puternice decat altele. Dieteticianul Elizabeth Ward ne ajuta sa le recunoastem: "Ciupercile sunt energizanti nutritionali.  Contin la fel de multi antioxidanti ca legumele intens colorate, contin multe vitamine si minerale si putine calorii. Cel mai popular soi de ciuperci sunt champignon ("white button"). Studiile arata ca pot preveni cancerul la san in celulele animale si umane si pot preveni cancerul de prostata. Nu exista date stiintifice, insa le putem manca zilnic. Puteti inlocui chips-urile cu ciuperci si asa puteti manca si mai multe.
Urmatorul soi: ciupercile panini sau ciuperci baby portobello (engl.:"crimini"). Acestea sunt grozave pentru slabit, te fac sa te simti plin.


Se pot folosi in amestec cu vita (iar 50% din cantitatea de carne o puteti inlocui cu ciuperci); se poate face si taco, sau se adauga in paste: contin putine calorii, colesterol redus, grasimi putine, fibre multe care ne fac sa ne simtim mai mult timp plini. E foarte buna ideea inlocuirii carnii si, in plus, in acest mod se pastreaza gustul de carne.
Ultimul soi sunt ciupercile mitaki (engl.:"maitake"): acestea contin multa ergotioneina


Ele contin potasiu (care reduce tensiunea, previne atacurile cerebrale si de cord). Se poate prepara cafea in care se pun ciuperci mitaki ("Ming Tsai's maitake coffee").


ALIMENTE PENTRU PREVENIREA ATACULUI DE CORD:
- Ce aliment scade tensiunea? 
SPANACUL - contine magneziu si scade tensiunea
- Care aliment scade colesterolul?
PRUNELE USCATE - contin fibre solubile care absorb colesterolul, dar si potasiu, un mineral esential pentru tensiune.
- Ce aliment controleaza glicemia?
FLORICELELE - contin fibre si astfel reduc absorbtia de orice, controland glicemia si mentinand inima sanatoasa.