luni, 30 iulie 2012

Spasmele musculare

 Nervii trimit stimuli muschilor; pot fi stimuli usori, care ne fac sa ne miscam in directia dorita, fiindca asa functioneaza organismul. Insa, uneori, nervul o ia razna - asa se intampla cand avem un spasm. Spasmul apare din mai multe motive: deshidratare, nivel scazut de magneziu, de calciu etc. Noaptea, cand dormim, nervii (reprezentati cu alb) transmit stimuli muschilor: 
Pe masura ce coboara, nervii duc electricitate in muschi, care se contracta. Cand apar la ochi, doctorul Oz spune ca e primul semn de oboseala exagerata, ochii incep sa se zbata; problema cu ochii e ca sunt multi muschi in jur, care se irita rapid; intrebarea e daca e o problema grava. Daca dureaza mai mult de o saptamana, poate fi o problema neurologica sau hormonala (a glandei tiroide); nu sunt spasme continue, ci se zbate din cand in cand. Pentru rezolvarea acestei probleme, solutia sunt sarurile Epsom; se pun in cada si magneziul se absoarbe prin piele; 2 cani se absorb imediat; se sta in cada 15 minute.
Crampele la gambe sunt comune. O solutie ar fi urmatorul exercitiu: va sprijiniti cu palmele de perete, relaxand gambele (se indoaie genunchii)


NOI BAUTURI MIRACULOASE PENTRU SANATATE
Iata 3 noi feluri de lapte cu avantaje fata de laptele de vaca:
LAPTELE DE COCOS -  cel neindulcit este bun in curele de slabire. Cel la cutie e diferit fata de cel din conserva (cu 550 calorii, e folosit ca grasime la copt, se pune pe cereale, in cafea) - are doar 50 de calorii, 5 grame de grasime pe portie. Grasimea din cocos e metabolizata diferit fata de grasimea din alte feluri de lapte. Studiile arata ca se metabolizeaza mai repede, nu se depune pe solduri si se arde rapid.
LAPTELE DE MIGDALE - face bine la ten pentru ca migdalele au multa vitamina E, laptele continand aproape jumatate din cantitatea zilnica. Vitamina E este incorporata natural in ten, il protejeaza de soare si imbatranire. Reduce ridurile si face pielea mai fina.
LAPTELE DE CANEPA - se face din seminte de canepa; teoretic, "iarba" si aceste seminte sunt din aceeasi familie. Insa cu asa ceva nu te droghezi. Acest lapte te energizeaza, poate stimula memoria si contine multi acizi grasi Omega-3. Doua treimi din creier reprezinta grasime care mentine creierul sanatos si usureaza o comunicare rapida. Incercati-l in cafea si profitati de beneficii.


Este una dintre cele mai importante vitamine si, daca nu avem suficient din ea, poate fi motivul din spatele bolilor si al oboselii: vitamina C. Ea previne distrugerea colagenului din corp si e un antioxidant eficient. Ne ajuta sa facem fata stresului, reduce riscul de cancer, boli cardiologice si artrita.
O portocala are 70 miligrame de vitamina C, adica aproape intreaga doza zilnica. Avem nevoie de 75 miligrame pe zi.
Ardeii rosii contin si ei vitamina C; cei verzi contin vitamina C, mai multa decat portocalele, dar mai putina decat cei rosii.
Suplimentul de vitamina C - studiile arata ca vitamina C nu previne racela, ci ii scurteaza durata. Cand simti ca te ia raceala, ia 500 miligrame de vitamina C atat timp cat simti ca ti-e rau.