vineri, 3 august 2012

Botox adevarat sau botox contrafacut. Slabeste 9 kg in 8 saptamani

Botoxul este pe primul loc la procedurile cosmetice cel mai putin invazive din America de azi. Anul trecut, s-au efectuat peste 5 milioane de proceduri de acest fel, o crestere socanta de aproape 600% in ultimii ani.  Toata lumea pare sa vrea asta, dar  la un cost mediu pe sedinta de $300-$500, nu toata lumea isi permite procedura. Pentru a face fata cererii in crestere la preturi reduse, botoxul a devenit cea obisnuit pe piata. Magazine din mall-uri au oferte de nerefuzat; desi este ilegal, poti cumpara botox de pe internet, cu livrare acasa si cu instructiuni de folosire. Insa este impotriva legii ca oricine altcineva in afara de medici si asistente, sau alte corpuri medicale profesioniste sa administreze aceasta toxina care poate fi periculoasa. Deci cum stii ca locul cu pret avantajos este in interesul tau? Ajuns in mainile nepotrivite, iti poate periclita aspectul si chiar viata.
De ce este botoxul asa periculos? Doctorul Arthur Perry  raspunde: "Cand ceva e atat de popular, oamenii cred ca este simplu. Doctorii care nu au destui bani din cauza crizei economice sau care nu isi recupereaza banii de la asigurari incep sa injecteze botoxul. Asta nu e bine. Am vazut multe rezultate proaste ale aplicarii acestuia, tocmai din acest motiv. Uneori insa nu e vorba nici macar de asta. Am vazut magazine cu botox chiar pe plaja!" Care e cel mai mare risc la un implant cu botox? "In fond, botoxul paralizeaza niste muschi; este foarte sigur. Riscurile obisnuite sunt vanataile si poate o usoara asimetrie. Dar este un medicament puternic, ce poate paraliza muschii care permit inghitirea. Poate paraliza si muschii care permit respiratia."  
Mai multe detalii in varianta din limba engleza: http://healthybodydaily.com/dr-oz-plastic-surgery-alternatives/dr-oz-botox-fake-botox-in-clinics-up-by-at-least-20-percent
Injectarea cu botox a adus un cuplu in pragul mortii tocmai pentru ca nu au cercetat problema indeajuns. Chiar dupa ce li s-a injectat botoxul, au inceput sa aiba niste simptoame asemanatoare gripei: oboseala, durerere in tot corpul...insa abia a doua zi, la trezire, simptomele s-au inrautatit: dificultati in respiratie, inima batea necontrolat. Pana au ajuns la Urgenta, deja nu mai reuseau sa articuleze bine. Doamna a intrat in stop cardiac, a necesitat resuscitare. La 48-60 ore de la injectare, amandoi au fost conectati la aparate. Dupa ce au putut respira normal, adica dupa 3 luni, au avut nevoie de recuperare, au trebuit sa invete sa redeschida ochii, sa mearga, sa vorbeasca. Faptul ca ambii sunt acum in viata este un miracol. Prima intrebare a doctorului Oz pentru cei doi este: "Cu ce v-au injectat?" "Am ales injectiile cosmetice aprobate de FDA. Insa de fapt, ne-au injectat cu toxina botulinica bruta, tip A." Dr. Oz: "De unde se ia asa ceva?" "Au achizitionat-o de pe net, cum ai aratat in prezentare. Ulterior, am colaborat cu FDA si au scos-o din alte 200 de cabinete." "Ce se face cu toxina botulinica bruta? Pentru ca nu asta se foloseste pentru botox." "Botoxul cosmetic se face din toxina botulinica bruta tip A." "Erica, tu esti medic. Cand ai ajuns la acel cabinet, sigur ai pus niste intrebari ca sa vezi daca erau profesionisti?" "Nu eram la prima vizita acolo. Era o clinica medicala cu doua etaje, erau cinci medici, probabil si cinci asistente, trei tehnicieni...Daca esti medic si mergi la alt medic, te astepti la cea mai buna ingrijire. Asa ca e posibil sa fi lasat garda jos. Dupa ce am indurat, ne-am propus sa ne asiguram ca asa ceva nu i se va mai intampla nimanui. De aceea suntem aici."
Dr. Brian Liang se alatura si el discutiei  si raspunde intrebarii dr. Oz cu privire la ce ar trebui sa stim despre substantele contrafacute: "E Vestul salbatic. Numai pe Coasta de Vest e o crestere cu 20% a cazurilor de clinici cu botox contrafacut. Depinde de etica oamenilor care-l cumpara, pentru ca se poate gasi peste tot. A miliarda parte dintr-o uncie poate ucide. Diferenta dintre cantitatea folosita ca tratament antirid si otrava e de greutatea unei gene. Cum ne protejam, totusi? Trebuie sa fii un consumator informat, aduna informatii de la profesionisti. Intra pe internet si cauta site-urile oficiale. Avem si noi un site: www.safemedicines.org  Suntem o organizatie nonprofit specializata pe siguranta medicamentelor. Punem la dispozitie toate informatiile, astfel ca atat medicii ce cumpara asa ceva, cat si pacientii sa stie cum sa obtina substanta veritabila si cum sa se protejeze."
Trebuie sa puneti 3 intrebari inainte de a va injecta cu botox:
1. Cine face injectia? 
Cum iti dai seama ca acea persoana e cea potrivita pentru tine? Tipurile de medici care injecteaza botox sunt chirurgii plasticieni, dermatologii, oftalmologii si otorinolaringologii pregatiti corespunzator. Se pare ca autorizatia pentru a injecta cu botox se poate obtine intr-o singura zi si, atentie, se poate obtine online! Dr. Oz crede ca trebuie sa mergeti la cineva care face cel putin cateva injectari pe saptamana, cineva cu experienta. E mult mai important cat de profesionist se comporta cineva cand realizeaza procedura, decat daca este un profesionist. Multi sunt profesionisti ce si-au luat autorizatia in 24 de ore, online, dar nu se comporta profesionist. 
2. Ce fel de botox este?
Mai intai, daca pretul e prea bun, e un semn ca trebuie sa pleci, fiind un indiciu serios ca exista o problema. Apoi, uita-te pe sticla, insista sa ti-o arate. Asigura-te ca u a fost folosita. Pe eticheta trebuie sa scrie: Allergan, Botox Cosmetic, sa aiba holograma tridimensionala a firmei si sa nu fie expirat. 
 Exista un capac de metal la aceste produse; daca a fost scos, inseamna ca produsul a mai fost folosit. Problema e ca, daca s-a folosit cu peste 24 de ore in urma, nu mai este eficient.
3. Unde mergi pentru injectii?
Nu se pot face injectiile acasa sau intr-un spa, ci doar intr-un cabinet medical. Cel mai sigur ar fi sa vorbesti cu oameni care i-au fost pacienti acelui doctor, ca sa obtineti niste pareri.  Pretul e si el determinant, asa ca daca nu costa intre $300-$500, fiti siguri ca nimeni nu o sa va dea botox platindu-l el. 

  • Slabiti 9 kg in 8 saptamani:
Doctorul si Oz doctorul Roizen s-au asociat si au scris o noua carte despre slabit: "You losing weight". Din ea, aflati cum sa slabiti 9 kg si totusi sa va traiti si viata, prin cele 99 de ponturi rapide. La slabit, cel mai dificil de realizat este controlarea emotiilor: te simti vinovat cand iei primul fursec si ti-e rusine sa recunosti  in fata prietenilor ca te-a invins o cutie cu dulciuri. Nu trebuie sa treci prin acea vale a rusinii si a vinovatiei, ci sa tii un regim inteligent. E usor, pentru ca schimbarile mici conteaza foarte mult. 
Exista 20 de boli principale cauzate de obezitate: 
- Boala coronariana - inima e cel mai "poetic organ al nostru", sustine dr. Oz. 
- Hipertensiune si atac cerebral - creierul, un organ unic, care ne face diferiti
- Diabet, cancer de colon, cancer mamar
- Steatoza hepatica - sau "ficatul gras" este o problema pentru ca multe persoane nu-si dau seama ca au depozite de grasime in ficat.
- Boala arteriala periferica, calculii biliar, apnee in somn - cand respiratia e afectata de depozitele de grasime, nu poti sa dormi si din aceasta cauza te ingrasi fara sa-ti dai seama.
- Astm, osteoartrita, boala Alzheimer, angina, boli renale, cancer endometrial, insuficienta cardiaca congestiva, insuficienta respiratorie, reflux gastric
Iata care sunt motivele, ne referim la INFLAMATII. Preocuparea principala nu e doar cauza bolii (adica obezitatea), ci inflamatia care duce la cresterea productiei de hidrocortizon. Acest lucru ridica nivelul de stres si chimia se intoarce impotriva ta. Sa pretindem ca parasuta din imaginea de mai jos este corpul uman. Ea sta jos cand corpul e calm. Cand ai greutatea potrivita, nu prea apar inflamatii, iritatii:




Dar daca incepi sa-i adaugi greutate, incepe sa creasca inflamatia, devii tot mai tensionat, corpul nu se simte bine si se agita. Hidrocortizonul "zboara":



Slabind, incepi sa pierzi greutatile si, daca incepusesi sa dezvolti semne de boala, inflamatia se reduce. Chiar si daca ai slabit numai jumatate de kilogram, se reduce inflamatia din corp! Nu e nevoie sa slabesti 9 kg ca sa ai beneficii, pentru ca ele apar deindata ce incepi sa slabesti. 
1. Stabileste-ti echipa. Ai nevoie de cineva care sa te blocheze in caz ca-ti aduce cineva o prajitura. Ai nevoie de cineva care sa te sustina si care sa-ti ia din fata cartofii prajiti. 
2. Planifica-ti ce mananci. Vreau ca jumatate din farfurie sa fie plina cu mancaruri colorate: dovlecei, morcovi, capsune...toate conteaza.  Ouale - cam un sfert din farfurie. Poti avea proteine pe un sfert din farfurie si poti pune cereale integrale pe ultimul sfert de farfurie.



3. Creeaza o falsa senzatie de satietate. Vrem sa mananci mai intai ceva lipide; ar putea fi 6 nuci, 12 migdale sau 20 de alune.Acestea iti dau senzatia de satietate si transmit un mesaj creierului: "M-am saturat". Le iei cu 25 minute inainte de masa.
4. Intoarce!  Toti avem probleme, suntem oameni si facem greseli. Dar putem depasi momentul, este ca un GPS care te dirijeaza, iti da sfaturi pe durm. Ce se intampla daca ratezi o curba? Asta ar trebui sa fie mantra ta. Cu prima ocazie, intoarce. Invatati sa va iertati pentru ca altfel veti trai vinovatia si rusinea de care s-a discutat mai devreme. Cand esti in vale, nu mai vezi soarele. 
5. Rasplateste-te! Daca progresezi in atingerea scopului, iti poti face un masaj la talpi, iti poti lua haine noi pentru sala...Iti poti masa muschii coapselor ajutandu-te de niste tuburi elastice; te asezi intr-o parte si, sprijinindu-te intr-o mana, faci miscari de du-te vino pe acel tub.
6. Fa miscare! Daca te plimbi doar 30 minute pe zi, conteaza enorm.

  • Adevarat sau fals:
- Cu cat iei mai multi antioxidanti, cu atat esti mai sanatos. FALS! Ca orice in viata, excesul, fie si la ceva bun, poate fi daunator. - Cand sunt luati pe cale orala sau folositi local (inghititi sau aplicati pe piele), antioxidantii nu dau aceleasi rezultate. ADEVARAT. Antioxidantii, de obicei, nu dau aceleasi rezultate daca-i iei pe cale orala, ca in cazul in care-i aplici pe piele.
- Condimentele precum: cuisoare, ghimbir si scortisoara stimuleaza metabolismul, dar au un continut scazut de antioxidanti. FALS! Unele condimente au mai multi antioxidanti per gram decat fructele si legumele. Contin mai multi antioxidanti decat orice alta mancare.