vineri, 3 august 2012

Furculita, nu cutit! - schimbati-va alimentatia! 5 alimente ce reduc riscul de cancer. Lesinul

Doctorii trateaza oamenii cu bisturiul. Insa s-ar putea obtine rezultate mai bune cu o simpla furculita. Emisiunea aceasta vrea sa schimbe definitiv felul in care mancati. Puteti face trei schimbari majore cu care sa evitati sa muriti de cancer si boli de inima. Aceste metode au fost aflate de catre dr. Oz dintr-un documentar pe care l-a adorat: "Forks over knives". 
"Ar putea fi prima generatie de copii care sa traiasca mai putin decat parintii. Diabet , obezitate etc.; aceste boli costa SUA peste 120 de miliarde de dolari pe an. Bolile de inima sunt ceva ce nu ar trebui sa existe. Cei care au crescut in: Japonia, Coreea, Filipine nu au boli de inima, cancer de colon, de san, de prostata, artrita sau scleroza multipla. Harta cazurilor de cancer din China e impresionanta: dieta occidentala nu exista acolo, nu se consuma lactate sau carne procesata. Putem preveni cancerul doar prin ceea ce mancam. Prin dieta occidentala, 500.000 oameni isi expun inima bolilor, in acest an. Nimic din medicina nu schimba la fel ca dieta aceasta. Daca credeti ca sanatatea are o baza genetica, sunteti deja o victima. Oamenii trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru sanatatea lor si sa manance mai multe mancaruri pe baza de plante. Simplu."
Alaturi de dr. Oz s-a aflat autorul filmului "Furculita, nu cutit", care a fost intrebat de ce a vrut sa faca acest documentar. "In primul rand, am avut acces la cateva date incredibile.Ne-am bazat pe cercetarile a doi medici, dr. Esselstyn si dr. Campbell, care au scris studiul despre alimentatia chineza. Informatiile de aoclo erau asa importante si asa bine prezentate, incat am simtit nevoia sa ajunga la o mare parte din populatie." El insusi si-a schimbat alimentatia si stilul de viata; cand a inceput, avea 105 kg si tensiune de 14 cu 8. Colesterolul era 157, cu mult peste limita iar nivelul inflamatiei corpului era 6. Dupa 3 luni, el a ajuns la 95 kg si la o tensiune de 11 cu 7, colesterolul a scazut la 80, iar nivelul de inflamatie e de 2,8.
Cei doi pionieri ai acestui tip de alimentatie au fost si ei in studioul dr. Oz: dr. Esselstyn si dr. Campbell, autorii unui studiu revolutionar. Cartea lor vorbeste despre relatia dintre alimentatie si boli. Dr. Campbell a descoperit ca "noi putem opri sau declansa evolutia cancerului doar pe cai nutritionale. Am aflat, de exemplu ca, prin consumarea in exces a proteinelor se declanseaza cancerul. Daca opresti acest consum, opresti si boala. E valabil pentru proteinele animale, nu pentru cele vegetale!"
Cat de greu e sa convingi oamenii sa adopte o dieta vegana? Dr. Esselstyn raspunde: "Am tratat initial 220 de pacienti. Cam 92% au acceptat dieta. Si cred ca au inteles ca nu e nevoie sa ajunga la operatie, ca pot face ei insisi in asa fel incat sa anihileze boala".
Asadar, exista 3 grupe de alimente pe care TREBUIE SA LE EVITATI ca sa nu faceti cancer sau boli de inima, sustine dr. Barnard- profesor asociat la Universitatea Washington. El se hraneste asa de 25 de ani.
1) Nu mai mancati CARNE:  nu e vorba doar de carnea rosie, ci si de: pui, peste, oua si toate produsele de origina animala. Doctorul Oz spune ca el e de acord sa mancam mai putina carne, insa nu deloc; sotia lui e vegetariana, asa ca acasa ei mananca in felul acesta. Insa pestele e unul dintre preferatii dr. Oz si a fost socat sa afle ca dr. Barnard ii recomanda sa nu mai manance nimic ce misca si are parinti. Pestele are asa ceva, deci de ce sa nu-l mancam? "Noi vorbim mult despre avantajele lui. Oamenii stiu ca pestele are Omega-3 si asa ceva face bine. Adevarat. Insa majoritatea grasimilor din peste nu sunt Omega-3, ci un amestec complet inutil pentru organism. Pestele are si colesterol si nu contine ce ne trebuie, nu are fibre, nu are vitamina C, nu are proprietati vindecatoare". Daca renuntam la orice fel de mancare, din ce ne luam proteinele? Exista proteine in cereale: nuci, fistic,  migdale, dar cele mai bogate in proteine sunt soiurile de FASOLE:


Si nu numai ca acestea contin proteine, dar au si fibre solubile, care scad colesterolul si sunt si ieftine. Un alt lucru important care trebuie consumat e vitamina B12.  
2) Urmatorul grup de alimente ce trebuie exclus sunt LACTATELE. Aici nu e vorba doar de excluderea laptelui, ci si de branza, iaurt, TOATE lactatele. Motivul este ca ele contin acizi saturati chiar mai mult decat carnea! Este foarte usor sa te hranesti bine chiar si fara lactate. Pentru a nu ramane fara: calciu, potasiu si vitamina D, avem urmatoarele legume ce contin:
- calciu: broccoli -contine 30% proteine si mult calciu absorbabil. Acelasi lucru e valabil si pentru varza de Bruxelles.




Avem calciu si potasiu si in fructe. Iar adevarata sursa de vitamina D este lumina solara. Laptele contine vitamina D, dar e adaugata in fabrici, nu e naturala. Consumand lapte de soia sau de migdale, ai doza de vitamina D. 
3) ALIMENTELE SEMIPREPARATE .Cu ce le inlocuim? Nu e vorba de o dieta fara carbohidrati, ci de una sanatoasa. Hranindu-va asa veti slabi, insa sa stiti ca nu e o dieta, ci un mod diferit de a concepe alimentatia zilnica. In multe locuri din lume acest tip de viata este firesc. Alimentele recomandate in schimb sunt: cereale integrale (si paine facuta din ele), seminte (daca vreti sa rontaiti), insa grupa cea mai buna este a fructelor (lamai, chitre).
O sa ne surprinda, insa dr. Barnard considera si ULEIUL printre alimentele rafinate. Ganditi-va, de unde avem uleiul de masline? Nu exista un robinet la fiecare maslin, ci se iau 10.000 de masline, se arunca toate fibrele si pulpa si ramane uleiul din sticla. Iar oamenii il toarna peste salate si paste, intrebandu-se apoi de unde provine toata grasimea: de la ulei! De aceea, dr. Barnard pune pe salata otet balsamic sau de alt fel sau foloseste zeama de la o lamaie.
Iata cum arata stomacul nostru cand este satul:

 Cand mananca toate acele plante, stomacul se umple si-i transmite un semnal creierului. Nu-i transmite doar ca e satul, ci si ca stomacul e intins la maximum. Cand mancam alimente obtinute prin rafinare, stomacul nu se intinde:
Uleiul joaca  un rol mare, se vede in a  treia imagine ca uleiul contine caloriile necesare, insa nu intinde stomacul absolut deloc. Acesta e motivul pentru care ne ingrasam. Sa revenim la asezonarea salatei, un pas important pentru multi oameni. Ce trebuie folosit pentru a renunta la ulei? Se poate pune putin CIMBRU care se adauga in SUC de LAMAIE si putin USTUROI, sunt 3 ingrediente ce sunt foarte usor de folosit. Amestecul se toarna imediat peste salata. Sau pentru un alt tip de gust, se poate incerca ARDEI IUTE.
Iata cateva exemple pentru micul-dejun, pranz si cina. La micul-dejun, se pot folosi cerealele de moda veche, la care se adauga caise si scortisoara. La pranz, mancam salata,  iar la cina - fettucini din faina integrala cu sparanghel la gratar si un sos de rosii fara ulei, turnat deasupra. Un grup de 30 de femei au incercat acest tip de dieta. Doar 10 din 30 au rezistat 5 zile. 

  • Iata 5 lucruri pe care trebuie sa le aveti in bucatarie ca sa preveniti cancerul:
 1. DROJDIA NUTRITIVA - valoarea nutritiva a acesteia e atat de mare, incat nu ne putem permite sa n-o consumam. E un inlocuitor foarte  bun pentru branza (care contine grasimi saturate). E si o sursa grozava de proteine, o sursa excelenta de fibre. Doua linguri de asemenea drojdie contin 4 grame de fibre. Se poate folosi la orice, are un gust cam ca de alune. Poate fi pusa si la pizza, in loc de branza, in popcorn. E noul parmezan. 
2. CAPSUNE CONGELATE - reduc riscul cancerului de esofag. Un studiu recent arata ca au de 10 ori mai multi antioxidanti decat capsunele obisnuite. 
3. RUBARBA - multi nu stiu ca nu trebuie sa mananci frunzele de rubarba, fiindca sunt otravitoare! Un studiu recent arata ca, prin fierbere, rubarba isi mareste continutul de polifenoli, acestia aparandu-ne de cancer. 
4. ANDIVELE - un aliment ce reduce riscul de cancer ovarian. Ele contin antioxidanti, fibre care va inlocuiesc usor regimul actual. 
5. INGHETATA DE BANANE - imaginati-va o inghetata care reduce riscul de cancer la rinichi. Ne ferim de lactate (care pot cauza cancer), astfel ca reteta acestei inghetate are 3 ingrediente: banane inghetate, extract de vanilie si nucsoara. Peste acestea, putem presara ceva pe deasupra: nucsoara. Bananele contin: potasiu, magneziu.


LESINUL - Ce facem? Ce NU trebuie sa facem?
Oamenii lesina fiindca nu mai au suficient sange sa le treaca prin creier. Creierul poate sta neoxigenat cam 3 minute, pana sa lesinati. Ce trebuie facut? 
1) In primul rand, suni la Urgente. Apoi, verificam daca respira si are puls. Pulsul se ia de la incheietura. Daca respira, de obicei are si puls. Iti apropii fata de cea a persoanei si vezi daca toracele i se misca regulat; asta inseamna ca respira.
2) Ridica-i picioarele cu 20 cm mai sus de cap. Iata de ce 20 cm sunt de ajuns: cand te ridici brusc, sangele coboara dinspre cap catre picioare. Cand lesinati, organismul adopta o strategie de protectie: incearca sa aduca sangele inapoi la creier. Insa cand cineva a lesinat, pot exista sangerari interne, probleme la inima... ridicand 20 cm picioarele, ajutati ca sangele sa ajunga la cap. 
3. Desfa orice articol de imbracaminte care e strans. Se poate ca unele parti din corp sa se umfle. Asa ca, descheiati orice nasture si chiar rupeti bluza, la nevoie. Cu delicatete. Asa, sangele revine la cap si rezolva problemele principale.
Ce NU trebuie facut?
1. Nu trebuie sa misti persoana lesinata. Nu trebuie s-o lasi sa se ridice vreme de 10 minute.
2. Nu o lasati neinsotita fiindca ar putea lesina iar. 

  • ALERGIA - tratamente homeopate
 Masca faciala din terci de ovaz : 1-2 linguri de fulgi de ovaz ("colloidal oatmeal") la care se adauga apa calduta pana se obtine consistenta dorita. Se acopera cu un prosop iar efectele se vad dupa cateva minute. Se gaseste in farmacii la $6 cutia.
  • PUNGILE DE SUB OCHI 
Se pun felii reci de cartofi peste pleoape pentru ca in acest mod vor contracta vasele de sange. La fel fac si feliile de castraveti.
  • CONGESTII NAZALE/ SINUSURI
Uleiul de susan si niste piper negru macinat se pun in palma si se ia cate putin si se pune sub nari. Se inhaleaza amestecul timp de 3 minute. Te face sa stranuti si iti curata nasul.