luni, 6 august 2012

Sofranelul impotriva grasimii de pe abdomen

Exista o arma secreta straveche impotriva grasimii, care are o revenire. Se numeste SOFRANEL. Prima oara a fost descoperita in Egipt, acum peste 4000 de ani. Azi poti cumpara sofranel in multe forme: de la ulei de gatit la suplimente.  Unii cercetatori pretind ca uleiul poate face sa-ti dispara centimetri din talie fara sport, distribuind grasimea abdominala rezistenta si reducandu-ti apetitul. Montell Williams, vedeta si sustinator al unei vieti sanatoase, e asa de convins de puterea sofranelului, incat a ajuns purtator de cuvant platit pentru un produs numit SAFSLIM. Dar functioneaza? Si...este sigur?
In 11 saptamani de folosire a produsului, Montell a slabit 5 cm in talie, fara sa schimbe nimic din ceea ce face de obicei. Desi facea sport zilnic si avea schimbat obiceiul alimentar, acest produs i-a dat acel ajutor de care avea nevoie. Dupa ce a intrerupt Safslim vreo 30 de zile, i-au revenit 2,5 cm in talie. La 7 zile dupa reluarea acestuia, cei 2,5 cm au disparut. Se iau cate 2 linguri pe zi, cu 30 minute inainte de masa. Nu numai ca modifica moleculele, dar modifica si apetitul. Cand te asezi la masa, corpul tau deja simte ceva. Nu mai vrei desert, nu mai vrei zahar. Insa asta  nu inseamna ca NU trebuie sa mai faceti chiar nimic, faceti sport, modificati-va putin dieta. Safslim este un ulei, care e elementul fundamental al plantei. Este putin modificat, dar in esenta este ulei de safronel. Daca-l luati asa (ulei simplu), e nevoie de 6,4 g pe zi, acid linoleic. Nu e SF. In esenta, uleiul de sofranel contine acizi grasi Omega-6, fiind altceva decat Omega-3 --ce se gasesc in peste si alune. Puteti lua si ulei de sofranel si sa-l folositi la mancare; este o grasime polisaturata, puteti adauga la 7-10 grame de ulei la  fasolea pastai, la sote-uri sau la salata. Adaugarea acestui ulei in salata este o idee foarte buna pentru ca asa nu modificati deloc uleiul. Alt pont: e probabil la fel de eficient sa luati seminte de floarea-soarelui deoarece ele contin acid linoleic, acid Omega-6, insa trebuie sa luati mai multe pentru ca nu sunt la fel de concentrate (3 linguri de seminte de floarea-soarelui au acelasi efect).
Grasimea e asezata de-a lungul organelor interne. Mancarea, cand se digera, se amesteca cu bila. Puteti bloca absorbtia grasimii prin peretele intestinal, dar nu asa functioneaza sistemul. Mancarea urca prin vene la ficat (care trebuie s-o metabolizeze), se transforma in grasime care uneori se depoziteaza in grasimea abdominala. Insa celulele grase de aici uneori absorb nutrienti. Teoretic, aici se intampla urmatorul lucru: celulele grase cedeaza grasimea, o elimina iar moleculele de grasime ajung in sange. Deci ce se intampla cu aceasta grasime? 

Unde s-a dus? Ce ia grasimea aceea din sange? Pentru a raspunde acestor intrebari, dr. Oz a chemat un expert, dr. Martha Belury, care a facut un studiu independent asupra uleiului de sofranel.  Produsul promovat de Montel este bazat pe descoperirile provenite din laboratorul ei. Conform acestor studii, uleiul de sofranel le permitea oamenilor sa scape de grasimea de pe abdomen, insa nimeni nu a slabit. Greutatea totala, cand te urcai pe cantar, era aceeasi. Dr. Belury raspunde:" In studiile noastre, am folosit o metoda sofisticata de masurare a compozitiei corporale. Am demonstrat ca, desi femeile nu au slabit, grasimea lor corporala (mai ales in zona trunchiului) s-a redus cu peste 1 kg in 16 saptamani. Acestor femei li s-a cerut sa  nu-si modifice alte comportamente, fiindca studiam in mod special uleiurile de dieta si rolul lor in metabolism. Femeile au acumulat 0,5-1 kg de muschi, inclusiv femeile obeze cu diabet de tip 2. Acestea din urma sunt femeile carora in general vrem sa le mentinem masa musculara. Credem ca ceva din sofranel (si anume acidul Omega-6, acidul linoleic) are acest efect benefic de a mobiliza eliminarea grasimii. Pacaleste celulele grase sau le stimuleaza sa scape de o parte din lipidele stocate."
Dr. Oz a fost sceptic cu privire la efectele sofranelului asupra grasimii abdominale, asa ca a rugat niste experti sa analizeze studiile dr. Belury si acela al Asociatiei americane de cardiologi, insa nu le-a dat produsul Safslim. Iata raspunsurile lor la intrebarea: " Uleiul de sofranel poate distruge grasimea abdominala?" 
Dr. David Katz e directorul Centrului de prevenire si cercetare de la Universitatea Yale si a spus ca nu crede ca uleiul de sofranel poate distruge acea grasime abdominala. A fost intrebata si dr. Caroline Apovian, director al sectiei de nutritie si reglare a greutatii de la centrul medical din Boston, care a spus ca da, distruge grasimea. Ulterior,  dr. Roizen a raspuns la aceeasi intrebare sustinand ca nu crede ca uleiul acesta poate distruge grasimea abdominala. Cel din urma doctor care a fost intrebat este dr. Russell Greenfield, profesor la Universitatea din Carolina de Nord, care a zis ca: "Poate, fiindca e o chestiune destul de complexa si e greu sa se faca cercetari asupra subiectului. Sunt multe intrebari privind impactul acidului Omega-6 in dieta noastra. Multa vreme s-a crezut ca acizii Omega-6 sunt pro-inflamatori,  fata de acizii grasi Omega-3, care par a scadea inflamatia. Deci e vorba de a pastra un echilibru. Problema este ca si Omega-3, dar si 6 sunt acizi esentiali, deci avem nevoie de ambii. Nu e nevoie sa demonizam acizii Omega-6 pentru ca avem nevoie si de ei. Insa e relativ usor sa-i includem in dieta pentru ca ii obtinem aproape zilnic, drept pentru care e greu sa ai deficienta de Omega-6 in SUA. In schimb, e greu sa ai Omega-3 in dieta, motiv pentru care vorbim frecvent de importanta lor.  Deci, daca e asa de usor sa incluzi Omega-6 in dieta, de ce exista atatia oameni supraponderali si cu multa grasime abdominala? Tocmai de aceea avem motive sa ne indoim de eficienta acestui produs". Un argument al multor persoane, sustine dr. Oz, erau grijile legate de Omega-3 si Omega-6, pentru ca e nevoie de un echilibru sanatos intre aceste grasimi, ambele fiind benefice, insa in cantitatea potrivita. Concluzia sa este (nefacand reclama produsului lui Montel) ca exista suficiente date incat sa afirmam ca da, sofranelul ajuta la reducerea grasimii abdominale. Dr. Oz sugereaza ca oamenii ar trebui sa-l incerce 3 luni, in oricare din formele prezentate anterior. Personal, el il va incerca folosind seminte si va lua in continuare si suplimentul zilnic de Omega-3. E important daca puteti inlocui grasimile rele, care provin din "chestii" cu fete ce merg pe pamant ... A existat un consens unanim din partea expertilor dr. Oz ca e intelept sa le inlocuiti cu aceste grasimi. E un mod nou de a privi dieta, un mod nou de a modifica biologia grasimii: puteti distruge grasimea abdominala mancand aceeasi cantitate de calorii, dar consumand ulei sau seminte pentru acele grasimi saturate sau carbohidrati.

3 suplimente ce va ajuta impotriva grasimii abdominale:
PIRUVAT DE CALCIU - de data aceasta nu mai e vorba despre calciu, ci despre cum calciul ajuta piruvatul sa intre in celule. Piruvatul exista in mod natural in corp, insa prin supliment ii sporim cantitatea. Se crede ca distruge grasimea patrunzand in celule si stimulandu-le sa arda grasimea mai eficient. Sa elibereze grasimea, in loc s-o depoziteze. Se iau 1000 de mg inainte de masa.
Urmatorul distrugator de grasime se numeste CHITOSAN. De obicei, aruncam carcasa de crevete, insa ea contine calciu si ceva numit chitosan. Chitosanul actioneaza ca o bariera in intestin: e ca si cum grasimea ar ricosa de el; daca grasimea nu se poate absorbi prin intestin, nu poate ajunge la ficat, nu poate ajunge la celulele grase, nu se raspandeste in corp. Cand chitosanul e in corp, el impiedica patrunderea grasimii. Se iau 1000 de mg cu 30 minute inainte de masa, cu un pahar mare cu apa, sa se duca mai bine.
Al treilea supliment pentru distrugerea grasimii se numeste acid gamalinoleic (GLA), si este un acid gras Omega-6; se mai numeste si ULEI DE PRIMULA sau ULEI de LUMINITA-NOPTII. Se pare ca nu doar reduce inflamatia (care facea ca ele sa fie lacome de mancare si sa acumuleze grasime in corp), dar si convinge celulele grase sa scape de grasimea lor, similar uleiului de sofranel. Sofranelul se poate manca, insa acesta trebuie luat sub forma de pastila. Iata cum arata o celula grasa (in stanga e celula grasa a unei persoane slabe):
Lucrurile despre care discutam afecteaza celulele la acest nivel celular (ca in poza de mai sus). Se iau 900 de mg pe zi

Dintre cele 3 expuse mai sus, dr. Oz recomanda sa se inceapa cu acidul gamalinoleic pentru ca e usor de luat, reduce inflamatia, si nu veti avea efecte adverse de la el. Il puteti incerca o luna, sa vedeti daca va prieste. Toate cele trei suplimente sunt disponibile la plafar.

  • Urinarea frecventa si incompleta:
In interiorul zonei pelviene, exista niste organe-cheie: uterul, vezica. 
La o vedere din lateral, se observa ca vezica se poate goli datorita sfincterului. Daca nu se goleste complet vezica, in urina ramasa se dezvolta bacterii. Cand apare o astfel de infectie, vezica devine rosie si iritata; este vorba despre infectii de tract urinar si de durerea care le insoteste:
Intrebarea este de ce uneori vezica se goleste incomplet. Sunt multe cauza, printre care: hormonii, varsta ... Exista niste metode simple de a rezolva problema. Valoarea maxima admisa de urina in vezica (dupa ce mergi la toaleta) este de 150 ml. Daca retii prea multa urina, esti predispus la ce s-a aratat mai sus. Este o problema intalnita atat la femei, cat si la barbati. 
Se pot face 2 teste acasa:
1) Presarea abdomenului - se preseaza abdomenul cu degetele imediat dupa ce urinati. Astfel, vedeti daca va face sa vreti din nou la toaleta. 
2) Golirea dubla - este vorba de cat timp stai fara sa mergi la toaleta dupa ce tocmai ai fost. Daca la 10 minute dupa ce ai fost la toaleta poti merge din nou, inseamna ca ai retinut urina in vezica, pentru ca ar trebui sa ai o cantitate atat de mica incat sa nu o poti face. 
Cateva solutii:  semintele de in (trebuie macinate cu putin timp inainte de a fi folosite); se pot adauga la orice iei la micul-dejun: iaurt, ovaz etc.  Un suc natural e a doua solutie, pentru ca ajuta la fluidizarea urinei si vezicii ii vine mai usor s-o elimine. 

  •  Parul subtiat, tern si friabil:
Tabatha Coffey ofera solutii pentru aceasta problema ce apare odata cu inaintarea in varsta. Asa cum ni se schimba corpul atunci cand imbatranim, asa se schimba si parul.
Pentru parul subtiat: parul e un parametru al starii de sanatate si al starii emotionale. Produsul VIVISCAL EXTRA STRENGTH este recomandarea Tabathei pentru parul subtiat; e un supliment cu vitamine revolutionar care, cu o dieta corespunzatoare si sport, stimuleaza cresterea parului si ingrosarea firului de par subtiat din cauze hormonale. Se poate lua de la farmacie, costa $50 pentru o cutie cu 60 de pastile. Se ia una pe zi. Face foliculii de par sa creasca mai repede, ii stimuleaza, firul de par ingrosandu-se. Daca incepi sa chelesti, evident, nu va da rezultate, fiindca e cu totul alta problema. Dar daca parul cade si se subtiaza din cauza stresului sau a hormonilor, e o solutie excelenta. Recomandarea este sa luati zilnic pastila, vreme de 4-6 saptamani.
Pentru parul care albeste: in acest caz, lumea se plange ca e tern si galben si ca nu mai pare curat. Pentru o asemenea problema, se recomanda Blue Malva, care e un sampon violet. Dupa cum se stie, violetul este opusul galbenului; culorile aflate in opozitie se neutralizeaza reciproc. Astfel, daca parul este galben si folosesti ceva albastru sau violet, vei neutraliza acele tonuri de galben. Asa, parul va deveni stralucitor, cu personalitate, proaspat. E bun si pentru persoanele blonde si se foloseste ca un sampon obisnuit. 
La parul friabil, nu e vorba numai de hidratare,  ci si de a avea cantitatea necesara de ulei ca sa straluceasca. Modificarea nivelului de hormoni usuca parul si majoritatea femeilor vad asta cand sunt la menopauza. Recomandat pentru asa ceva este produsul K-Pak Revitaluxe de la Joico. Motivul pentru care acest produs e revolutionar si extraordinar este ca el patrunde in cuticule si fortifica parul din interior, il hidrateaza, dar are si efect cumulativ. Pe masura ce-l folosesti, va ajuta la protectia parului de alte agresiuni. Costa $22 si se foloseste in functie de cat de uscat e parul, pana la de 3 ori pe saptamana; pentru persoanele care vor doar sa-si intretina parul, o data pe saptamana e fantastic.

  • Care e momentul cel mai bun pentru a folosi crema antirid?
La ora 21:30 - cremele cu retinol se folosesc noaptea. Trebuie aplicate cu jumatate de ora inainte de a te culca, sa aiba timp sa intre in piele si sa nu ajunga pe perna atunci cand te rasucesti in pat. Sa profitam de dorinta corpului de a regenera celulele aplicand retinol in acel moment.  E nevoie de o concentratie de 0,4%, asa ca cititi eticheta. 
  • Care e cel mai bun moment pentru un hidratant?
 La pranz! Dimineata, majoritatea oamenilor aplica o crema, dar pana la pranz deja s-a dus de pe maini. Cand petreci mult timp in casa, in lunile de iarna, pielea devine atat de uscata, ca trebuie hidratata de mai multe ori pe zi. 

  • Care e cel mai bun moment de tratare a cearcanelor?
Ora 7 dimineata. Cearcanele se formeaza pentru ca se acumuleaza sangele sub ochi si se intampla noaptea, fiindca atunci stai pe spate. Cum te trezesti dimineata, e bine sa pui o compresa rece pentru ca vasele de sange sa se retraga si sa nu mai ai ochii umflati. Folositi un gel special pentru aceasta zona, care e eficient deoarece contine cofeina . E bine sa faci asta dimineata.

Pont BONUS: Folositi demachiante diferite dimineata si seara.  Faptul ca le amestecati va impiedica sa lipsiti pielea de uleiuri esentiale.