miercuri, 29 august 2012

Intoleranta la lactoza

50 de milioane de oameni nu digera corespunzator lactoza. Pentru a afla daca sunteti intoleranti la lactoza, puteti face un test simplu. Simptoamele intolerantie la lactoza sunt:
- balonare
- gaze
- diaree
- crampe
- ameteli
Aceste simptome sunt atat de comune incat nu le asociem cu mancarea, dar multe persoane (circa 75%) dintre noi avem probleme cu intoleranta la lactoza.
La persoanele care au toleranta la lactoza, cand se bea lapte, acesta e digerat si absorbit de intestin. Acest lucru inseamna ca nutrientii sunt absorbiti. Insa la cei cu intoleranta, e o mare problema; nu poate absorbi, intestinul si-a pierdut aceasta functie; astfel, apar simptomele enumerate mai sus (gazele, balonarea de exemplu). Neabsorbind, gazul se acumuleaza si apare si diareea.
Cum afli ca ai intoleranta la lactoza? Faci un test de greutate. Inainte de culcare, dupa cina, nu mananci nimic. Dormi cele 7-8 ore si mai astepti cateva ore inainte sa mananci ceva: 3 ore inainte de micul-dejun. La micul-dejun, vei lua doar un pahar cu lapte. Vei observa ce se intampla.
Daca ai probleme, atunci inlocuieste orice tip de lactate din animale cu lapte de soia sau alt tip de lapte (si anume lapte fara lactoza) ori picaturi.
Sunt multe surse ascunse de lactoza: in cereale (urme de zer), etc. Noaptea, la cina, unii oameni au probleme cu unele mancaruri: branza moale e deseori problematica pentru ca are mai multa lactoza. Mancand branza tare, e in regula, insa mancand branza moale pot aparea crampe si restul problemelor enumerate mai sus. Fiti atenti la lucrurile din dieta dvs. si cum acestea va afecteaza.

Animale care ne ajuta:
VULTURII mananca animale afectate de: antrax, botulism,  pot manca toate animalele bolnave fara sa se imbolnaveasca si, astfel, sunt gunoierii naturii. Fara vulturi, ar fi mai multe boli si s-a observat ca, atunci cand populatia de vulturi scade, creste  numarul de boli. Stomacul lor e facut sa digere acele lucruri si sa neutralizeze toate elementele mortale fara nicio problema.

Animalul din padurea tropicala ce ne poate ajuta sa ne vindecam repede este LENESUL. La acest animal, e unic faptul ca sunt animale foarte rezistente: pot sa suporte rani care ar ucide alte animale.Se vindeca si supravietuiesc. Nu se stie de ce, dar are legatura cu metabolismul lent.

Al treilea animal vine din emisfera sudica si poate sa lupte cu una dintre cele mai ucigase boli este PINGUINUL. Pinguinii de pe coastele din Chile si Argentina sunt pinguini de vreme calda, asa ca sunt expusi la unele boli pe care le au unii oameni din tarile tropicale. Aceste animale pot face malarie si dezvolta anticorpi la ea, asa ca oamenii de stiinta cauta metoda prin care pinguinii se lupta cu malaria, pentru a face un vaccin uman.

Ultimul animal sta in desert si el poate, cu ajutorul laptelui, sa ne ajute sa gasim un leac pentru diabet; este vorba de CAMILA. Poate nu doar sa supravietuiasca in climat arid, dar are si un lapte incredibil pentru ca are proprietati anti-diabet. S-a aflat ca oamenii care au baut mult lapte de camila nu au facut deloc diabet. Putem considera laptele un antidiabetic sau un aliment preventiv.