miercuri, 12 septembrie 2012

5 mari greseli ale femeilor. Vene varicoase

EPUIZAREA - este prima greseala facuta de femei pentru ca ignora acest semnal de alarma (e semnalul pentru un atac de cord). Daca azi te simti epuizata, poti avea un atac de cord in interval de o luna. Inima pompeaza circa 5 litri pe minut, in mod normal; insa, cand esti epuizata, inima nu are aceeasi forta, asa ca pompeaza mai repede, e ineficienta. O dieta nepotrivita, fumatul, lipsa miscarii impiedica inima sa functioneze asa cum ar trebui. Sangele nu ajunge unde ar trebui si te simti deprimata. Dupa o vreme, inima renunta. Asa arata o inima dupa un atac de cord (in partea stanga, in dreapta este o inima sanatoasa):
Epuizarea e unul din semnele care arata probleme pe care nu le observam. Ea e unul din cele mai frecvente semnale de alarma ale oamenilor ce fac atac de cord. Femeile nu au semne clasice de atac de cord, ca barbatii. Daca te simti epuizata in timpul zilei, daca ti-e greu sa adormi noaptea,  sunt semnale de alarma. Trebuie facute un EKG si o ecocardiograma. O analiza ne arata electricitatea inimii iar cealalta cum  pompeaza inima.

INGRASAREA INEXPLICABILA - este a doua mare greseala a femeilor. O posibila cauza a ingrasarii este CANCERUL MAMAR. In interiorul sanilor, se afla niste lobuli. Cand apare o tumora, inauntrul acesteia se afla niste celule agresive, iritante, ce cresc si devin tot mai mari. Pe masura ce cresc, ajung in sistemul limfatic, in abdomen, unde se fixeaza si secreta fluide. Acele fluide se acumuleaza in abdomen si acolo se dezvolta un balon apos. La fel se localizeaza si cancerul de colon, cel ovarian, uterin, li se intampla atat femeilor tinere, cat si celor mai in varsta. Daca te ingrasi si nu intelegi de ce, daca nu ti-ai schimbat dieta si stilul de viata, atunci ar trebui sa-ti faci toate analizele.

NEVOIA FRECVENTA DE A URINA -  Rinichii iau toata mancarea pe care o mananci si arunca lucrurile de care corpul nu are nevoie. Asadar, daca mananci mancaruri care sunt descompuse in zaharuri, sau daca organismul nu proceseaza prea bine zaharurile, rinichii le vor evacua. In ceea ce priveste zaharurile, corpul are un mecanism simplu: ia lichid din organism si le transfera in rinichi; in timp, zaharurile dispar. Atunci cand o persoana are diabet, cantitatea de zaharuri este cu mult mai mare, iar filtrul rinichiului nu mai functioneaza; trebuie sa gaseasca o solutie; corpul are astfel nevoie de lichid mai mult, asa ca rinichiul  ia acest lichid din alte parti ale corpului. Ia fluidele din corp si le foloseste, si trebuie sa mergi la toaleta de 8-14 ori pe zi. Rinichiul scapa astfel de zaharuri, insa efectul e ca persoanei in cauza i se face sete. Diabeticii spun ca merg des la toaleta si ca le e mereu sete (fiindca trebuie sa urineze ca sa scape de zaharul din organism). Deci, daca esti de parere ca urinezi des sau ca iti vine sa urinezi des, trebuie sa te gandesti: DIABET. Se face o analiza simpla a urinei, pentru a se determina cantitatea de zahar din ea, sau se testeaza sangele sa se vada daca are prea mult zahar care nu reuseste sa treaca de filtru. 

 IEI TOATE PASTILELE DIMINEATA - Milioane de oameni iau pastile contra hipertensiunii, unele din cele mai folosite fiind inhibitorii ACE. Aceste pastile reduc dramatic tensiunea arteriala. Doctorii prefera sa dea astfel de pastile dimineata, fiindca in acest moment al zilei tensiunea este mai ridicata. Insa inhibitorii ACE nu functioneaza prea bine dimineata. Conform ultimelor cercetari, oamenii iau pastile cand n-ar trebui fiindca medicii le spun sa faca asta. Astfel, daca vi se prescriu inhibitori ACE, trebuie sa intrebati medicul daca luati pastilele cand trebuie. Unele dintre cele mai des folosite sunt: Altace, Zestril, Capoten, Vasotec. 

PIERDERILE DE MEMORIE - La fiecare 70 de secunde, cineva e diagnosticat cu Alzheimer. Toate celulele nervoase sunt legate prin neuroni. Fiecare dintre noi avem o amintire, un gand. De exemplu, intru in camera sa gasesc cheile. Celulele circula informatia pana in partea frontala a creierului, pana la hipocamp. Aici, ea intra intr-un fel de cabinet de depozitare. Cand intri in camera gandindu-te ca iti cauti cheile, din sertar (hipocamp) iese ideea: "Caut cheile". Uneori, e greu sa scoti ideile din hipocamp. Sa zicem ca unul din  neuroni pica - aceasta e o pierdere de memorie legata de varsta; fara un neuron, este greu sa circuli amintirea/ gandul, o poti face, insa dureaza. Din hipocamp, amintirea ia cursul inapoi, insa, undeva pe drum, circuitul este intrerupt si pierzi ideea/ amintirea. Acest al doilea caz este cel al Alzheimerului: nu s-a ratacit, nu ajunge mai incet, nu e ascunsa in sertar (hipocamp), ci a disparut. Aceasta e diferenta intre pierderea de memorie data de varsta (cand persoana isi aminteste, dar mai greu) si Alzheimer (cand firul e taiat).Pentru a afla in ce categorie te incadrezi, se face un test al mirosului, cand esti legat la ochi. Una din primele parti ale creierului care e afectata de Alzheimer e aceea responsabila cu mirosul. Daca nu poti identifica 4 grupuri de lucruri ce miros diferit, esti in categoria de risc. Dintre produsele ce pot fi incluse in test, enumeram: trandafir, scortisoara, cireasa, tutun, menta, piele, liliac, ananas, sapun, capsuna, gaz natural, lamaie, usturoi.  http://www.doctoroz.com/videos/alzheimers-smell-test
Daca e o problema, e mai usor de tratat in stadiu incipient.Acestea sunt unele din cele mai usoare moduri de a va proteja memoria. Sunt niste lucruri simple: e nevoie de grasimi bune, Omega-3, care se pot lua din peste sau alge. Uleiul de alge trebuie luat cate 350 mg pe zi, sau de doua ori pe zi, sub forma de pastile (la masa). Alternativ, poti lua cateva portii dintr-un peste precum somonul. Mai este un lucru ce se poate lua, si anume scoarta de pin maritim francez (150 mg pe zi). E o terapie foarte veche, folosita de Hipocrate, parintele medicinei, ca antioxidant (insa nu stia ca e antioxidant). El vazuse insa ca ajuta oamenii care aveau pierderi de memorie. Aceasta scoarta impiedica deteriorarea celulelor nervoase, data de batranete.


  • VENELE VARICOASE
Sigur ati auzit ca daca stati picior peste picior, faceti varice. Acesta este de fapt un mit! 
Rolul venelor este de a impiedica sangele sa se scurga inapoi spre picioare, sa-l urce in sus...in interiorul venelor, exista niste valve. Acestea din urma se inchid, ca sa se asigure ca sangele nu o ia in directia gresita,  ca o ia spre inima. Daca valvele incep sa cedeze, pun presiune pe valvele de sub ele care, cand  cedeaza si ele, se indoaie, si tot asa mai departe:




Pana la urma, toate venele se ingroasa, si arata ca niste rame sub piele.  Daca valvele sunt predispuse genetic sa aiba o problema, atunci trebuie avuta mare grija. Cand aveti vene varicoase, atunci sigur aveti umflaturi si durere in zona, nu mai e doar o problema de aspect. Exista o noua terapie de tratament in aceasta problema cu un aparat extraordinar, o sursa de lumina cu infrarosii, cu care venele sunt examinate. Acest lucru permite ca doctorul sa observe localizarea exacta a venelor, sa se asigure ca a fixat bine tinta si ca tratamentul este precis. Mai intai, zona este stearsa. Dupa aceea, se amesteca o parte aer cu o parte solutie salina si se obtine o solutie concentrata, ca vena sa dispara dupa o sedinta (se numeste scleroterapie cu spuma: foloseste o solutie ca sa dizolve vena):
E o procedura aproape nedureroasa. Se observa cum venele dispar (culoarea verde adica):
Inainte, se foloseau solutii saline care erau dureroase, insa noile solutii nu dau nici un disconfort. Folosind aceasta tehnica, venele sunt indepartate in circa doua saptamani, fara efecte adverse. Se pot trata zone mari de pe picior intr-o singura sedinta.Procedura ajuta si circulatia, picioarele devenind mai sanatoase.