joi, 13 septembrie 2012

Dependenta de analgezice. Durerea de spate, de cap si articulara

Indicii ale dependentei:
1. Depresia si retragerea - Opioidele sunt depresive; desi simti euforie, te vei retrage din societate si vei vrea sa fii singur, sa fii euforic din cauza drogului. Oamenii de toate varstele se retrag din societate si devin deprimati. Acesti oameni trebuie confruntati, intrebati cand se va termina, cum vor sa traiasca. Spre deosebire de dependentii de droguri (confruntati cu privire la cauza depresiei lor), dependentii de medicamente spun ca e bine sa-si ia pastilele, negand problema.
2. Folosirea retetelor altora - Cand li se termina flaconul, intra in panica, au nevoie de pastile. Cei dependenti de oxicodona ar face orice ca sa scape de senzatia de retragere. Atunci, ei trec de la dependenta de medicamente la cea de droguri. Trebuie sa ne urmarim si sa ne sprijinim reciproc.
3. Problemele financiare - Pare un lucru dezolant: nu muncesti, iti pierzi casa, totul e un haos din cauza durerii de spate. Si acest argument nu mai tine, familia nu te mai crede, insa e prea tarziu uneori, pentru ca viata e deja data peste cap.

Solutii:
- Scapati de medicamentele nefolosite si nedorite; cel mai bine este sa le aruncati in ceva ce nu se mai foloseste, spre exemplu in zat de cafea, in nisipul folosit de pisici.Se amesteca, se pun intr-un sac de plastic si se arunca la gunoi.

DUREREA DE SPATE - Mai intai, trebuie sa facem extensii, in loc de aplecari. Intindeti-va, cu mainile pe solduri, si pentru a sprijini curbura lombara naturala, puteti folosi o pernita lombara. Aceasta se pune la baza scaunului: ne ajuta sa stam drepti, nu aplecati, si ne scapa de durerea de spate. Perna se poate cumpara sau va puteti face chiar voi una dintr-un prosop mare rulat si legat cu sfoara sau ata. Functioneaza eficient. Se pot folosi si la scaunul masinii.
DUREREA ARTICULARA - Artrita este o mare problema iar pentru pastrarea sanatatii articulatiilor putem lua glucozamina sau chondroitina. Insa SAMe este cel mai putin recunoscut supliment pentru articulatii. Se gaseste la orice magazin cu alimente sanatoase, e in faza de testare si functioneaza ca medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene.
DUREREA DE CAP - Principala cauza a durerilor de cap este deshidratarea. Asadar, beti suficienta apa zilnic pentru prevenirea durerilor de cap! Si lipsa cafeinei poate fi o problema. Dupa-amiaza, daca ati uitat sa beti cafeaua dmineata, un ceai sau o cafea v-ar ajuta. Suplimentul 5-HTP, luat cu regularitate, previne durerile de cap. Ca si SAMe, el previne durerea, NU o trateaza! Insa discutati cu medicul inainte de a lua aceste suplimente. Efectele secundare includ deranjamente stomacale, agitatie, insomnie. E mai bine sa le luati dimineata.

  • TAIEREA RESPIRATIEI: motive si explicatii
 - Un motiv simplu al taierii respiratiei este posibilul surplus de greutate, deoarece uneori, cresterea in greutate nu poate fi suportata de organism.  Pulsoximetrul este un instrument minunat, folosit in spitale pentru masurarea valorilor normale. Multi oameni au saturatia in oxigen de 90-92% (desi ar trebui sa fie de 98-99%) si nici nu stiu asta, din cauza schimbarilor din plamani.
 - Plamanii au un filtru foarte subtire intre sange si aer, ca oxigenul din aer sa treaca prin el in mod natural. Poate aparea emfizemul, un exemplu extrem de plaman afectat. Oamenii care au plamanii roz cu alb, au trait fie la sat, fie intr-o zona cu aer curat; in schimb, orasenii au pete negre pe plamani. Culoarea nu e sanatoasa, insa plamanii pot fi intacti. In caz de emfizem (poza din dreapta), apare o zona franjurata, cu multe gauri prin care se poate chiar vedea:

Regiunile cu gauri prezinta emfizem. Anumite "balonase" ce apar se pot sparge la un moment dat si introduc aer in plaman, cauzand pneumotoraxul. 
 - Ni se aduna mucus in trahee, in bronhii, in bronhiole.Cand caile repiratorii sunt infundate, nu primesc destul oxigen. Oxigenul circula, dar nu umple plamanii cum ar trebui. Care ar fi solutiile? Prima dintre ele e coenzima Q10.: creste capacitatea celulelor de a procesa oxigenul, pentru a obtine rezultate mai bune cu mai putin oxigen. Insa sfatul cel mai important e sa luam unul din aceste uleiuri minunate: de salvie, de menta si de lemn dulce (engl: "licorice root"). Sunt expectoranti naturali care lichefiaza mucusul si te face sa tusesti, pentru a-l elimina si a elibera caile respiratorii. Mai ales faca plamanii sunt afectati, te ajuta sa-i folosesti la maxim. Respiratia deficitara e un indiciu foarte important privitor la organism.