miercuri, 5 septembrie 2012

5 Remedii holistice dezvaluite de dr. Andrew Weil

Iata cinci remedii holistice ale dr. Andrew Weil pentru cresterea energiei, sporirea imunitatii, prevenirea cancerului si chiar combaterea bolilor cardiace.

Pentru PROTEJAREA MEMORIEI - dr. Weil recomanda doua suplimente: Huperzine-A si Phosphatidylserin. Cum functioneaza Huperzine-A si de ce e valoros? El provine dintr-un muschi chinezesc, este deci un produs natural cu eficienta demonstrata in fazele incipiente de Alzheimer. Un studiu restrans i-a aratat eficienta la adolescentii chinezi scolari cu probleme de invatare. Fiind un compus purificat foarte concentrat, multi il considera un medicament, nu un remediu vegetal si ar trebui sa consultati un medic inainte sa-l luati. Functioneaza in doza de 300 mg pe zi si se gaseste la plafar sau in farmacii. Sa nu va ganditi ca e bun pentru bolnavii de Alzheimer, desi exista studii pentru acea categorie. Daca simtiti insa ca nu tineti ritmul in momentul primirii unei multitudini de informatii incat nu stim daca uitam din cauza stresului sau daca avem probleme, dr. Weil recomanda suplimentul Phosphatidylserin (PS) - natural, fara riscuri si care merita incercat. Se iau cate 200 mg pe zi.
Pentru sanatatea ARTERELOR - sunt recomandate doua suplimente: extractul de drojdie de orez rosu si niacina. Extractul de drojdie de orez rosu este natural si contine o combinatie de statine. Spre deosebire de cele farmaceutice, contine mai multi compusi iar efectele secundare sunt mai putin probabile. Adeseori, statinele farmaceutice cauzeaza probleme musculare si pot provoca disfunctii grave ale ficatului. La acest produs, probabilitatea lor este mult mai mica. Numerosi cardiologi isi dau seama ca functioneaza la fel de bine. Doza este de 600 mg de doua ori pe zi si poate fi dublata la nevoie. Ca si la statinele pe baza de retete, se ia cu coenzima Q10 (este foarte important pentru durerile musculare). Niacina este, conform Asociatiei Americane a Inimii, buna pentru inceput si e mai ieftina decat medicamentele. Ea are efecte secundare, dar ofera avantajele unor produse mult mai scumpe si cu mult mai multe efecte secundare. Ea e vitamina B3, un produs natural, dar in doza mult mai mare decat cand e folosita ca vitamina. Niacina este singurul produs cunoscut care creste colesterolul LDL (cel care ne apara). Cei care au nivelul HDL scazut din nastere nu trebuie sa ia asa ceva deoarece va face sa creasca nivelul enzimelor hepatice,  un posibil efect secundar. Tocmai de aceea, trebuie luata sub control medical. Pentru multi oameni, e o metoda eficienta de reglare a colesterolului. Doctorul Oz nu va recomanda sa vorbiti cu medicul intamplator despre aceste produse, ci sa-l intrebati daca v-ar ajuta. Trebuie sa insistati, altfel nu veti mai auzi de ele. Un alt efect secundar atunci cand luati niacina este ca va puteti inrosi, asa ca e recomandat sa o luati noaptea.
Pentru sistemul INTESTINAL - dr. Andrew Weil dezvaluie ca-si mentine sanatatea tubului digestiv prin aportul de 40 grame de fibre in alimentatie. Regula lui Andy este sa consume 4 fructe, 3 legume, 3 cereale integrale sau leguminoase. Tabelul de mai jos se poate lua ca referinta:
Daca nu se ajunge la 40 grame pe zi, se pot lua suplimente de fibre? Dr. Weil spune ca da, se pot luat, iar cele mai bune sunt fibrele din coaja de psyllium. Singura avertizare e sa se ia cu MULTA APA, pentru evitarea constipatiei. In general, cand includeti fibre in alimentatie, faceti asta treptat, ca organismul sa se adapteze si sa nu aveti multe gaze.
Pentru protejarea IMUNITATII - puteti incerca un cocteil antioxidant, bun in in anotimpul rece, dar care e important si pentru prevenirea cancerului.
 Despre grupa vitaminei A, dr. Weil spune ca nu trebuie sa luam vitamina A preformata, adesea numita retinol, asa ca cititi eticheta vitaminelor; se acumuleaza in organism si e toxica. In schimb, trebuie sa luati precursorii vitaminei A, carotenoidele, pigmentii din fructele si legumele portocalii si galbene. Sunt recomandate circa 15 mg de carotenoide mixte; cititi eticheta vitaminelor: e bine sa luati cat mai multe - beta-caroten, luteina, zeaxantina; unele ajuta si vederea; licopenul previne cancerul de prostata.
Grupa vitaminei C - se pare ca organismul nu poate utiliza zilnic mai mult de 250 mg. In doze foarte mari, ea poate avea un efect opus, devenind oxidanta.
Vitamina E este foarte controversata si foarte benefica; cercetarile s-au concentrat asupra unui singur element, alfa-tocoferolul. E recomandat consumul mai multor tocoferoli, 400 de unitati pe zi. (ui)
Mai sunt doua elemente care, chiar daca nu sunt vitamine, sunt foarte importante. SELENIUL este un micromineral din care dr. Weil ia zilnic cate 200 micrograme; in cantitati foarte mici, previne semnificativ cancerul. Amintita in contextul spasmelor musculare, coenzima Q10 e importanta in alimentatie pentru ca e un antioxidant ce protejeaza sanatatea inimii, a musculaturii, creste capacitatea aeroba, fiind utila la orice varsta. Doza zilnica este de 120 mg; se dizolva in lipide si se ia in timpul meselor (sub forma de gel se absoarbe mai usor).
Nu e nevoie sa carati in poseta toate aceste vitamine, separat, ci puteti apela la multivitaminele pe care le luati zilnic. Cautati pe eticheta valorile maxime ale dozei zilnice si aveti grija ce tip de vitamina A sau E contin. De obicei, multivitaminele nu contin coenzima Q10 in cantitati suficiente, motiv pentru care ar trebui sa o luati separat.
ECHILIBRUL in viata - Facand cercetare pentru cartea sa, "Fericire spontana", Andre Weil a fost surprins cate studii stiintifice s-au realizat asupra fortei cu care recunostinta imbunatateste starea de spirit. Exista doua aspecte: sentimentul de gratitudine si exprimarea lui. Doctorul recomanda un exercitiu din domeniul psihologiei pozitiviste: tineti un jurnal al recunostintei pe noptiera. Ziua, ganditi-va la lucrurile pentru care trebuie sa fiti recunoscatori. Seara, notati-le. S-a demonstrat ca, facand asta o saptamana, starea de spirit ni se imbunatateste pentru 6 luni! Este simplu, tot ce trebuie doar sa nu uitati sa faceti acest lucru.
Ultimul lucru e gratuit si va insoteste intotdeauna, fara sa cereti voie: echilibrul vital - RESPIRATIA. Trebuie sa retinem aceste cifre: 4, 7, 8. Mai intai, expira adanc pe gura. Inspiri pe nas, linistit, numarand pana la 4, iti tii respiratia pana numeri la 7 si expiri pe gura numarand pana la 8. Cand expiri, elimina aerul cu zgomot (asa expiri complet, plamanii se golesc complet). Repeti acesti pasi de 4 ori consecutiv, de 2 ori pe zi. Este un exercitiu rapid si care ne schimba echilibrul sistemului nervos involuntar, incetineste ritmul cardiac, coboara tensiunea arteriala si amelioreaza digestia.Dupa 4-6 saptamani, vei fi uimit de schimbari.

  • Principalul secret al dr. Weil de a se apara de cancer este sa consume un fel principal pe care-l consuma saptamanal.
Pasta puttanesca - incepem cu rosii alungite italienesti din conserva (2 conserve), strivite, scurse de apa si puse intr-un bol. Adaugam 4 linguri de ulei de masline extravirgin, 1 lingurita de fulgi de ardei iute (stimuleaza circulatia), usturoi proaspat strivit (3 catei), 1/2 ceasca cu masline negre tocate si masline kalamata. Adaugam si 2 linguri cu capere scurse de apa si busuioc proaspat, rupt (2 linguri). Probabil nu e nevoie de sare, datorita caperelor si maslinelor. Se adauga o conserva cu ton (sau puteti pune ton proaspat, usor prajit in ulei de masline). Tonul la punga este cel mai bun pentru ca nu prezinta risc de cancer. Se pare ca tonul contine mai putin mercur decat celelalte forme; tonul de 5-10 kg este cel mai bun, chiar daca e refuzat de marile companii; in schimb, tonul urias, care ajunge si la 100 kg, acumuleaza mercur si PCB. Se fierb pastele integrale si se amesteca cu restul ingredientelor (care de altfel nu trebuie incalzite pentru ca ajung la temperatura dorita datorita amestecului cu pastele fierbinte). Se presara deasupra parmezan ras/ branza si busuioc tocat.

  • Alimente pentru SLABIT:
Primul aliment recomandat de dr. Oz si pe care ar trebui sa-l ai in casa sunt snacksurile prajite Anny Chun's, de alge marine. O portie are numai 30 de calorii. Nu trebuie sa le comparam cu chipsurile de cartofi; daca au un gust destul de bun, atunci trebuie sa ne adaptam obiceiurile. Se pot slabi 6 kg daca inlocuim chipsurile de cartofi cu cele din alge, vreme de 1 an de zile.
Soia rosie este urmatorul aliment pentru slabit. O portie contine 17 grame de fibre. Se pot adauga in supe, salate, chilli, merge in orice si se foloseste ca si fasolea.
Untul de migdale este un inlocuitor perfect pentru untul de arahide. Reduce mult indicele glicemic (nu-ti mai creste glicemia, cea care te face sa mananci mult dulce si care-ti da hormonii peste cap). Poti opta si pentru untul din seminte de floarea-soarelui, e la fel de bun.
Un supliment foarte important daca vrei sa slabesti este 7-KETO DHEA: accelereaza metabolismul in cateva moduri (50 mg de 2 ori pe zi). Iata cum functioneaza: in timp, metabolismul devine tot mai lent. Luand 7-Keto Dhea iti accelerezi metabolismul, facandu-ti viata mai usoara. Activeaza enzimele din organism, accelerand metabolismul si, astfel, vei slabi.
Bauturile - sucurile de fructe sunt bune, dar contin mai multe calorii, uneori, decat sucurile de legume. Daca ai inlocui sucul de fructe cu suc de legume, ai slabi 4 kg anual. 150 ml contin 30 de calorii iar sucul de portocale contine 100 de calorii.

  • Solutii holistice contra OBOSELII cronice:
Nu renunta la obiceiuri, dar inlocuieste-le uneori cu altceva. Incepe sa bei ceai matcha - un tip de ceai verde, dar o ceasca din acest tip de ceai contine de 10 ori mai multi antioxidanti si putina cafeina. El se gaseste pretutindeni, la plic sau sub forma de pudra. Sfatul este sa NU-L puneti in apa fierbinte pentru ca, altfel, are gust de iarba. Iata si alte detalii despre caiul matcha pe acest blog: http://dobrinisabela.blogspot.ro/2011/09/matcha-latte.html
Fierbe apa, las-o 5 minute la racit si apoi adauga pudra.
Bautura secreta a dr. Oz pentru combaterea oboselii este Kola Cola, al carei ingredient este extractul de nuci de kola (se vinde in sticlute, "kola nut extract"). Semintele de kola se folosesc de secole pentru energizare si pentru o stare de alerta pentru oameni din toate culturile. Contine putina cafeina (4 mg, cat un sfert de ceasca de cafea) si te invioreaza in mod natural. E o bautura minunata la inceputul dupa-amiezii, ce nu-ti va afecta somnul. Se iau 235 mg de apa minerala in care se pun circa 20 de picaturi din extract. Se pune si putina stevie si zeama de lamaie (daca iti plac indulcitorii fara zahar).
Un alt sfat impotriva oboselii, usor si care se consuma dupa-amiaza, gustarea perfecta sunt niste granule uscate, dintr-un amestec de cereale integrale, cu 3 arome. Ingredientul principal sunt taratele de amarant, o cereala folosita de secole impotriva oboselii. Fiecare cutie contine: fibre, cereale integrale si proteine si maxim 250 calorii. (Snaque se numeste). Are gust de floarea-soarelui.

  • Dispozitive holistice optime impotriva durerii, a stresului si a tensiunilor
Patul de cuie - este o perna pentru acupresiune ce reduce stresul si tensiunile cervicale.
Acest dispozitiv este grozav pentru ca e inspirat de traditia vindecatorilor indieni. Schimba modul in care iti simti pielea si, teoretic, aduce energie in zona. Amelioreaza durerea, schimband perceptia nervoasa in acea zona.
Urmatorul dispozitiv este pentru ameliorarea durerilor, cu leduri. A fost creat de NASA pentru vindecarea astronatilor. E un sistem foarte sigur, cu raze infrarosii, ce stimuleaza circulatia sangvina.

Majoritatea pernelor electrice incalzesc doar suprafata pielii; elimina durerea si inflamatia articulatiilor, deoarece caldura patrunde adanc si relaxeaza musculatura. Se tine deasupra locului dureros, initial se simte caldura la exterior apoi, in timp, si la interior.
Exista si un dispozitiv care amelioreaza durerile de sinusuri: Sinusense Water Pulsator. Este pe acelasi principiu ca irigatoarele nazale, cu un flux pulsatoriu, controlat.
Iriga sinusurile in mod controlat.
Un dispozitiv holistic pentru artrita mainilor sunt niste manusi care se aseamana cu manusile pentru scufundari. Incalzesc mainile, stimuleaza circulatia, dar si apasa pe articulatii, care se adapteaza mai usor iar muschii nu apasa direct pe articulatii. E o metoda foarte eficienta de reducere a disconfortului.
Gelul ARNIFLORA se poate folosi cu succes in cazul durerilor musculare.