luni, 3 septembrie 2012

Intrebari pentru probleme jenante

Negii de pe gat (in care se prind lantisoarele) sunt leziuni benigne ale pielii. Insa sunt asociati cu probleme nu atat de benigne, precum diabetul sau supraponderabilitatea. Acestea sunt stari ce indica dezechilibre hormonale. Adesea apar din cauza frecarii dintre haine si piele sau chiar in locurile unde pielea face cute. De aceea apar deseori la subrat. Pielea este un organ ce creste in mod natural; metaforic vorbind, este "haina noastra". Ca urmare a frecarii (dintre haine si piele), in timp, se vede o uzura a pielii si apar negii, care pot deveni destul de mari. Solutia dr. Oz impotriva acestor negi este: luati o bucata de ata dentara sau ata obisnuita si legati strans negul. Veti vedea ca dispare in vreo doua zile. Daca strangeti pielea prea tare, senzatia va fi neplacuta si riscati sa va ramana o cicatrice.

Respiratia neplacut mirositoare - cauzata de un fel de "ghemotoace" albe in gat. Doctorul Oz, dupa consultarea gurii doamnei prezente in emisiune, a spus ca acea masa alba creste in aceste gauri ce se observa in poza de mai jos:

El spune ca petele albe sunt de fapt pietre ce cresc pe amigdale. La o persoana cu o problema mai grava, acea masa arata asa:
La nivelul amigdalei, uneori, se prinde mancare in gauri deoarece avem unele obiceiuri alimentare ce duc la acumularea de minerale si, astfel, se formeaza pietre (ce pot ajunge uneori cat o perla):

Aceste pietricele au si un miros, lucru normal si care se trateaza. Trebuie actionat din timp iar doctorul Oz recomanda un spray nazal (solutie salina) care ajuta la controlarea scurgerilor. Aceasta e o solutie simpla si nu mai lasa acea masa sa musteasca acolo. Trebuie irigata zona cu apa si sa eliminati pietrele cat sunt mici, inainte sa formeze o piatra mare.

Sfarcurile paroase sunt o alta problema rusinoasa a femeilor. Acestea apar cel mai probabil dupa menopauza si sunt o situatie destul de comuna in randul femeilor. Care e cauza aparitiei acestui par? Ovarele elibereaza estrogen, dar pe masura ce inaintati in varsta, acesta e eliberat intr-o cantitate tot mai mica. Echilibrul se schimba pe masura ce imbatraniti si creste mai mult par si poate creste par si pe piept, ca la barbati. E neplacut, insa, conform doctorului Oz, e un indiciu important pentru noi: ne spune cat de echilibrat e nivelul de testosteron si cel de estrogen. Atunci cand vedem ca apare par in locuri unde barbatii au par, de obicei, cauza e mai mult testosteron. Motivele pot fi multiple: la femeile mai tinere poate si boala ovariana polichistica (provocata de anormalitati hormonale si care duce la infertilitate; e totusi tratabila, scapand si de par si de infertilitate). Cateva ponturi sunt: nivelul de estrogen trebuie mentinut cat mai ridicat, cel de testosteron cat mai scazut; sunt alimente care ajuta: fasolea edamame sau boabele de soia; sunt gustari sanatoase ce cresc nivelul de estrogen sanatos din corp. Pentru o femeie mai tanara functioneaza si ca metoda contraceptiva.

Excrescentele dureroase la subrat - furunculii - apar dintr-un motiv anume, de regula intr-o zona foarte apropiata de o cavitate. O mare problema este daca va radeti la subrat cand aveti asa ceva pentru ca furunculii pot fi deseori provocati de fire de par crescute in piele:
Uneori, lama rupe foliculii de par iar pielea creste deasupra, motiv pentru care parul nu mai poate iesi. Se inconvoaie si, atunci, uleiul care ar trebui eliminat, nu mai poate iesi. Intra dedesubt bacterii si se infecteaza. Furunculul vrea sa strapunga pielea, dar nu poate; devine rosu si dureros si, uneori, trebuie taiat pentru a scoate puroiul astfel incat sa nu ajunga unde nu trebuie. Conteaza CUM va radeti si cum tratati pielea DUPA ras. Cand va radeti parul oriunde pe corp, trebuie sa pregatiti bine pielea, mai ales daca aveti astfel de sensibilitate. Uleiul de ricin ("castor oil") [sau cel de masline] este un bun lubrifiant. Aplicand oricare dintre aceste uleiuri pe piele, o faceti mai neteda. Folositi o lama noua, care sa nu fi fost contaminata cu nimic: lama noua aluneca pe suprafata lubrifiata si nu agata firele de par si, astfel, nu mai apare aceeasi problema.

Dintii patati de ceai sau cafea - solutia pentru aceasta problema este: bicarbonatul de sodiu (folosit chiar inaintea pastei de dinti),  un abraziv natural; se amesteca o lingurita de bicarbonat cu capsune proaspete pana se face o pasta, va spalati pe dinti cu ea si dupa ce sta cateva minute, se limpezeste. Capsunele contin acid malic - un agent natural de inalbire, dar contin si zahar, asa ca nu trebuie sa stea prea mult pe dinti. Acest lucru nu trebuie facut zilnic, ci cam o data pe luna.

Impotriva gazelor si a balonarii - se folosesc semintele de chimen. Dupa masa, se ia o lingura cu seminte, se mesteca si apoi se inghite: relaxeaza intestinele si le ajuta sa functioneze mai bine, sa nu  se mai acumuleze gaze si sa va simtiti balonati.

Transpiratie urat mirositoare - o solutie este ca, imediat dupa iesirea din dus, sa se aplice la subrat putin otet de mere. Acesta scade PH-ul pielii si bacteriile nu se mai dezvolta; mirosul de otet va disparea, iar bacteriile vor muri. Cand bacteriile din transpiratie intra in contact cu aerul incep sa miroasa. Deodorantul sau antiperspirantul actioneaza diferit: se aplica o solutie pe piele pentru impiedicarea dezvoltarii bacteriilor.

Matreata - o solutie naturala sunt semintele de cimbrisor ("fenugreek seed"). Se lasa sa stea peste noapte in apa 2 linguri cu seminte, din care se face apoi o pasta. Cu aceasta, se freaca scalpul si se lasa sa actioneze o ora. Dupa aceea, spalati-va cu un sampon antimatreata. Pentru limpezire, folositi zeama de limeta pentru a inlatura uleiul.

Herpesul - cel care incepe cu niste basicute pe buza gurii - e adesea provocat de: soare, stres sau o stare generala proasta. Un vechi leac este o planta antimicrobiana pe nume roinita. Se poate folosi o alifie pe baza de roinita ("lemon balm salve") care se poate aplica imediat ce simtiti acea stare de mancarime. Un studiu interesant arata ca roinita accelereaza vindecarea si, uneori, chiar impiedica revenirea herpesului. In cazul in care nu gasiti alifie cu roinita, luati ceai de roinita. Inmuiati vata in el si tamponati de cateva ori pe zona pentru a se vindeca mai repede. Ceaiul va face bine si daca-l beti, fiind un ceai anti-anxietate.

Testul lenjeriei dr. Oz a fost facut impreuna cu Keri Peterson, consultant medical la revista "Women's health". Testul se face in felul urmator: intindeti de elasticul lenjeriei intime, apoi raspundeti la intrebarile:
- Lenjeria e mai putin elastica decat cand ati cumparat-o? Raspunsul ar trebui sa fie NU.
Au aparut atatea feluri de lenjerii modelatoare iar femeile s-ar putea sa nu-si dea seama ca s-au ingrasat, fiindca se pricep sa camufleze zonele-problema. Dar lenjeria nu minte.
- Partea din spate e mai lata de 7 cm? Intrebarea e adresata numai femeilor, deci barbatii nu trebuie sa verifice. Raspunsul ar trebui sa fie DA.
Sunt riscuri de sanatate asociate cu asa ceva, mai ales infectii urinare sau vaginale. La chilotul tanga, problema este ca materialul intra in contact direct cu rectul si bacteriile pot fi transferate prin material catre zona vaginala, respectiv in uretra. Femeile au uretra foarte scurta si bacteriile pot ajunge in vezica si pot cauza infectii ale tractului urinar. Daca femeile nu sunt predispuse infectiilor, e in regula sa poarte chiloti tanga, insa nu si in caz contrar. O data pe saptamana ar fi bine ca femeile sa poarte un chilot normal.
- Este lenjeria prea stramta? Raspunsul ar trebui sa fie NU.
Puteti verifica pe picior. Lenjeria stramta poate apasa abdomenul. Lenjeria inalta si fixa poate apasa pe stomac si provoaca reflux acid.
A patra intrebare este despre energia statica: Vi se electrizeaza lenjeria? Luati lenjeria, impaturiti-o si despaturiti-o. Se lipesc marginile? Raspunsul ar trebui sa fie NU.
Energia statica poate irita pielea. Materialul poate provoca iritatii si mancarimi, ce pot duce la uscaciune si eczeme. Balsamul de rufe poate ajuta.
- Lenjeria are pete galbene pe partea din spate? Raspunsul ar trebui sa fie NU.
Petele ar putea fi un indiciu al hemoroizilor interni.  Cand sunt asa, hemoroizii nu se vad si nu se simt, insa poate aparea o mucoasa care pateaza in galben lenjeria. Solutia ar fi un irigator care se prinde de capacul toaletei.
Acesta se umple cu vreo 7 cm de apa calda, se umple acea punga si apa se scurge in lighean. Aplica un jet de apa calda care calmeaza si vindeca hemoroizii. In cazul in care nu aveti un astfel de dispozitiv, puteti face o baie calda. Nu umpleti de tot cada, ci doar cat sa va asezati. Puteti pune saruri cu magneziu care au efect calmant.

  • 3 suplimente magice
Ridurile fine - pentru prevenirea lor sunt recomandate suplimentele cu crom. Daca vreti sa opriti procesul de imbatranire, analizati-va nivelul glicemiei.  Lucrul care ne afecteaza cel mai mult tenul este cand glicemia din sange scapa de sub control. Cromul permite reglarea glicemiei, eficient si in doze mici si, luandu-l, preveniti ridurile.Se ia in dozaj de 500 mcg de doua ori pe zi.
Venele varicoase - sunt prevenite cu hesperidina. In timp, venele de la nivelul picioarelor se dilata, luam greutate, apar schimbari hormonale si forma venelor se schimba: se contracta si devin ca niste serpi sub piele, ca niste viermi. Hesperidina este un bioflavonoid ce provine din coaja de citrice, din membrana portocalelor sau lamailor. Cand curatati de coaja o portocala, nu aruncati pielita alba, ci mancati-o. Ea contine hesperidina care stopeaza acel proces neplacut, face venele mai puternice si nu le lasa sa se inflameze. Luati 50 ml de hesperidina impreuna cu un bioflavonoid (asa este cea mai eficienta).
Impotriva parului subtire - coacazele negre contin o grasime pe nume G.O.A. care blocheaza pierderea de hormoni si opreste caderea parului. Hidrateaza parul si sunt foarte eficiente (500 mg de doua ori pe zi). Trebuie tinut cont ca dureaza 6-8 saptamani pana incep sa actioneze.

  • Tensiunea arteriala ridicata
 Nu are simptome, insa va poate pune viata in pericol. Acum o puteti diagnostica si dvs., nu doar medicul. De regula, se acumuleaza de-a lungul timpului o placa neagra, care adesea este moale si nu are o masa foarte stabila:
Globulele rosii se blocheaza putin insa, cu timpul, reusesc sa treaca. Insa, cu timpul, placa devine tot mai mare si incepe sa creasca si pe masura ce face acest lucru, blocheaza total arterele. Organul cel mai adesea afectat de tensiunea ridicata este RINICHIUL.

Rinichii mai inchisi la culoare din poza de mai sus sunt afectati de tensiunea arteriala ridicata. Multi nu-si dau seama ca au o problema pana cand medicul nu le spune ca au nevoie de dializa sau transplant de rinichi. Doctor Oz are 3 ponturi pentru aceasta afectiune: in primul rand, mentinerea unei greutati sanatoase. E foarte important sa va monitorizati acasa. Un studiu recent a constatat ca monitorizarea personala a tensiunii e la fel de eficienta ca si cea din cabinetul medicului. Uneori, poate fi mai buna daca o faceti in diferite momente ale zilei, o puteti verifica dimineata si seara. Nivelurile hormonale difera dimineata fata de seara. Cu totii suntem diferiti si trebuie sa monitorizam asta. Inainte sa faceti testul, stati jos cateva minute. Astfel, vom afla daca pulsul e regulat. Puteti face asta timp de 2 ori pe zi vreme de 2 saptamani, si apoi duceti informatiile medicului vostru care va putea concluziona daca aveti tensiunea ridicata dimineata poate ca nu mancati ce trebuie la cina. Sau, daca nu e ridicata seara, poate va streseaza ceva in acea perioada. Daca aveti 3 tensiuni ridicate in aceasta perioada de testare, e imperios sa mergeti la medic de urgenta.