marți, 18 septembrie 2012

7 numere care va ajuta sa aveti o inima sanatoasa. Hernia la femei. ZIncul

90 
Multi nu stiu cat trebuie sa fie pulsul; in stare de relaxare, el nu trebuie sa depaseasca 90. Numarul este foarte important deoarece este unul dintre cele mai bune moduri de a sti cum facem fata vietii, o metafora pentru ce se petrece in corp. Cei care au pulsul peste 90 sau sub 60, prezinta un risc de 3 ori mai mare sa moara. Un PULS MIC inseamna ca inima e puternica si pompeaza intens. Grasimile Omega-3 sanatoase sunt foarte pretioase. Corpul lupta si iroseste energie; nivelul de rezistenta: putem face o inima care abia pompeaza sa pompeze mai rapid, antrenand-o. Atunci cand femeile sunt stresat, adesea nu reusesc sa faca fata si nu constientizeaza ce se petrece.
1,5
Aceasta e cantitatea zilnica de sare pe care o putem consuma (cate grame; 1 lingurita). Aceasta e recomandarea pentru persoanele peste 50 de ani. Insa multe alimente deja contin sare! Cea care te face sa depui mai mult efort este sarea; inima lucreaza cate de mult poate, insa muschiul nu se poate misca. Problema e ca nu prea stim in ce alimente se ascunde sarea; covrigul contine 570 mg de sare (mult, o treime din cantitatea zilnica). Sucul de legume are 481 mg de sare. Nici continutul de sare din branza cheddar nu e mic: 348 mg.
100
Este numarul maxim de calorii pe zi din zaharuri adaugate. Consumul ridicat de zahar duce la obezitate, atacuri cerebrale, insa dincolo de asta, zaharul poate duce la cresterea colesterolului si a tensiunii arteriale. Iata ce se intampla cu inima si cu aorta:




Cand dieta contine prea mult zahar, apare aceasta rigiditate (placa). Daca intelegeti cat de putin zahar poate duce la aparitia acestei placi, e mare lucru. Cititi etichetele pentru ca au rolul de a va proteja, sa va ajute sa intelegeti. Trebuie sa cautati zaharurile adaugate. Lactatele fac exceptie (contin lactoza - un alt fel de zahar). In alimente se adauga mult zahar, dar el poate fi deghizat; de exemplu, sosul pentru salata si iaurtul contin sirop (de porumb sau de orez brun). 25 grame de zahar inseamna 100 de calorii (4 calorii pe 1 gram). 
25
Femeile au nevoie de 25 de grame de fibre, iar barbatii de cel putin 35. Cu cat ai mai multe fibre in dieta, cu atat esti mai protejat de atacuri de cord. Daca mananci seminte de in, fibrele sunt prezente in intestin datorita semintelor. In sistemul intestinal, se petrec diferite lucruri; fibrele se prind de colesterol si trec in intestin; lucrurile bune - alimentele pe care vrem sa le reabsorbim - trec prin organism. Deci fibrele elimina colesterolul din sistem, se prind de el si-l scot prin intestin. Acesta e traseul corect, nu prin sange. Nutrientii raman in urma si hranesc organismul. Cat de usor e sa consumam 25 grame de fibre? Iata trei exemple: cerealele (o portie) contin o cincime din cantitatea zilnica; o para - 5 grame de fibre; fasolea rosie/ neagra este regina fibrelor, o portie de fasole neagra contine 15 grame de fibre.

1
Este cantitatea de alcool pe care o poate consuma zilnic o femeie. Poate fi vin sau bere. Vinul protejeaza exteriorul vaselor de sange, incetinind imbatranirea. Berea contine vitamina B-6. Daca nu avem suficiente vitamine B, avem mai multa homocisteina. Doctorul Oz ia apararea berii, daca nu ne deranjeaza zaharul si carbohidratii.
0
Nu vrem deloc in dieta grasimi trans pentru ca sunt daunatoare inimii. Citim o eticheta pe care scrie zero grasimi trans, dar totusi acestea exista. Companiile nu sunt obligate sa mentioneze grasimile trans pe eticheta (daca sunt mai putin de jumatate de gram pe portie). Biscuitii sarati, fulgii de ciocolata, frisca pentru cafea, toate acestea contin mai putin de jumatate de gram, asa ca sunt acceptate. Daca ne uitam pe eticheta, poate scrie zero grasimi trans, uleiuri vegetale partial hidrogenate sau hidrogenate - aceste cuvinte inseamna grasimi trans!  Consumi doua, trei, patru portii pe zi si consumi grasimi trans. 
6
Doctorul Oz il numeste numarul forte al inimii; este foarte puternic: e maximul la testul de hemoglobina. Diabetul se raspandeste tot mai mult din generatie in generatie. Stim sa ne verificam colesterolul si tensiunea arteriala, insa acest numar e la fel de important. 6% sau mai mult poate reprezenta rezistenta la insulina - aceasta afecteaza direct inima. Cand vorbim despre rezistenta la insulina, vorbim despre grasimea din abdomen, omentum-ul care ne afecteaza ficatul. Pe vremuri, cand mancarea nu era suficienta, trebuia sa acumulam grasime. Corpul nu stie ca azi nu mai exista aceasta problema. Omentumul trimite chimicale toxice spre ficat. Astfel, apar 3 probleme ale sindromului metabolic: colesterol ridicat, nivel ridicat de zahar in sange si tensiune arteriala ridicata. O metoda buna de-a diminua zaharurile (dincolo de a da jos grasimea de pe burta)  este sa folosim LAMAI. Daca aveti pe cineva care are probleme cu glicemia, stoarceti zeama de lamai si puneti-o in mancare. Aceasta ajuta corpul sa proceseze zaharurile din mancare.


  • HERNIA la femei
Poate fi diagnosticata gresit drept dureri pelvice, fibrom sau alte lucruri. Hernia apare de-a lungul vaselor de sange, in zona femurala, in zona buricului. Cum va puteti diagnostica singuri de hernie: 
- alergam pe scari: simtiti vreo durere in abdomen, orice problema in zona burtii? Un prim lucru pe care-l observam cand facem activitate fizica este ca hernia se strange, zona se intareste. 
- ridicam o geanta de voiaj de pe jos:  simtiti vreo durere? Mare atentie ca atunci cand va aplecati, sa va indoiti genunchii, nu va indoiti direct din mijloc pentru a va proteja spatele!
- cand stati mai mult timp jos sau cand va incordati la toaleta, simtiti dureri in zona abdomenului? Daca da, poate fi semnul unei hernii de disc. Atunci cand stam mult timp jos, punem presiune pe sistemul intestinal: corpul se lasa pe intestine, le strange si asa apar durerile. E important pentru a preveni hernia la spate si stomac. Astfel de activitati ne pot avertiza ca avem o problema, insa nu o si previn.


  • ZINCUL
Este o substanta minerala esentiala pentru un plus de energie.
1. Cantitatea zilnica de zinc recomandata femeilor este de 8 mg. Corpul nu poate produce si inmagazina zinc. Consumati sub 40 mg zilnic deoarece poate provoca greturi sau dureri de cap. 
2. Zincul mentine parul sanatos gratie keratinei pe care o produce. Daca aveti probleme cu parul, poate fi un indiciu ca nu aveti suficient zinc in dieta.
3. Super-sursele de zinc sunt: 
- ciocolata neindulcita ne furnizeaza 10 mg de zinc/ portie.
- ficatul contine mai mult decat cele 1 mg din ciocolata neagra (100 mg/ portie). Contine multe vitamine si minerale.
- scoicile sunt o solutie eficienta pentru cei cu deficienta de zinc. Contine 35 mg de zinc la trei scoici de dimensiune medie.