marți, 18 septembrie 2012

Ingrasarea - cum aflam daca ne ingrasam fara cantar

Pentru a va da seama daca va ingrasati, faceti urmatoarele lucruri:
1. Folositi o curea in interiorul careia sa puneti 3 indici: unul care sa indice masura ideala la care doriti sa ajungeti, unul pentru masura din momentul de fata si unul cu masura care e mult prea mare (un "Asa nu!"). Raportati-va la aceasta curea fara sa aveti nevoie de cantar.
2. Folositi niste blugi fara lycra si va veti da seama daca va ingrasati imediat.
3. A treia piesa este o camasa alba care se intinde (in dreptul sanilor) atunci cand iti cresc bustul si abdomenul. Acest lucru se intampla deoarece va ingrasati la subsuori si pe spate, ceea ce indica tendinta generala de ingrasare, dar provoaca si dureri de spate, crampe. Acum le veti intelege cauzele.
4. Ne dam seama daca ne-am ingrasat si cu ajutorul unui sacou, facand testul cu aplaudatul: daca simtim ca ne vor pocni cusaturile, stim ca ne-am ingrasat la spate.
5. Pantofii: Daca ti se revarsa piciorul din pantof, e timpul sa-ti scoti pantofii si sa te cantaresti. Indica nu doar retentia apei, ci si luarea in greutate. Organismul retine apa cand ai probleme cu: inima, cu rinichii sau cu ficatul.

  • ROZMARINUL 
 - a fost folosit  de foarte mult timp pentru proprietatile sale vindecatoare. In primul rand, impiedica organismul sa produca gaze. Daca bei 3 cesti de ceai de rozmarin pe zi, scapi de balonare. Combate si cancerul. Multa lume face gratare vara, insa nu-si da seama ca  mancarea contine elemente cancerigene. Partea carbonizata de pe gratar e nesanatoasa, contine elemente carcinogene, putand cauza cancer de stomac sau de colon. Iata ce trebuie facut pentru a reduce substantial acea parte cancerigena. Se pun crengute de rozmarin si se creeaza un strat din ele. Punand carnea pe patul de rozmarin, te feresti de cancer datorita antioxidantilor din rozmarin. Este o metoda foarte inteligenta de a profita de proprietatile anticanceroase ale rozmarinului. Daca nu faceti asa, macar marinati carnea.
Majoritatea oamenilor de 50 de ani incep sa aiba probleme de memorie. Rozmarinul e un puternic remediu natural pentru memorie,  cunoscut de secole. Centrul memoriei se afla in hipocamp. Mirosul rozmarinului, cel din ceai sau cel folosit la aromarea mancarii, stimuleaza hipocampul, iar neuronii care il leaga de restul creierului sunt mai activi si iti poti accesa memoria mai repede. In Grecia antica, studentii la Medicina purtau ghirlande din rozmarin, sustinand ca ii ajuta. Noi putem folosi uleiul de rozmarin. 
Rozmarinul contine uleiuri terapeutice pentru relaxare musculara.  Puteti folosi un amestec de uleiuri format din: 3 linguri de ulei de jojoba, 1 lingura cu faina de ovaz, 1 legatura cu frunze de rozmarin tocate, 3 picaturi cu ulei esential de rozmarin. Se lasa pe piele pentru a actiona corespunzator timp de cateva minute. Pentru ca e prea puternic, uleiul esential de rozmarin e diluat cu ulei de jojoba.