miercuri, 19 septembrie 2012

Provocarea anti-imbatranire de 24 de ore

Cercetari revolutionare in domeniul medicinei anti-imbatranire arata ca va puteti transforma organele, celulele, chiar si ADN-ul prin schimbarea initiata in doar 24 de ore. Dr. Guss Greenfield spune ca schimbarile pe care le facem intr-o zi se pot traduce in avantaje de-o viata pentru sanatate. Micile schimbari pot fi usoare si afecteaza cum imbatranim si cum ne simtim maine. Trebuie sa incepeti chiar azi. Sunt 5 misiuni simple pentru a da tonul zilei.
1. Misiunea de la ora 8 dimineata: facem ridurile sa dispara
Facem acest lucru reducand consumul de zahar. De ce? Zaharul impreuna cu proteinele au, in corp, un efect daunator si duc la compusi ce creeaza probleme altor proteine din organism. Apar combinatii anormale ce duc la pierderea flexibilitatii si elasticitatii in tot corpul, in vasele de sange, peste tot. La fel se intampla cu pielea, care devine ridata. Colagenul din piele este destul de mult, e gros si echilibreaza pielea (seamana cu elasticul). Zaharul ce intra in corp afecteaza negativ colagenul, distrugandu-l. Daca vrem sa scapam de riduri, sunt 2 solutii sa scapam de zaharurile ascunse:
- eliminam iaurturile cu aroma de fructe sau sirop. Iaurtul, in sine, e bun, insa adesea, cel cu fructe contine zaharuri ascunse, simple. Alegeti iaurtul simplu.
- inlocuim ketchup-ul pe care il punem peste oua si peste alte produse cu sos Sriracha (sos picant facut cu ardei iuti, nu contine zahar si stimuleaza metabolismul).
Mai exista un supliment ce combate ridurile, o substanta pe nume crom, mai exact crom GTF. Avem nevoie de asa ceva in cantitati mici; ajuta insulina sa-si faca treaba si sa duca zahar in celule pentru energie.
2. Ora 12: indepartam celulele canceroase
Trebuie sa intelegem ca, toate celulele din corp, chiar si cele canceroase, au nevoie de energie si nutritie, sunt alimentate prin vasele de sange. Si daca ar exista o cale de a preveni transformarea vaselor de sange in celule canceroase? E ceva numit anti-angiogeneza. Studiile arata ca anumite alimente pot face asta. Celulele canceroase se dezvolta. Problema nu e ca nu se inteleg cu celelalte celule, ci le fura sangele. Daca organismul reuseste sa limiteze fluxul de sange catre celula canceroasa, aceasta nu poate supravietui. Putem schimba fluxul de sange cu ajutorul unei salate de fructe anticanceroase pe care o putem manca la pranz.  PAPAYA, MURELE si NUCSOARA ajuta sangele sa ajunga acolo unde trebuie.
3. Ora 15: eliminarea starii de extenuare
Nu este vorba de starea de oboseala, ci de extenuarea celulara, cand celulele individuale nu mai pot functiona cum trebuie fiindca sunt extenuate, ceea ce ne imbatraneste. Trebuie sa aiba loc diviziunea celulara pentru reinnoirea celulelor. La fiecare diviziune, o mica parte din ADN-ul nostru se scurteaza cate putin. Capetele se numesc telomeri (si seamana cu capetele unor sireturi). Cand ajung atat de scurte incat nu se mai pot divide, atunci imbatranim si celulele mor.Celulele tinere sunt flxibile, contin si telomeri - care iti dau posibilitatea de a face multe lucruri cu celulele, inclusiv sa le faci sa se reproduca rapid. Sa presupunem ca o persoana a imbatranit putin, a fost stresata, s-au intamplat lucruri care au erodat capetele. Aceasta erodare incetineste abilitatea de a-ti reface organismul. Daca se erodeaza prea mult telomerii, marginile sunt franjurate si, cand ajung asa, nu se mai pot reproduce. Aceasta din urma e celula unei persoane in vaarsta: telomerii, ADN-ul nu se mai pot reproduce.Cand spunem "in varsta", nu ne referim la varsta cronologica, ci la cea fiziologica (adica poate fi o persoana de 35 de ani). Doctorul Oz ne recomanda sa luam suplimentul ASTRAGALUS; este o planta din China ce stimuleaza sistemul imunitar, folosita de mii de ani. Cercetari recente arata ca ajuta telomerii de care am amintit mai devreme sa ramana intacti, iar pe noi ne ajuta sa traim mai mult si sa imbatranim mai lent. Datele sunt preliminare, insa promitatoare. 
Cu doar 10 minute pe zi ne putem schimba dramatic viata. 
4. Ora 19: sa invingem dementa
Cea mai indicata este o dieta antiinflamatorie.  Asigurati-va ca nu aveti astfel de nitrati in dieta:
Celulele noastre au nevoie de multa energie, mai ales cele din creier. O combinatie de L-carnitina si acid alfa lapoic va pot aduce beneficii semnificative: ajuta celulele sa se mentina sanatoase si creierul sa functioneze normal, cu un antioxidant puternic.
5. Ora 22: Mergem la culcare
Este greu de facut, insa e esential pentru CUM imbatranim si CUM traim. Trebuie sa eliminam CAUZA lipsei de somn: stresul e o mare problema. Respirati adanc timp de 5 minute.  Ascultati-va organismul; puteti citi poezii, orice. Aveti nevoie de 5 minute de liniste inainte de culcare. Detalii mai multe pe: http://www.doctoroz.com/videos/24-hour-anti-aging-plan


LISTA FIERBINTE ANTI-IMBATRANIRE:
1. Sistemul Opal de fuziune sonica (Clarisonic Opal) - Reduce imediat aparitia ridurilor si pungilor din jurul ochilor. Studiile clinice arata ca, folosindu-l 1 minut pe zi, aproape 100% dintre oameni au vazut imbunatatiri, aratand cu cativa ani mai tineri. Se gaseste online, cu circa $185. Se aplica mai intai crema (cu extracte marine hidratante), apoi un element de micromasaj ce reduce iritarea si inflamarea tenului. Uneori, e dificil ca extractele sa intre in piele iar aparatul de micromasaj exact asta face. 
2. Bratarile de monitorizare a razelor ultraviolete previn si cancerul de piele si costa doar $1. Sunt bratari rezistente la apa care-ti spun cand crema de protectie solara si-a pierdut efectul. Se aplica prima oara crema de protectie solara si se pune si peste acest dispozitiv (care isi schimba imediat culoarea); cand e expusa luminii ultraviolete, devine mov mai inchis. 
3. Dispozitivul personal de albire a dintilor Glow Brilliant va mentine tinere si cu un zambet alb, stralucitor. El foloseste aceeasi tehnologie ca tratamentele scumpe pentru albire cu laser. Insa nu trebuie sa mergi la dentist. Costa aproximativ $275. Trebuie sa actioneze 8 minute.
4. Crema de noapte cu retinol si agent de hidratare "Help me" . Multe creme cu retinol pot provoca iritatii, dar acesta stimuleaza cresterea nivelului de colagen. Doctorului Oz ii place sa aplice deasupra o crema hidratanta: calmeaza arsura si iritatia.



  • Fluturi in stomac
Solutiile pentru aceasta problema sunt:
- MENTA functioneaza foarte bine datorita mentolului ce calmeaza sistemul digestiv. Acestea sunt posibilele simptome fizice, iar evenimentul care le provoaca poate fi evitat. De asemenea, reduce durerile de stomac cand oamenii sunt stresati.
- ceaiul de LAVANDA reduce anxietatea si modifica neurotransmitatorii eliberati de creier.



  • Alimente pentru memorie
- Ouale stimuleaza neurotransmitatorii in creier si previn aparitia bolii Alzheimer.
- Scortisoara se poate adauga in cafeaua de dimineata si va va ajuta memoria sa functioneze de doua ori mai bine. 
- Pentru prevenirea pierderii memoriei, se recomanda varza de Bruxelles.